banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ARAÇ İÇİ YOLCU BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
 Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nce hizmete sunulan Araç İçi Yolcu Bilgilendirme Sistemi tüm toplu ulaşım araçlarında yolcuları bilgilendirmek amacıyla üzerinde saat, araç hızı, hava durumu, haberler, durak bilgileri, harita tabanlı görsel bilgilendirme, aracın şoför bilgilerinin yer aldığı sistemle bilgi alışverişi yapabilme imkânı sağlıyor.

 Paneller yolcuların rahatlıkla görüp bilgilenebileceği nitelikte olurken, görme engelli vatandaşlara hizmet vermek adına seslendirme de yapılıyor.

Ekranlarda gelinen durağın ismi hem yazılı olarak hem de sesli olarak yolculara aktarılırken, bir sonraki durağın neresi olduğuna dair ekranda çizelge halinde çıkıyor.

AKILLI DURAK SİSTEMİ

Aynı zamanda şehrin belirli noktalarına yerleştirilen Akıllı Durak Sistemi de halka hizmet vermeye devam ediyor.

Akıllı Durak Sistemi, durakta bekleyen yolcuların yaklaşmakta olan araçların hat numarası, güzergâh adı, geliş süresi gibi konularda duraklara tesis edilecek elektronik panolar vasıtasıyla bilgilendirmesini sağlayan sistemdir.

Ücret toplama ve akıllı durak sisteminin devreye alınmasını müteakip, idare tarafından belirlenecek 15 adet otobüs durağında ya da yanında, bulandıkları durakla ilgili ve sorgulanan güzergâha ait bilgi alabilecekleri sistem bütünüdür. Ayrıca yolcular kısa mesajla ya da akıllı cep telefonları için geliştirilmiş uygulamalar aracılığıyla da bu bilgileri alabilecekleredir. Bu mobil uygulamaların yazılımı yüklenici tarafından yapılacaktır.

Yolcu bilgilendirme işlemleri tamamen LCD/LED monitörler tarafından gerçekleştirilecektir. Bu iş yapılırken mevcut durak mobilyaları dikkate alınacak, kurulacak sistem için hazırlanacak örneklerden idarenin uygun göreceği şahit numuneye göre tesis edilecektir.

Otobüs güzergâhlarında bilgilendirme panolarında hat numarası, güzergâh adı, geliş süresi ve kaç durak geride olduğu vb. gösterilmektedir.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol