Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ALANYA’DA KAHRAMANMARAŞ RUHU!
 Kardeşimiz, meslektaşımız sevgili Serdar Bursalı ile buluştuk önce. Hasret ve özlem giderdik. Sonra da Derneğin 2. Başkanı İsmail Demir’i tanıdık Dimçayı denilen cennet köşesinde. Mekân bir doğa harikasında. Su ve yeşillik iç-içe. Cennetten bir köşe adeta. Tatil ve turizm merkezi Alanya’nın nüfusu 300 bin iken, turizm mevsiminde bu rakam 1,5 milyona çıkabiliyor. Ama bu dönem,  gerek Suriye’deki iç savaşın getirdiği ülkelerarası gerginlik, gerekse 15 Temmuz darbe girişimi, turizmi de olumsuz etkilemiş. Darbeden en büyük zararı turizm sektörü görmüş açıkçası.

İsmail Demir… (51) Önce kendisini tanımak istedik. Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli olmuş. 11 senedir Alanya’da yaşıyor. Çok sosyal bir yapısı var. ‘Kahramanmaraşlı olsun da çamurdan olsun’ der gibi, Alanya’da yaşayanlar dahil, bu ilçeye gelip bir sorunu olan kim varsa, yanında olmuş. Düğünlerde, cenazelerde, hastalıklarda hemşehrilerinin cankurtaran simidi olmuş adeta. Ve Alanya’da 16 bin Kahramanmaraşlı yaşıyor. Butik, lokanta ve inşaat sektöründe çalışanlar ağırlıklı… Kahramanmaraşlı kimliği taşıyan 400 esnaf var ilçede. 60 da işadamı.

Derneğin asıl başkanı Göksun’lu.  İlçenin tanınmış ve saygın müteahhitlerinden Bekir Koska… Genellikle işinde-gücünde bir insan.

DERNEK 12 ŞUBAT 1999’DA KURULDU

17 senelik derneğin mazisinde 8 başkan görev almış. Hâlihazırda derneğin 1610 üyesi mevcut. Yönetimde 16 kişi var. Alaaddin Keybubat Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Pınarbaşı, Vergi Dairesi Müdürü Nakıp Karakuş, müteahhit Ömer Şirin, işadamı Ahmet Saz kariyer ve isim yapmış kimseler.

Tabi Alanya Kahramanmaraşlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Koska da…

Kuruluş tarihi itibariyle, 12 Şubat’ta tanıtım amaçlı etkinlikler düzenleniyor.  12 Şubat ve Maraşlılık ruhunu yaşatmak anlamında. Geçtiğimiz 12 Şubat kurtuluş etkinliklerine 9 bin kişi katılırken, sosyal yardım içinde engelli vatandaşlara araba temin etmeyi unutmuyorlar.

Bu anlamda, kurtuluş etkinlikleri için Kahramanmaraş’tan gelen hemşehrilerinin masraflarını da karşıladıkları gibi, dernek yapısındaki kadın kolları ve kültür-sanat alanında sokak tiyatro gösterileri ile de kültüre katkı sağlıyorlar.

 Kentin yöresele kıyafetlerini, lezzetlerini de tanıtarak, kutlu doğum haftalarında vatandaşlara ciğer kavurması ikram ediyorlar ki, 4.800 kişinin katıldığı geçtiğimiz kutlamalarda 350 kg. ciğer kavurması servis edildi. Ramazanda iftar programları eksik olmadı.

EMİN İNCE VE MEHMET ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

Sosyal ve kültürel etkinliklerde derneğe sponsor olan, desteklerini esirgemeyen başta Hacı İnce Tesisleri sahibi Emin İnce’ye toz kondurmuyor 2. Başkan Demir. “Bir kahramanmaraşlı gibi bize her zaman destek oluyor” diyerek hakkı teslim ediyor ve teşekkürlerini iletiyor.

Ve Alanya TSO Başkanı Mehmet Şahin’e de toz kondurmuyor tabi. Onun da katkılarını inkar etmiyor, hemşehrilerinin her türlü sorunları ile yakından ilgilenmesi nezaketini saklamadığından, binlerce teşekkür gönderiyor Şahin’e.

Bu zevkli röportaj için sayın İsmail Demir ve bizi bir araya getiren sevgili Serdar Bursalı’ya teşekkür ediyoruz.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol