banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

AİLE VE SOSYAL DESTEK ÇADIRINA YEDİ KITA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİNDEN ZİYARET!
  

Ziyarette hazır bulunan İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT öğrencilere Aile ve Sosyal Destek Çadırının yetim sığınmacı çocukların bir nebze olsun savaş psikolojisinden kurtarmak olduğunu belirtti. SERTPOLAT çadırın 4-6 yaş aralığında 80 çocuğa hizmet verdiğini, onların morallerini yüksek tutmak için oyun ve etkinlik hizmeti vermeye çalıştığını belirtti. İl Müdürü SERTPOLAT bu hizmetin UNİCEF tarafında takdir edildiğini şehrimize ziyaret gelen yabancı yönetici ve bürokratların çadır ziyaretlerinde mutlak surette Aile ve Sosyal Destek Çadırını da ziyaret ettiklerini belirtti.

Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu Bölge Sorumlusu Sebahattin KALA ise “Dünya ülkelerinden gelen 900 öğrencilerinin bulunduğunu bunlara ülkemiz ve kültürümüzü en iyi şekilde gösteriyoruz. Bazı öğrencilerimiz şehir dışı ziyaretlerinde kendilerini Kahramanmaraş’ lı olarak tanıtıyor” dedi.

Suriyeli sığınmacı çocuklara çeşitli hediyeler veren Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği öğrencileri duygularını şu şekilde belirtti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Afganistanlı öğrenci Azizullah “ Türkiye’ de geçirdiğim en güzel gündü” dedi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Azerbaycanlı Musal “dünyadaki en sevap işlerden birisini gerçekleştirmişsiniz” dedi.

Hemşirelik Yüksekokulu öğrencisi Somalili Hanna ise “Çok güzel çok etkilendim. Gördüğüm en güzel projelerden biri” dedi.

Kırgızistanlı İkiz kardeşler duygularını şu cümlelerle belirtti “ Çok mutlu olduk. Onların yaşına inip onlarla olduk, onlar olduk.”

Mülga Çocuk Yuvamızda gönüllü annelik yapan ve şu anda Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği gönüllüsü Hatice KARASAKIZ ise “Yüreğimizin yandığı ve uçtuğu bir gündü. Hem yetim olmak, hem muhacir olmak ve çocuklardan bazılarınında engelli olması ve bu çadırın bu çocuklara hizmeti vermesi büyük başarıdır. Teşekkür ederim” dedi.

Uluslararası Öğrenci Derneği Federasyonu Bölge Sorumlusu Sebahattin KALA İl Müdürü Mehmet SERTPOLAT’ a ve Aile ve Sosyal Destek Çadırında görev alan personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol