Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

AFŞİN HALKI YENİ SANTRALE KARŞI! “KANSER OLMAK İSTEMİYORUZ”
 Ailelerinde bir çok kişinin kanserden öldüğünü ve kansere yakalanıp tedavi gördüklerini belirtirken verimli arazilerin mevcut santrallerden zaten yeterince etkilendiğini Altunelma mahallesi civarına yapılacak olan yeni bir santralin de bölge halkının hem sağlığına hem de yaşam alanlarına daha da zarar vereceğini belirterek istemediklerini dile getirdiler.

BÖLGE HALKIYLA YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJDA ŞU İFADELERE YER VERDİLER;

Ahmet BİNBOĞA / Altunelma

“ Altunelma vatandaşıyım, A santralinde 12 yıl çalıştım kansere yakalanıp yıllarca tedavi gördüm ve ameliyat oldum. Yıllardır iki santralde yeterince bölge halkını hasta etti. Elbistan Afşin ovasını zehirledi. Yeni yapılacak olan santrallerle bölge halkını daha fazla zehirleyecek ve benim gibi vatandaşlarımız kanser olacak. Mahallemizde daha önce de kanserden ölen bir çok eşimiz, dostumuz öldü. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve büyüklerimize sesleniyorum. .Bu santrallerin zehir saçmasını önlesinler ya da bölgemizden kaldırsınlar. “ dedi.

İlyas YILMAZ / Altunelma

“Bu dağlarda doğdum büyüdüm 52 yaşındayım. Köyün üst taraflarında iki, üç bin dönümlük asma bahçelerimiz vardı. Köyün yüzde doksanı geçim kaynağının büyük bir çoğunluğunu oralardaki bahçelerden sağlardı ama fabrikalar kurulduktan sonra bir tane bile asma yetiştiremiyoruz. Sadece toprak verimliliğini kaybetmedi aynı zamanda hayvancılıkta bitti. Buranın adı “ ALTUNELMA” elmasıyla meşhurken şu an burada bir tane dahi elma yetişme şansı kalmadı. Yetkililer gelip incelesin ağaçlarımız hep mantar hastası oldu. Bostan ektim yetişmedi. Buradan yetkililere söylüyorum tepemize o fabrikalardan altın yağsa dahi istemiyoruz. “ dedi.

İbrahim YILMAZ / Altunelma  

“Afşin belediyesi meclis üyesiyim, Altunelmalıyım. Ankara’da ve dünya’nın çeşitli yerlerinde yaşayıp doğup, büyüdüğümüz topraklara geldik. Bu bölgenin insanlarının tek geçim kaynağı var tarım ve hayvancılıktır. Ailemin kökleri bu bölgede 1800 ‘lü yıllara dayanmakta olup yıllar boyunca burada tarım ve hayvancılıkla uğraşmıştır. Santralin ömrü elli bilemedin altmış yıl olsa bile yüz sene sonra buralarda kimse kalmayacak. Yaşam belirtisi olmayacak. Benim dedemin yaşamış olduğu yerde torunu olmayacak, ben olmayacağım. Biz toprağımızı işleyip, hayvanlarımızı yetiştirip dağdaki yaylalarda yaymak istiyoruz. Biz bu sabah ki yaptıkları toplantıda da belirttik bize dediler ki sorularınız var mı? Bizde dedik ki soracağımız soru yok. Biz yeni santral istemiyoruz bu bölgede yeterince santral var bundan sonra da daha fazla kirlilik istemiyoruz.” dedi.

Elbistan Doğayı Koruma Derneği yetkilileri de bölge halkını bilgilendirmek ve yanlarında olmak amacıyla mahallede konuşma yaptılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol