banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

AÇ İNSAN İNANCINI YER!
 Çevrede ve şehirde siyasetin abisi olarak bilinen, 1977’de yaşanan Maraş Olaylarında CHP il başkanı olan ve olaylar sırasında hayatını zor kurtardığını ifade eden Mehmet Parlakyiğit (77), siyasi yaşamında ve ülkenin kaderine hükmeden siyasi darbeleri yaşadığını anlattı.

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fabrika ayarlarını değiştirdiği bir dönemden geçiyoruz” diyen Parlakyiğit, ülkenin İslam ülkeleri dâhil, doğu ve batılı ülkelerce kavgalı olduğunu, sıkıntılı olduklarını ifade ederken, mesele laikliğe geldiğinde, laikliğin dinsizlik olmadığını, kendi ifadesiyle bunu aklın egemenliği, inancın özgürlüğü olarak tarif etti. “Ama dinsiz değilim Allah’a şükür, Kur’an-ı Kerim’i hatmettim, bugün için dahi okuyorum. Laiklik ülke için vazgeçilmez unsurdur” diye konuştu.

YEREL MEDYA VE OBJEKTİFLİK MESELESİ

Parlakyiğit, her zamanki hoşgörüsü ve mütevazı yaklaşımı ile bir basın dostu olduğunu ortaya koyarken, yerel gazeteleri-siteleri takip ettiğini de belirtmeden geçemiyor, “Ama bizi eleştirsinler ama biraz insaflı olsunlar ve objektif olsunlar. Zaman zaman kraldan çok kralcı kesiliyorlar. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan ‘benim adıma kimse racon kesemez, kesersem ben keserim’ sözü çoğu kesimi rahatsız etti” dedikten sonra günümüzde insanların kutuplaştığını, ayrıştığını, ekonominin iyiye gitmediğini vurguladı, son olarak da aç insanın inancını yiyebileceğini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol