Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

90 YILLIK KMTSO SERÜVENİ İÇERİSİNDE 12 YIL HİZMET ETTİM
 Ticaret ve Sanayi Odası 38’inci meclisinde Başkan Karaküçük, işleri ve özel sebeplerinden ötürü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yardımcısı Serdar Zabun’a devretti. Coşkulu bir devir teslim törenin ardından Kemal Karaküçük ’ün 5,5 yıl başkanlığı dönemini anlatan ayrıca KMTSO’nun 90 yılını anlatan filimler izlendi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Karaküçük, 90 yıllık Kahramanmaraş Ticaret ve sanayi Odasının faaliyetleri ve şehrin ekonomisinin kalkınmasını ve geleceğini, her şeyini dizayn edildiği bu çalışmalar içerisinde olmaktan dolayı her zaman gurur duyduğunu belirtti.

Karaküçük: “90 yıllık serüven içerisinde Allah bana 12 yıl memleketime hizmet etme imkanı sundu. En genç ve dinamik olduğum dönemde 6,5 yıl OSB başkanlığı yaptım. Bu görevi aldığımda OSB dağ başında bir yerdi. OSB Başkanlığını bıraktığımda boş arsa kalmamış, tüm altyapısı ile iyi bir noktaya gelmiştir” dedi.

YOKLUKTAN İHRACAT ŞAMPİYONLUĞUNA

Başkan Karaküçük şöyle konuştu: “Hem tarihimizi hem ekonomimizi hem de nereden nereye geldiğimizi gösteren bizi etkileyici, bizi motive edici bu film ile birlikte, insan geride bıraktığı günlere hem geçmişini düşünüp şu anına şükür ediyor. Bununla birlikte dünyanın gelmiş olduğu noktayı düşünerek bir kat daha azim ve heyecanla bu kadar yokluktan 2023 vizyonunda Türkiye’nin ilk 10 ekonomisi içerisine girmeye hırslanacak ve cesaret edecek kadar motivasyonu elde eden bu hedefi koyan bu şehrin bütün insanları kutluyor ve takdir ediyorum”

YENİ BİR OSB DAHA KURDUK

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldiğinden bu yana yeni bir OSB’nin daha  memlekete şart olduğunu bunu da el birliği ile yapıldığının altını çizen Karaküçük: “TSO Başkanlığına başladığımda ilk söylediğim, ‘Mutlaka yeni bir  OSB’nin kurulması ve şehrin ekonomik altyapısının iyileştirilmesiydi.’ TSO Bünyesinde bulunan tüm herkesin ve basın mensuplarının kamuoyu yapması, sahip çıkılması neticesinde bugün Tekstil İhtisas OSB el birliği ile kuruldu. 5000 bin dönüm arazi üzerine kurulan OSB, bizim hizmet etmekle mükellef olduğumuz üyelerimize, sanayicilerimize ve orada çalışacak işçilere hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

TİCARET VE SANAYİ ODASI PROJE ÜRETEN PROJE GERÇEKLEŞTİREN BİR YER

Başkan Karaküçük’ün konuşmasının diğer kısımları ise şöyle: “Ticaret ve Sanayi Odası proje üreten proje gerçekleştiren bir yer. Tabiri caiz ise un var, şeker var helva yapamıyoruz dediğimiz şeyleri helva yapan yerdir. Allah’ın izni ile yeni OSB kurulmuş ve 5 yıl içerisinde 13 tane fuar gerçekleştirilmiştir. Kahramanmaraş’ta fuar anlayası ve fuar kültürü fuara gitme sadece büyükşehirlerde olur, bizim fuara kime gelecek anlayışının yıkıldığı en önemli misyonu olmuştur. 5 yıl içerisinde KAFUM’DA yaptığımız 13 fuar ile ve yurtdışına götürdüğümüz 1000 aşkın üyemiz Kahramanmaraş’ın ve ülkemizin gelişmesine adına 500 milyar Dolar ihracat hedefine katkı sağlayacağını düşünüyorum”

HERKESİ YANIMDA HİSSETİM

Bu çalışmalarımız ve gayretlerimiz içerisinde her zaman yanımızda ve yanımda hissettiğim Yönetim Kurulu üyelerimiz meclisimiz, meslek komitesi üyelerimiz, meclis başkanımız ve tüm oda çalışmalarımızı ve bizlerin yaptığı tüm çalışmaları kamuoyuna duyuran tüm basın mensuplarına bir kez daha teşekkür ediyorum. 90 yıllık TSO’nun ekonomi serüveninde 12 yıl memleketime hizmet etme onurunu ve gururunu bana yaşatan iş arkadaşlarıma, sanayici ve tüccarlarıma, tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerime teşekkür ediyorum.

GELECEKTE YENİ ŞEYLER YAPILACAK

Gelecekte yine odamız OSB’lerimiz güzel şeyler yapacaklar. Kahramanmaraş’ın kalkınması adına çok başarılı çalışmalar yürütecektir. Bugün gelinen noktada ‘işlerim, ailem ve  özel sebeplerimden’ dolayı TSO Aktif görevimi noktalandırma kararı almış bulunmaktayım. Bu zamana kadar destek olan tüm herkese tekrar tekrar teşekkür ederim.

NEYİ İSRAF BİLDİYSEK ODA DA YAPMADIK

Görev yapmış olduğum dönem içerisinde şundan emin olunması isterim ki; ‘Sadece görevimizi yapma, hiçbir şeyin mağduriyeti için çalışmadık. Çalıştığımız, gayret ettiğimiz dönem içerisinde özel hayatımızda neyi lüks ve israf bildiysek onu da burada yapmadık.’ Bununla birlikte TSO’da çalışan arkadaşlarıma azami değer ve saygı göstermeye gayret gösterdim, meslek komiteleri, meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyelerine TSO çalışanlarına bana başkanlık yapma cesaretine ve hazzını ve imkanını verdikleri için teşekkür ediyorum.

İYİ ŞEYLER YAPARAK KENDİ RIZAMIZ İLE GİDİYORUZ

“Bu görevi TSO ve OSB Başkanlığı dönemi içerisinde hep birlikte yürüttüğüm, yanı başımda olan şu anda da yönetim kurulu başkan yardımcımız olan, Serdar Zabun’a emanet ediyorum. 20 yıldan bu yana bu kurumun içerinde. TSO ve şehrin ekonomisine hizmet etmiş, kurum hafızası taşıyan, bu odanın tüm dinamiklerini bilen, seçim ve daha sonraki dönemlerde çalışma hayatında başarı ile temsil edeceğine ve çalışma heyecanı taşıyan Serdar Zabun’a emanet ediyorum. Serdar Zabun Başkana sahip çıkın. Kurumları yüceltirken en önemli şey, başkanları yüceltmektir. Başkanların arkasında olduğu hissinin verilmesi en büyük çalışma motivasyonun verilmesidir. En büyük enerjisidir. Bizde Serdar beyin ve odamızın arkasında olacağız. Yönetim Kurulundan ayrılıyorum ama OSB ve TSO Meclisindeki görevim yine devam edecek. İyi şeyler yaparak kendi rızamız ile gidiyoruz. Anlımız açık, gönlümüz açık, kalbimiz her şey ile müsterih. Bu camianın ve bu kurumun bir bireyi oyarak elimizden geldiği kadarı ile toplantılar katılacağız. Katkı sağlayacağız. Hepinize teşekkür ediyor Serdar Bey’e ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyor, teşekkür ediyorum”    

Konuşmaların ardından Başkan Karaküçük’e, çeşitli hediyeler takdim edildi. Toplantı,verilen iftar yemeği ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol