banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

83 HAFİZE İCAZETİNE KAVUŞTU
 İl Müftüsü Celal Sürgeç’in büyük özverisiyle hazırlanan Hafızlık İcazet Merasimi ilk olarak bayan hafızların programıyla başladı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sadece bayanların katıldığı programla 83 bayan hafız icazet alarak taç taktı.

Onikişubat, Dulkadiroğlu, Göksun ve Türkoğlu İlçe Müftülüklerine bağlı yatılı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 83 bayan hafız için düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi” programına, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öresin, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Pazarcık İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç ve Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir’in yanı sıra hafizeler ile binlerce yakınları katıldı. Program, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma Türkiye dördüncüsü, Osman Sadi Kazancı Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Elif Nur Avgın’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra 83 bayan hafızın sahneye çıkmasının ardında slayt gösterisi ile birlikte hafızlar tanıtıldı. Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir kısa bir selamlama konuşması yaptı.

“MERDİVEN ALTI KUR’AN KURSU YAPMAYALIM”

Abdullah Demir’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kur'an kurslarının merdiven altı yapılmaması gerektiğini belirterek, “Bundan sonra merdiven altı Kur’an kursları yapmayı bırakalım. Bundan sonra yapacağımız şey Kur’an-ı Kerim’in vakarına, şerefine, haysiyetine yakışır bir şekilde kolej türü Kur’an kursları yapmaktır. Hemen şurada bir Kur’an Kursu yapayım, işte ahiretime bir yatırım olsun düşüncesinden vazgeçelim. Çünkü bu tür kurslar gerçekten Kur’an-ı Kerim’in vakarına, şerefine, haysiyetine yakışmıyor. Kolej türü, fiziki anlamda çok güzel Kur’an kurslarına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“KAHRAMANMARAŞLILARA GÖNÜLDEN ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM”

Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öresin ise her hafızın Kur’an-ı Kerim’in müjdesini yirmi dört saat yaşama imkânına sahip olduğunu söyledi. Öresin’in ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya konuşmasına yaptığı Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı. Peygamber efendimiz Hz. Muhammet’in “Kur’an-ı öğretiniz, öğreniniz hem okuyup hem de okutunuz” hadisine dikkat çeken Kaya, “En iyi anlayan, en iyi anlatan, en iyi yaşayan Kahramanmaraşlılara gönülden şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası bayan hafızların şiir dinletisi izleyenleri duygulandırdı. 83 bayanın hafızlık icazet merasimi taç giyilmesi ve belge takdimiyle sona erdi. Program kapsamında hayır sahipleri tarafından verilen altınlar protokol üyelerince hafizelere takıldı.

Hafizelerin Kurslara göre dağılımı ise şöyle oldu; Osman sadi Kazancı 29, şerife Yaşar Gölcü 22, Sümeyye hatun 19, Can Kur’an kursu 10, Göksün Merkez yatılı Hafızlık 3.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol