Dünyanın en saçma binası gösterilen özel idare binasından, Maraş’ın Türkiye ve gündemine düşmesi ardından, şimdi de nur topu bir Maraş’ımız daha oldu. Allah analı babalı büyütsün!

Neydi mesele…

Bir… Özel idare binası… Yıkılsın mı, revize edilerek korunsun mu?

İki… Hızlı tren, teğet mi geçsin, direk mi geçsin, en taze, en popüler ulaşım sorunumuz.

Üç… Kıbrıs’taki Maraş… Biliyorsunuz 46 senedir iskâna kapalıydı, şimdi açılıyor. Tesadüf mü, bilinmez, tam da plakamıza denk düşüyor.

Peki, Kıbrıs’taki iskâna kapalı Maraş’a, neden Maraş adı verildi, bunu önümüzdeki günlerde yazacağım. Geçmişe, 1571’li yıllara giderek…

*

Kıbrıs’taki Maraş, Magosa’ya neredeyse yürüme mesafesinde, o kadar yakın. Geçmişte Kıbrıs’ın en önemli, bir numaralı turizm merkeziydi. 1974 yılında, ‘Ayşe tatili çıksın’ şifresi ile gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekâtında (Dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı merhum Necmettin Erbakan’ın ruhları şad olsun!) Magosa ile birlikte Maraş’ı da ele geçirdik.

Yaşı 60’ın üzerinde olanlara hatırlar, Kıbrıs Meydanına bu ismi Barış Harekatından sonra verdik. Ve Kıbrıs’ı temsil eden bir de havuz vardı o zamanlar.

Biliyorsunuz 46 yıl öncesine kadar Rumların ve yabancıların elindeydi. Binlerce bina, tesis o günden bu yana harabeye döndü. Üstelik de askeri yasak bölge ilan edilmişti.

46 yıl elimizi süremedik, içeri giremedik, binaları, plajları kullanamadık. Kimse kullanamadı.  Yani hayat durmuş, virane haliyle hayalet şehre dönüşmüştü.

*

Şimdi bu Pazar (yarın) Kıbrıs’ta seçim var. Seçim malzemesi olur mu, bilemeyiz!

Bölgenin kıyı şeridi denize girmek isteyen ahaliye açılacakmış. Açılış göstermelik mi olacak, seçime mi tahvil edilecek, bilemiyoruz. Bölge birkaç günlük aradan sonra yine harabe olarak kalmaya devam edecek mi, açılacak mı, belli değil. Çünkü Rumların ve Kıbrıs Rum kesiminin baskısı altındayız.

Dünya da aynı gözle bakıyor bize.

Biz Kıbrıs’ı, Maraş’ı iskâna açınca, tabi Rumlar, batılılar, yani tüm dünya üzerimize çullanacak! Başımızda boza pişirip bizi istilacı olmakla suçlayacaklar.

Bu şerefsizlerin her zaman yaptığı şey.

*

46 yıl önce yüzlerce şehit verdiğimiz Kıbrıs’ı bize dar etmeye çalışan batı kafası, baskıcı zihniyeti, bizi Rum kesimi ile görüşmeye zorluyor.

Maraş, şimdi Kıbrıs’taki en büyük çıbanbaşı. Savaştan çıkmış görüntüsü ile aradan 46 yıl geçmesine rağmen Maraş üzerinde hak iddia eden Rumlar, tabi ki emellerine ulaşamayacaklar!

Maraş bizim.

İnşallah uluslararası arenada başımız ağrımaz Maraş yüzünden.

Adaşımız bizim.

İnşallah, en kısa zamanda gitmek nasip olur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol