banner1482

Yerel ve ulusal siyasetin önemli ismi, hemşerimiz olmasından öte yerel yönetimlere, yerel siyasete ve ulusal siyasete katkı veren değerli dostumuz, kardeşimiz sayın Veysi Kaynak ile bağ evinde bir sohbet yolculuğuna çıkarken, en çok da dengesiz ve tutarsız kişiliği kadar siyasete sokmaya çalıştığı çirkin siyaset anlayışında Veysi Kaynak’ın yerini merak ediyor, Mehmet Metiner denen siyaset kırıntısının, 15 Temmuz darbe kalkışmasının üzerinden dört yıl geçmesine rağmen, neden durduk yerde, “O gece  İstanbul’a beraber gittik. Ancak daha sonra Veysi Kaynak ortadan kayboldu. Aradım, telefonu kapalıydı…” gibi hiçbir gerekçeye ve mesnede dayanmayan iddiasına ne cevap verecekti.

Bu şehirde yerel siyasetin ve Maraş’ın Ali Bea’sı, sayın Ali Sezal döneminde gencecik bir delikanlı iken belediye başkan yardımcılığı, akabinde AK Parti il başkanlığı, milletvekilliği, Adalet Bakan Yardımcılığı, Başbakan Yardımcılığı, yolun sonuna geldi, bitti derken Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine getirilen sayın Veysi Kaynak, bizlere o geceyi, o geceye ilişkin ayrıntıları anlattı. 15 Temmuz kahpe ve hain darbe kalkışması gecesindeki direncini, duyarlılığını, hassasiyetini bütün çıplaklığı ile anlatıyordu zira. 

*

Onu uzun senelerdir tanıyan bendeniz, basının emektarlarından, bu mesleğin çilesini çekenlerden Mustafa Şirin, Abid Vanlı, Mehmet Taş, Ali Eskalen, Niyazi Kara, Serdar Erdoğanyılmaz, Cüneyt Beyit ve Erol Öner yanında, sayın Kaynak’ın acı ve iyi günlerinde hep yanında olan, ayrılmayan, sırdaşı ve can dostları diyebileceğim bizlerin de yakından tanıdığı değerli dostlarımız sayın Ekrem Ergin, Fatih Sarıkaya, Mehmet Beşen, Bünyamin Dokumacı ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar serin havada sohbet yolculuğunda, o kadar olayları, o kadar isimleri, o kadar tarihleri aklında tutabilen, unutmayan bu şehrin siyaseten hafızası diyebileceğimiz sayın Kaynak ile hatıralar da canlandı.

Geçmişin örnekleri, isimleri, tarihleri gecenin karanlığında aydınlığa kavuşurken, sayın Kaynak’ın o siyaset cahili ve fakiri Metiner’in iddiasına verdiği cevap karşısında anlattıkları bizi kendisine bir kere daha hayran bıraktı.

Kaynak’ın öyle kibri, hırsı, intikam duygusu yok.

Düşünün, şehrimizin gururu olmuş, Başbakan Yardımcılığı gibi ulvi bir göreve getirilmiş, sürekli siyasi başarısı ve dürüstlüğünden ötürü takdir edilip ödüllendirilmiş bir isim iken, o samimi ortamda, kendinden emin, gayet rahat ifadelerle bizde bıraktığı izlenim, net oluşu, net duruşu, rahat oluşu, bir ağabey, bir arkadaş, bir dost meclisinde bunları teyit ettirecek bilgileri, bizlerin yüreğine su serpti…

FETÖ denen hain terör örgütünün yaptıkları ve kendisine yakıştırılan çirkin damgayı bile gün yüzüne çıkartır, aydınlatırken, yüzündeki samimiyet karinesi ve ikna ifadesi, bizde olumlu izlenim bırakıyordu.

Dün gece, ne varsa adeta içini döktü. Gündeme gelmeyen, anlatılmayan olay, yer, tarih ve isim yoktu neredeyse. Sohbet yolculuğu uzun olsa da yorulmuyorduk, sıkılmıyorduk dinlerken. 

*

Gündemden düşünce gündemde kalmak isteyen ve bunu da siyasetin bir gereği olarak gören eski HDP’li, sonradan AK Parti saflarında milletvekilliği yapmış Adıyaman’lı Metiner’in o gereksiz olduğu kadar gerekçesiz iddiası, bunu gazetesinde yazı konusu yapan Abdulkadir Selvi’nin da ifşa etmesi, hepimizce bilinen bir gerçekti. Ama bir hemşehrimizi, bir güzel insanı, bir dostu yaralayıcı iddiayı yeniden gündeme taşımanın, getirmenin gereğine inanmadığımız için üzerinde durmadık.

Zaten Kaynak’ın da geçmişin siyaseten kirli rengi yüzlerinden birine ve iddiasına cevap vermek gibi kaygısı, hevesi, hevası da yoktu. Değmezdi. Herkes attığı çamurda boğulacaktı nihayetinde. Kendi ifadesi ile o gece insanları, kurumları, alakalı insanları uyaran, bilgilendiren, yönlendiren çalışması, gayreti takdire şayandı. Kaybolmamış, gece boyu sahada olmuş, hatta canını bile tehlikeye atmıştı.

(Daha yeni, İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu bile, hükümetin bazı atamalarına çirkin ifadelerle karşılık veren Metiner’e –nedamet getiren FETÖ’cüler tartışması- sert tepki göstermiştir.)

Anlayın yani… Adamın derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek!

Neyse…

Dün gece, laf lafı açtı, bugüne kadar yabancısı olduğumuz, bilmediğimiz, duymadığımız anekdotlar da açıklığa kavuştu.

*

Sayın Kaynak’ın bu şehirde yaşayan herkes ile büyük küçük hatırası mutlaka vardır, olmuştur. Çünkü O bu şehrin öz evladı. Bunlar da gündem oluşturdu dün gece.

Serin, ter temiz, aydınlık gecede çıktığımız sohbet yolculuğunda, geçmişin izleri kadar hatıralar da canlanınca, ortaya tadına doyum olunmayan bir sohbet ortamı çıktı.

Bizler, birer gazeteci değil, bir ağabeyi, kardeşi ve yakın dostları olarak oradaydık. Üstelik de dünkü gece bir basın toplantısı da değildi.

Belki dünkü geceye dair yazacağımız çok şey de vardı, olabilirdi de, ancak bizde kalması gerekiyordu.

Bu şehrin sevilen ve sayılan siması, AK Parti’nin yereldeki hafızası diyebileceğimiz sayın Veysi Kaynak’a, unutulmaz anı ve sohbet yolculuğu için teşekkür ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol