banner1451
banner1461

Biz ne çekiyorsak hıyardan çekiyoruz. Durduk yerde, daha sofralarımıza gelmeden huzurumuzu kaçırıyor, uykularımızı haram ediyor, yaşamımızı alt üst ettiği yetmiyormuş gibi, sabah kahvaltımıza da darbe vuruyor.

Eksikliği hissediliyor, bir yandan da ağzımızın tadı kaçıyor o yüzden!

Sonra içinizden şunu söylüyorsunuz:

Vay hıyar, vay!

*

Durduk yerde, h iç günahı yokken hıyarı günah keçisi ilan ettiler, vatandaşın sofrasına düşman ettiler, hedef haline getirdiler.

Yazık değil mi hıyara! Varsa bir sözünüz, hıyarlara söyleyin, rahatlayın, kurtulun!

Sizin yüzünüzden doğru düzgün ne salata, ne cacık ne de dolmasını yiyebiliyoruz ağız tadıyla. Ağzımızın tadını kaçırdınız hıyar, pardon hıyarlar yüzünden!

*

Şu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına oldum olası inanmadım. Şu enflasyonu aşağı çek desem, ‘Yok ya, anan güzel mi, kimsin sen ki?’ deyip çemkirecek. Tamam, ben kendimi, kim olduğumu ve haddimi biliyorum da, hani bir önersem dedim.  Her ne kadar faizleri Merkez Bankası indiriyor, yükseltiyorsa da, bu işi TÜİK’e ihale etseler, vallahi dövizi de, yüksek faizi de bir saniyede indirmezse namerdim.

Yapsa bir kıyak, yüreğimize su serpse, rahat uyku çeksek, ‘oh be, dünya varmış!’ desek, fena mı olacak sanki.

Baksanıza Ağustos ayının zam şampiyonu imiş. Bir önceki aya göre ortalama yüzde 56’lık oranla sert artış göstermiş salatalık, pardon hıyar. Yani hıyar hıyarlığını yapmış. Ee, kış kışlığını yapıyorsa, hıyar da hıyarlığını gösterecek.

Fiyatı artış göstermiş kime ne!

*

Allah yalanı sevmez, iyi ki TÜİK var da, kimin mutfaklara ihanet ettiğini, darbe vurduğunuz, kahvaltı ve salata keyfimizi bozduğunu öğrenmiyoruz. Şu hıyar fiyatlarına da el attığına göre, uçuşu engellesin, vallahi fakirlere emekli maaşımdan ölmüş tavuk dürümü ısmarlayacağım.

(Gerçi bu meselede bayağı borcum yükseldi ama yaz var kış var, öderiz inşallah, maşallah!)

*

Hadi bir kampanya patlatalım.

Evimize hıyar götürmeyelim, salatasını da yemeyelim. Hıyar dolması sofralarımızdan eksik olsun! (yemediyseniz tavsiye ederim)

Cacık da yemeyin, ölür müsünüz! Nefsinize gem vurun, sırf şu hıyarın hıyarlığı yüzünden damak zevkinizi frenleyin, dolmasını, salatasını ve cıcığı eksik edin sofralarınızdan.

Bakın bakalım öyle ukalalık yapacak mı, öyle küstah küstah bakacak mı raflardan, kasalardan! Pis pis sırıtırsa alamayanlara, gücü yetmeyenlere, siz de içinizden geçen en güzel şifreleri yollayın gitsin!

Ağzınızın ayarını da ayarlamayı ihmal etmeyin ama! Gerekirse sanayiye gidin, bir balans ayarı çektirin kendinize!

Günaha girmemek için.

Bu arada, bir takım hıyarların size yedirmeye ve yutturmaya çalıştıkları dolmasından uzak durun!

*

Kışa girdik, giriyoruz. Sonbahardayız. Artık tarlada yetişen hıyar zor düşer pazarlara, hal’e.

Sera hıyara ile tanışırız yakın tarihte. Ha saman, ha sera hıyarı. Tamamen hormon. Lezzeti yok, kalorisi yok.  

Siz yine de zam şampiyonu hıyardan ve hıyarlardan uzak durun ama kafanız bozulduğunda, birilerine tepki göstermek istediğinizde, canınız sıkıldığında, içinizden küfür etmek geldiğinde, sakın ha, ona buna ‘hıyar!’ demeyin.

TÜİK basar cezayı.

Başınıza iş açarsınız! Sonra sizi ben bile kurtaramam valla!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol