Kime kızdı? Cevabını da vereyim de maraza çıkmasın; belediye başkanlarına, teşkilatlara, (il, ilçe, kadın kolları, gençlik kolları vs.) milletvekillerine ya da o listeyi hazırlayan ve meselede başı çeken isimlere…

Mercedes görünümlü Şahin’lere, Doğan’lara, Kartal’lara…

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın (Artık tek kelime ile BAŞKAN diyebileceğiz) yüzünü kara çıkartan, partinin oylarının düşmesine çanak tutan, gizli gizli sevinç naraları atan, çalışıyormuş gibi yapıp aleyhte çalışan, şantiye ve rantiye delisi, bir yığın samimiyetsiz AK Partililere rağmen gidip delikanlıca oyunu REİS’e verdi.

Yani vatandaş REİS dedi. Bunu derken aklına ne milletvekilleri geldi,  ne teşkilatlar, ne yerel yönetimler…

Çünkü onlardan sıdkını sıyırmış vaziyette. Zaten seçim sonuçları bunun en belirgin göstergesi.

Ötesi yok bu işin!

*

Yarın bir gün belediye seçimleri var. Belki bir ihtimal de olsa erken seçim, belki vaktinde, yani Mart 2019’da…

Vatandaş bu kez daha hassas davranacak, aynı aidiyet duygusu içinde olmayacak. Mesele yerel yönetimler olunca, iki tartacak, bir biçecek, sonra oyunu kullanacak. Dedim ya, mahalli seçim farklı olacak.

Artık partiye değil, adaya verilecek oylar!

Bakalım ondan sonra kim nereyi boylar!

*

Şimdi önümüzde mahalli seçimler var. Hele hele kurban bayramı sonrası siyasi hareketlilik canlanacak. Canlanacak da kurban bayramı sonrası bakalım bu şehir için kimler kurban edilecek!

Kulağımıza gelen sesler hiç hoş değil.

Hiç iç açıcı değil.

Sağda solda iddialar, şikâyetler, isimler bazında ağır eleştiriler ve zıvanadan çıkan israf uygulamaları, vatandaşı derin derin düşündürüyor. “Bizim paralarımız har vurup harman savruluyor. Bizim paramızla hovardalıklar yapılıyor!” demek zorunda kalıyor.

*

Siyasete sızmış, siyaseti geçim kapısı haline getirmiş ne kadar çok zampara, rantiye ve şantiye delisi varsa, kamuoyu nezdinde günah keçisi ilan edilmişi vaziyetteler.

İsim isim konuşuluyor bunlar.

Ancak bakıyorum ve dikkat ediyorum, her iktidarın kendi zenginini yaratması ilkesinden, ya da sistemin getirdiği uygulama olsa gerek, dün topal eşeğe binmesini bilmeyenlerin bugün son model araçlarda cirit attığını, dün evinin bırakın kirasını, ortak giderini veremeyenlerin lüks dairelerde oturduğunu, nereden ve nasıl edindiğini konuşuyor vatandaş, yani seçmen kitlesi.

Kimse de çıkıp şundan, şundan diyemiyor. Dese açığı meydana çıkacak!

Çünkü dip delik!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol