Senelerdir köşede durur. Mahalle bekçisi gibi, gece kuşu gibi, çoğuna göre ucube bir mini ev gibi, kimine göre de müştemilat gibi, oysa verdiği görüntü hiç de hoş değil.

Valilik Bahçesinde, 2 yıl önce açılan Mahmut Bakır Parkı içindeki il turizm ve kültür müdürlüğü uhdesindeki turizm danışmanlık odası, hiçbir amaca, hiçbir hedefe hizmet etmezken, üstelik de hem yer işgal edişi,  hem görüntü kirliliği yaratışı, vatandaşın da tepkisine neden oluyor.

Resmi çekerken ve zaman zaman bu büyük kulübenin önünden geçerken kafamızı uzattığımızda, bazen içerde kimseyi göremezken, bazen de il müdürlük emrinde çalışan bir kardeşimizi görürüz. Çoğu zamanda bir kenarda bekler, saatlerce hem de, bir gelen giden, bir turist kafilesi, bir yabancı gelip de ne danışır, ne sorar diye bekler dururuz da, şahit olduğumuzda kimsenin böyle bir çabasının olmadığına şahit olduk.

Bazen birileri içeri girer, ‘burada ne varmış, ne yokmuş!’ diye merakını yenmeye çalışırken, gördüğü şu olur, birkaç Maraş’a ait kitapçık, ceviz oyma sandık, mücevher sandığı, kahve tepsisi vs…

Birkaç da yörelerimize ait resimler.

O kadar…

*

Kahramanmaraş turizm cenneti değil. Yerel yöneticilerin özellikle kış turizmi için yeterli ve münasip bulduğu kentimizde, yayla turizmi beklenen gelişmeyi gösteremeyince, sadece geçerken uğrayan, önce Yaşar Pastanesinde dondurma yiyip, soluğu yeniden başka istikametlerde alan tur’ların bu kulübeye uğradıklarını görmedik, duymadık.

Bize ve çoğuna göre, bu büyük kulübe desem bazılarının gücüne gidecek, Turizm Danışma Bürosu, kuru kalabalıktan başka bir şey değil.

Turizm girişinin, sirkülasyonunun olmadığı şehrimizde, bu büyük kulübe hem görüntüyü kirletiyor, hem lüzumsuz yer işgal ediyor, hem herhangi bir amaca hizmet etmeden öyle duruyor.

Kaldırılması elzemdir. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol