banner1451
banner1461

Bir kişi, bu siyasetçi olur, belediye başkanı olur, bir sivil toplum kuruluşunun başkanı olur, bir firma ya da bir marka, haberleştirdiğimizde, köşe yazısı ile kamuoyunu bilgilendirdiğimizde, o kişi hakkında altlara gelen yorumlara bakarım ve bunu önemserim.

O yorumlar, o kişisel düşünceler, sizin bahse konu ettiğiniz makamı, etiketi, ünvanı ve kariyeri ne olursa olsun o kişiyi, ele verir, sizden daha iyi anlatır.

O nedenle derim ki, sizin yorumlarınız benim için önemli. Kayda değer…

İtiraf edeyim, ki sayfada her şey meydanda, sayın Baki Tezcan ile bir tek olumsuz yorum görmedim, okumadım, duymadım. Bu da Tezcan’ın kişiliğinde, karakterinde gizli. Ve ne kadar sevildiğinin de işareti.

*

3 dönem Andırın belediye başkanlığını yapan Baki Tezcan ile ilgili yazımda, içinde ismi geçen Pazarcık eski belediye başkanı sayın Yakup Hamdi Bozdağ aradı dün akşam saatlerinde. Tatilde olduğunu, o bakımdan iletişim kurulamadığını söyledi. Dönmesi araması bile ayrı bir nezaket konusuydu.

Teşekkür ettim sayın Bozdağ’a… Bir gün oturup sohbet etmek, bir çay içimi dertleşmek kavliyle ayrıldık. Ama ilk fırsatta Pazarcık’tayım.

*

Gelelim sayın Üzeyir Kızılseki’ye…

Veteriner hekim ve geçmiş dönem Çağlayancerit ilçemizin belediye başkanı… İttifak nedeniyle bu dönem aday gösterilmedi. Olsun, dünyanın sonu değildi. Ama inancım odur ki, daha yapacak çok işi vardı Üzeyir Kızılseki’nin… Aday gösterilmediğine kuşkusuz üzülmüştür de, dedim ya, hayat devam ediyor, o da işine…

Mesleğinden anlamam. Ama bir ilçenin, dar imkânları olan, üstelik de başta yol gibi, ulaşım gibi, kar-kış gibi sorunlarla boğuşmak zorunda kalan Üzeyir Kızılseki başkanım, inancım odur ki, ilçesine hizmet etmiş bir yerel yönetici idi. Seven olur, nefret eden olur, bilemem. Ben, diğer adıyla medyada görev alan arkadaşlarım, bireysel ilişkilerine, topluma verdiklerine, insana dokunuşuna, verdiği-bıraktığı, hayata geçirdiği iz ve eserlere bakarız.

Allah var, yılan hikâyesine dönen Kahramanmaraş-Çağlayancerit yolu için çok didindi, çok uğraş verdi ama elinden gelen fazla bir şey yoktu. Neticede yolu yapan, yapacak olan devletti, devletin imkânları da belliydi. Belliydi ama yılmadı, ama yorulmadı, ama bir gün olsun ‘öf be!’ demedi.

O yönüyle değerlendiririz.

*

Teknik ve sosyal belediyecilik anlamında, yeni adıyla gönül belediyeciliği konusunda başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Araya bir not düşmem gerekirse, geçtiğimiz aylarda, Helete Suyu’nun, Gaziantep’e içme suyu olarak verilmesinde kamuoyunun tepkisine neden olan olumsuz davranışları var mıydı, onun cevabını da kendisinden alırım.

31 Mart Mahalli Seçimleri için aday gösterilmedi. İttifaktan ötürü. Ama kader işte, şu veya bu sebeple aday gösterilmediyse dedim ya, dünyanın sonu değil. Yine bir iddialı cümle kullanacağım, sayın Kızılseki ‘Ben bitti demeden hiçbir şey bitmez, bitmedi, bitmeyecek!’ özetiyle düşünenlerdenim.

Çünkü niyeti halis, geçmişi, sicili temiz, hizmetleri meydanda ve iyi niyetli. Ne diyelim, Allah niyetine erdirsin! Sivil hayattaki başarıları daim olsun!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol