banner1451
banner1461
 Kimlik Gazetesinde yeni olsam da doğup büyüdüğüm, yaşadığım yörenin sorunlarını bilen, dinleyen ve hayata geçirilmesini arzu eden duyarlı bir vatandaş kimliği ile bu köşe bana verildiğinde, önce kendi yöremden başlayayım istedim.

Bugünlerde, kurak geçen yazla birlikte, ciddi ölçüde su sıkıntısı yaşanmaya başladı. Sağdan soldan da duyuyorum, kent merkezinde bazı yerlerde de kesintiler olmuş.

Türkoğlu ve Beyoğlu da bu kesintilerden, sıkıntılardan nasibini alan yerleşim alanları. Ancak inancım odur ki, Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu temelden çözmek için azami gayret içinde.

Artık bundan sonra KASKİ’ye çok iş düşecek gibi. Tankerlerle su taşırken daha çok göreceğiz sahada.

SICAK ASFALT VE ADANA YOLU

Her gün işime geliş-gidiş yapan birisi olarak, sıcak asfalt dökülen yol tek şerit. Tabi yolun tek şerit olması, trafik açısından bazen kazalara da sebebiyet verebiliyor. Lakin bu yolun sıcak asfalt olacağı seneler öncesinden biliniyordu. Karayolları belki geç başladı ama olsun, her başlangıç erkendir, şimdi tamamlandığında hani bizim tabirimizle söyleyecek olursak, kaymak gibi bir yolumuz olacak.

Trafik akışı daha rahatlayacak. Adana’dan Maraş’a gelenler, Nurdağı’na geldiklerinde bozuk asfalttan dolayı uyandıklarında,  ‘Aha Maraş’a geldik!’ diye espri yapsalar da, Karayolları kısa sürede bu sıcak asfalt dökme işini tamamlayacak gibi…

OSMAN OKUMUŞ BAŞARILI MI?

Kimine göre başarılı, kimine göre başarısız bir idareci. Yöremin insanı diye yazmıyorum, Beyoğlu belde belediye başkanlığını yaptığı süre içinde, Allah var, birçok il ve ilçede olmayan hizmetleri sundu bizlere. Eh, neticede biz de o yörenin çocuğuyuz,  gördük, görüyoruz yaptıklarını.

Gelecekte siyasetin ve yerel yöneticiliğin zirvesine oturacak isimlerden biri diyebilirim.

Özetleyecek olursam, yöre insanı ve Kahramanmaraş halkı Osman Okumuş’un kıymetini bilmelidir. Hem yöremizin insanı, hem de siyaset, ondan çok şey bekliyor.

Ve başkanımız Osman bey her türlü övgüyü de hak ediyor.

Ama önce şu su meselesine geçici de olsa bir çözüm bulmaları gerekiyor.

Vakit geciktirmeden…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol