banner1451
banner1461
  

Bu sorunun cevabı çok tartışıldı bugüne kadar. Toplu taşıma hizmeti veren dolmuşlar ve halk otobüsleri arasındaki ayrımcılık, vatandaş kadar özellikle halk otobüsü sahip ve çalışanlarını da rahatsız etmeye başlayınca, yetkililer de bu çifte standardın bir parçası olunca, maddi-manevi anlamda yükün altında kalan ve ezilen halk otobüslerinin olduğu yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

Tamam, bu kentin insanlarını bir yerlerden alıp, bir yerlere taşıyan, bir ücret karşılığı toplu taşıma hizmeti veren dolmuşlar ve halk otobüsleri, vatandaşlar tarafından da çok eleştiri almadı değil.

Güzergâhlarda sanki ralliye çıkmışlar gibi yarış halinde oldukları, durak harici indirme ve bindirme yaptıkları, kılık kıyafetlere dikkat etmedikleri, yüksek sesle müzik dinleyip, vatandaşı rahatsız ettikleri, sigara içip, cep telefonları ile sohbet ettikleri, yolculara karşı zaman zaman saygısız davrandıkları milyon kere tartışma ve gündem konusu olmadı değil.

Bugün konumuz bu değil.

Adaletsizlik ve çifte standart. Halk Otobüslerine, Bakanlık talimatı ve yerel yönetimlerin de uygulamalarında, 65 yaş üzeri insanlar ücretsiz binecek. Bu uygulama belediye ve halk otobüsleri için geçerli. Dolmuşcular bu bakımdan rahat. Hadi belediye kamu hizmeti veriyor diyelim, halk otobüslerine ücretsiz binenlerin sayısı oldukça fazla. Belediyelerden kıytırık basın kartı alanlar dâhil, 65 yaşı suiistimal edip, her gün ve hatta bir ekmek içinde olsa, 5-6 kez kullanan insanların sayısı oldukça fazla. Diğer beleşçileri de hesaba kattığınızda, halk otobüslerinin gelirlerinde ciddi manada azalma var ki, zaten mazot parasını dahi çıkartamayan halk otobüs sahipleri, sanayiye de borçlanınca, kredi ile ayakta durmaya ve borçlanmaya başladılar.

Nereye ve ne zamana kadar dayanırlar, bilinmez.

*

Halk Otobüsleri Başkanı Kadir Avşar, eski havasında, kıvamında değil. Yani eski Avşar gitmiş, yerine ikinci baharını yaşayan, ha bugün, ha yarın çeker giderim diyen bir Kadir Avşar varken, halk otobüs sahipleri ve sürücüleri bas-bas bağırırken, zarar etmekten naçar duruma düşmüşken, yetkililerin seslerine kulak vermemesi karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Dolmuşlara basın mensupları, engelliler, 65 üzeri de olsa yaşlılar, daha bir sürü beleşçiler ücret mukabili binerlerken, üstelik de belirlenen yolcu sayısı üzerinde yolcu alırlarken, vatandaş bu çifte standart karşısında halk otobüslerinin her geçen gün mağdur edilip, dolmuşların da kollanıp gözetildiğine hükmetmeye başladı.

65 yaş üzeri vatandaşların, iki adımlık yer için dahi halk otobüslerini kullanması, buna diğer beleşçilerinde ilavesi, zaten her geçen gün azalan kazanç kapıları yüzünden ya araçlarını satacaklar, ya da üst-üste binen borç yükü altında kalıp ezilecekler.

Burada, birileri dolmuşçuları kollayıp gözetiyor ama kim? Vatandaş bu sorunun cevabını arıyor!  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol