banner1451
banner1461

İnsanlar canı ve vicdanı ile uğraşırken, ne yazık ki zaman zaman, istesek de istemesek de, acı tatlı olaylar yaşanmıyor değil. Örneğin, bir otelde yaşanan hadise ve hayatını kaybeden gencecik bir emniyet mensubu kardeşimiz.  Öncelikle hepimizin, emniyet teşkilatının başı sağ olsun! Şehidimiz  Barış Göl kardeşimizin mekanı cennet olsun! Allah’ım ailesine sabırlar versin, vatanımızı, askerimizi polisimizi tüm halkımız Allah kötülüklerden, belalardan, her türlü saldırılardan korusun!

Genç hayatın baharında bir polisimiz yok yere hain bir saldırı sonrası şehid olduğu içimiz yandı, sözün bittiği noktadayız! Çok üzüldük, tek sevincimiz polisimizi şehid eden pislik katilin geberip gittiğidir.  Askerimize,  polisimize kalkan eller kırılsın!

Bu arada, hayatını kaybeden Polis memurumuzun isminin bir sokağa, parka verilmesini, isminin yaşatılmasını arzu ettiğimi de belirtmeden geçemeyeceğim.

*

Her ne kadar geride kalmış olsa da, kadına şiddet, aile içi şiddet 365 gün yaşanıyor bu ülkede. O bakımdan aile içi şiddeti bir güne sığdırmak, nafile…

İnsan gazeteleri okumaya, televizyonları izlenmeye korkuyor. Çocuklarımız, özellikle gençler bu tür üçüncü sayfa pislik haberlerden müthiş derecede etkileniyorlar. Ama ekranlara bakıyorsun, demek ki her şey arz-talep meselesine dayanıyor, insanlar izlerken ağzının suyu akıyor.

Ama duyarlı insanların da midesi bulanıyor, bilesiniz!

*

Burada, Jandarmamıza gelmek istiyorum.

5 Aralık aile içi şiddet konulu İl Jandarma Komutanlığı broşürler bastırıp, stand açmışlardı. Ben de gidip o standı görüntüledim, paylaştım, tebrik ve teşekkür ettim.  Çok güzel düşüncelerinden dolayı ayrıca stand da görevli askeri personele minnet duydum.

Aile içi şiddete devletimizin bu kadar duyarlı olması gurur vericidir. Standa dağıtılan broşürlerden alıp incelediğimde,  aile içi şiddete yönelik faydalı bilgiler yer almaktaydı. 

Bu broşürleri alan kişilerin de okuyup aile içi şiddet de ne tür haklarımızın olduğunu öğrenebilirler.  O yüzden aldığımızda bir köşeye atmayalım, okuyalım, bilgimizi arttıralım, insanları uyaralım. Biz artık etrafımızda, sosyal medyada ve ekranlarda aile içi şiddete yönelik haberler duymak istemiyoruz!

Zira tiksinti veriyor!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol