banner1482

Bugün, bu şehirde, sanayi ve iş dünyasını bünyesinde barındıran birkaç sivil toplum kuruluşu var. Kuşkusuz hepsinin de amacı, mensubu olduğu sektörlere katkı sunmak, onların çözüm odaklı sorunlarının çözülmesinde hissedar olmak, bu kentin ekonomik ve sosyal yaşam standardının yükselmesi için efor sarf etmek.

Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlerin, bürokrasinin elini güçlendirdiği gibi, insanların yaşam kalitesinin aratmasında ciddi pay sahibi olurlarken, üyelerini de unutmazlar, ihmal etmezler, onların dertleriyle dertlenirler.

Ticaret ve Sanayi Odası; KMATSO bunun için var.

Sanayici ve iş adamları derneği; KASİAD bunun için var.

Müstakil işadamları derneği;  MÜSİAD bunun için var.

Ve Ticaret Borası da bunun için var iken, hepsinin amacı ortak. Ortak akıl ile bu şehrini büyümesine, gelişmesine, sanayileşmesine katkı sunmak.

*

Ticaret Borsası Başkanımız sayın Ahmet Duran Balsuyu, diğer sivil toplum kuruluş başkanları içerisinde en yaşlısı desem bana sitem eder, gönül koyar, en tecrübelisi.

Ticaret erbaplarının, sanayicilerin, çiftçi ehlinin ağabeyi, babası. Onların üretimleri, ihracatları, istihdamları ve yapıları ile yakından ilgilenir, varsa dertleri onlarla dertlenir, kendi tecrübesinden de bir şeyler katarak, Ticaret Borsası olarak üyelerine yol gösterir, ön ayak olur.

Bu meselede tartışmasız bir liderdir sayın Ahmet Duran Balsuyu…

*

Sayın Balsuyu, yapı olarak, karakter olarak bir baba adam. Gülümser, kimseyi kırmak gibi niyet taşımadığı gibi, toplumun her kesiminde karşılığı olan bir insan. Bir ağabey, bir baba, bir yiğit adam, ihtiyar delikanlı…

Dostları ile birlikte olmak kadar, onların gönül dünyasında yer edinmek gibi bir meziyete sahip iken, kazandığını bu şehre harcayan, istihdamı, üretimi ile şehirde sosyal yaşamın kalitesinin artmasında katkısı olan bir insan, işadamı..

Gönül dostu ayrıca.

Şimdi bütün enerjisini, ağırlığını Kayseri Çevre Yolu üzerinde yapımı devam eden Ticaret Borsası hizmet binasına verdi. İnşaat hızla ilerliyor. Şu pandemi süreci olmasaydı, belki de fiziki olarak inşaatın yüzde 95’i bitmiş ve Borsa da yeni yerine taşınmış olacaktı.

Ama olsun, geçe olsun da güç olmasın!

Ticaret Borsası yönetimindeki insanların çoğunu tanıyorum. Hepsi de bu şehir için, üretim için, istihdam için yüreği çarpan insanlar. Güzel dostlar.

Allah işlerini rast getirsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol