banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

ULUSLARARASI 2. ROBOT YARIŞMASI BAŞLADI
 2. Uluslararası Teknokent Robot Yarışması açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında ilk olarak tamamen yerli ve Milli olarak üretilen Mini Ada isimli robot bir kısa bir konuşma yaparak misafirlere hoş geldiniz dedi yarışmacılara da başarılar diledi.

Daha sonra Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Ahmet Kazan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç birer konuşma yaptılar.

TÜM İLGİLİLERE TEŞEKKÜR

Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek: “Şehirlerin rekabet gücü o şehirde ulusal ya da uluslararası kaç tane etkinlik yapıldığına bağlıdır ve bu uluslararası bir kuraldır. Aynı şekilde üniversitelerimizin rekabet gücü de bu ve benzeri ne kadar etkinlik yaptığına bağlıdır.

Ben Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizi ve Teknokent’imizi bugün ikincisini gerçekleştirdikleri Robot Yarışması ve diğer etkinliklerinden dolayı tebrik ediyor bu tür etkinliklerin çoğalmazsını arzu ediyorum.

Burada bir hakkı da teslim etmek istiyorum. Adaylığım süresince Sayın Rektör Hocam ve Teknokent Genel Müdürümüz bu konuyu dile getirmişlerdi. Benim eski görev yaptığım Türkiye Belediyeler Birliği ve çalışma arkadaşlarım başta Genel Sekreter Vekilimiz olmak üzere kendilerine çok yürekten teşekkür ediyorum. Bu organizasyona en üst düzeyde destek verdiler. Üniversitemize ve Teknokent’imize de teşekkür ediyorum” dedi.

HAYALİNİZİ YÜKSEK TUTUN

Başkan Güngör, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Lisede bir hocam vardı; derdi ki; hayalinizi büyük tutun. Eğer hayaliniz varsa, hedefleriniz varsa başaramadığınız hiçbir şey olmaz derdi ve şöyle örneklendirirdi: Eğer başbakan olmak istiyorsanız, cumhurbaşkanlığını hayal edin derdi.

Hayalimiz olacak, hedeflerimiz olacak. Eğer bunu başarabilirsek birçok hususu başarmış oluruz.

Değerli gençler, bugün burada uluslar arası boyutu da olan robot yarışması yapıyoruz. Geçmişe baktığımızda, tabii yine kendi hayatımdan bakayım. Hayatımın bir parçasında ne telefon oldu, ne televizyon oldu ne de bilgisayar oldu. Çok ta yaşlı değiliz ama bizim jenerasyon bunların hepsini gördü. Hayatımızın bir döneminde telefonla tanıştık, televizyonla tanıştık, ilerleyen zamanlarda bilgisayarla tanıştık.

Tabii telefonda çeşitli evreler oldu. Çevirmeli telefondan, jetonludan, tuşlu telefondan bugün akıllı telefona geldik.”

YAZILIMA 10 MİLYAR DOLAR

Dünyanın değişmesine yönelik ülkelerin kendi milli yazılımlarının da geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Güngör: “Dünya değişiyor, dünya gelişiyor. Özellikle bilişim teknolojileri son derece hızlı gelişiyor. Bilişim teknolojilerinin bir özelliği var. Burada dışa bağımlılık ciddi manada bu ülkede kaynak transferine neden oluyor. Türkiye’nin bugün sadece yazılım için dışarıya ödediği 10 milyar doların üstünde bir yazılım maliyeti ödediğimiz ifade ediliyor. Ayrıca bu işin bağımlılığı var. Bakın teknolojiye sahip olmazsanız bu teknolojiyi yönetmezsiniz. Eğer yerli yazılıma ulaşamazsanız bu, ülkelerin bağımsızlığını tehdit eden bir sonuca da varıyor.

İşte bu tip organizasyonlar ve yarışmalar her ülkenin kendi yerli yazılımını kendi bilişim teknolojilerini geliştirme fırsatı da ortaya koyuyor, gençlerimizi bu manada yönlendiriyor. Üniversitelerimizi, fakültelerimizin, kurum ve kuruluşlarımızın kapasitelerini geliştiriyor. Bu manada Kahramanmaraş şehrimizde ikincisi yapılan bu robot yarışmasının ülkemizin bu manadaki gelişmelerine çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyor tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SALONLARIN DOLMASI LAZIM

Bu tür organizasyonlara özellikle gençlerin çok ilgi göstermesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Güngör konuşmasını şöyle tamamladı: “ Ama bir sitemimi de dile getirmek istiyorum: Ya salon çok geniş ya da katılımcı çok az. Böyle uluslar arası boyutu olan bir etkinlikte ben şehrimizdeki bütün gençlerin burada olmasını arzu ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde gelecek yıllarda yapacağımız bu organizasyonların daha etkin, çıktılarının daha ölçülebilir sürdürülebilir, daha fazla çıktıya hizmet etmesini arzu ediyorum.

Bu manada bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yarışmacılara başarılar diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından yarışmalar öncesinde robotlar açılış gösterisi gerçekleştirdiler ve daha sonra yarışmalar başladı.

Bu arada Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mahit Güneş ve diğer protokol mensupları açılan stantları tek tek gezerek yarışmacılarla sohbet edip robotlar hakkında bilgiler aldılar.

Türkiye başta olmak üzere, Çin, Japonya, Azerbaycan, Malezya, Romanya, Meksika ve Tunus’tan olmak üzere 650 yarışmacı ve 510 robot yarışmalara başladı.

Hızlı Çizgi İzleyen, Çizgi İzleyen, Mini Sumo, Sumo ve Serbest dallarında yapılan yarışmalar Pazar günü de devam etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol