banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

TAHMAZOĞLU VE AKGEDİK, SANİBEY BARAJI VE HES’İ GEZDİ
  

Adana’nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında inşa edilen Sanibey Barajı ve HES gezisi sırasında İşletme Müdürü Zafer Karakuzulu tarafından bilgilendirilen başkanlar, böylesi bir yatırımı Türkiye’ye kazandıran SANKO Holding yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

Karakuzulu, bir soru üzerine, Sanibey Barajı ve HES’teki personelin yüzde 40’ının Aladağlı, yüzde 60’ının İmamoğlu ve Adanalı olduğunu belirterek, bölgede istihdama sağladıkları katkıyı dile getirdi.

 

SANİBEY BARAJI VE HES

 

Temeli 2007 yılında atılan Sanibey Barajı ve HES, kurulu gücü dikkate alındığında dünya rekoru denilebilecek bir sürede, 1250 günde tamamlanarak üretime geçirildi. Kurulu gücü 317 MW olan Sanibey Barajı ve HES, yılda bir milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üreterek 600 bin evin yıllık elektrik ihtiyacını karşılıyor.

 

Ülkemizdeki en önemli enerji projelerinden olan Sanibey Barajı ve HES, özel sektörün bu alanda yaptığı büyük projelerin başında geliyor. Rezervuar hacmi 643 milyon metreküp, rezervuar alanı 14,3 kilometrekare olan Sanibey Barajı sayesinde, yılda 620 bin ton karbondioksit atmosfere salınmadan enerji üretiliyor.

 

Sanibey Barajı ve HES sayesinde yılda 525 bin ton karbondioksitin atmosfere salınımı engellenerek, bir milyon 900 bin ağacın “işi kolaylaştırılıyor.”

 

         

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol