banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

SPARK TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER KSÜ’DE SERGİLENDİ

KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeterya giriş katında gerçekleştirilen sergi kapsamında SPARK bünyesinde yürütülen çalışmaların görselleri paylaşıldı. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversite üst yöneticileri ve öğrenciler proje sergisini gezerek, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldılar.

Sergiyi gezen Rektör Can ve üniversite yönetimi KSÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu misafir öğrencilerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Burada kısa bir konuşma yaparak öğrencilere seslenen Rektör Can, öğrenci odaklı bakış açısıyla her fırsatta öğrencilerle bir araya gelerek şikâyet, talep ve memnuniyetlerini dinlemeye gayret ettiklerini söyledi.

“Öğrencilerimizi milli, yerli ve insani değerlerle yetişmiş, mesleki açıdan donanımlı bireyler olarak hayata hazırlamak için bütün KSÜ ailesi olarak özveriyle çalışıyoruz.” diyen Rektör Can, “Üniversitemizde 56 farklı ülkeden 2 bin 556 misafir öğrencimiz eğitim görüyor. Biz Türkiye’nin her bölgesinden gelen ve yurt dışından gelen misafir öğrencilerimiz arasında bir fark gözetmeksizin mesleki donanımlarını çok önemsiyoruz. Misafir öğrencilerimizin kendi dilleri ve kültürlerini korumalarını arzu ettiğimiz gibi diğer öğrencilerle de uyum içinde, kültürel işbirliği ve barış içinde yaşamasına önem veriyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin başarılı olmaları için Türkçeyi en iyi şekilde öğrenmeleri için gerekli imkânları sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

SPARK’ın da desteğiyle bu yıl takviye Türkçe kursları ve talep edenlere İngilizce kursları düzenlendiğini belirten Rektör Can, talep olması durumunda bu yönde kursların verilmeye devam edeceğini söyledi.

Öğrencilere başarılı bir kariyer yaşamı için tavsiyelerde bulunan Rektör Can, “Hayatta başarılı olmak için bugünü, öğrencilik döneminizi en iyi şekilde değerlendirin. ‘Erteleme hastalığı’na tutulmayın. Burada kurduğunuz olumlu ilişkileri ülkenize döndüğünüzde de devam ettirin. Farklılıkları zenginlik olarak görün ve bu zenginlikten azami ölçüde faydalanın.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol