banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

SANKO LİSELERİNDE ROBOT OLİMPİYATLARINDA DÜNYA DERECESİ
 SANKO Liseleri öğrencileri, aynı yarışmada geçen yıl da iki dünya birinciliği, iki dünya ikinciliği elde etmişti.

 

SANKO Fen ve Teknoloji Lisesi ile SANKO Koleji öğrencilerinden Ali Arda Gökçek, Osman Kaan Dikmen, Teoman Efe Kuday, Hasan Atakan Aslan, Azra Akkuş, Berkay Dobooğlu, Ayberk Kaan Güneş, Ertuğrul Topuz’dan oluşan SANKO Liseleri Robot Takımı; Muzaffer Harun Bayseçkin danışmanlığında hazırladıkları robotlar ile “Best Of Show”, “Artbot Musical”, “Humanoid Stair Climbing” ve “The Best of Show” kategorisinde dünya ölçeğinde başarı gösterdi.

 

Robot takımı, “The Best of Show” kategorisinde dünya ikincisi olarak  gümüş; “Artbot Musical” kategorisinde dünya ikincisi ve dünya üçüncüsü olarak gümüş ve bronz, “Humanoid Stair Climbing” kategorisinde dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandılar.

 

VATMANSIZ TRAMVAY

Yarışmada ,“Vatmansız Tramvay” ile insan kontrolünü tamamen devreden çıkararak gelişmiş sensörler yardımıyla insani hataları sıfıra indirip yaşanabilecek olumsuzlukları ortadan kaldıran ve otonom olarak çalışan tramvay tasarlandı. Bu proje “The Best of Show” kategorisinde dünya ikincisi oldu.

 

Mekanik ve elektronik tasarlanmış olan robotlarla, melodilerin istenilen kriterlere uygun olarak çalınması sağlanan  projelerden biri , “Artbot Musical” kategorisinde  dünya ikincisi diğeri ise dünya üçüncüsü olarak başarısını tescilledi.

 

İnsansı (bacak, kol, omuz ve başı bulunan) bir robotun, ölçüleri belirlenen bir merdivene çıkması ve merdivenden inmesi sağlanan proje ise “Humanoid Stair Climbing” kategorisinde dünya ikincisi olarak ülkemizi gururlandırdı. 

SANKO Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, dünyanın her yerinden katılımın olduğu,  “Robogames Dünya Robot Olimpiyatları”nda SANKO Okulları’nın, 2017 ve 2018  yıllarında aldığı sonuçların, Gaziantep’in yanı sıra, Türkiye’yi onurlandırdığını söyledi. 

Toklucu, SANKO Okulları’nın, “ROBOGAMES 2018 Dünya Robot Olimpiyatları”nda bu başarıyı elde eden tek Türk takımı olduğuna vurgu yaparak, öğrencileri ve danışman öğretmeni kutladı.

 ROBOGAMES ROBOT YARIŞMASI – 2017

SANKO Liseleri öğrencileri, geçen yıl düzenlenen ROBOGAMES Dünya Robot Olimpiyatları’nda iki dünya birinciliği, iki dünya ikinciliği elde etmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol