banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

KMTSO MECLİSİNDE LOJİSTİK MERKEZİ KONUŞULDU
  

Meclis Başkanı M. Hanefi Öksüz başkanlığında yapılan KMTSO Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısında, Oda faaliyetleri ile şehrin ekonomisi ile ilgili görüşler masaya yatırıldı.

 

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, TCDD Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt ile KMTSO Meclis üyeleri ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin temsilcileri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.

 

“ÜLKEMİZ BİR SEÇİMİ DAHA GERİDE BIRAKTI”

Öksüz şunları kaydetti: “Bildiğiniz gibi 24 Haziran’da ülkemiz bir seçimi daha geride bıraktı. Burada artık yeni sisteme geçiyor ülkemiz yönetim bakımından. Biz iş dünyası olarak Tecrübeli Cumhurbaşkanımıza, halkımızın ve yüce milletimizin tekrar liderlik görevini vermesini büyük bir memnuniyetle karşıladık, hayırlı ve uğurlu olsun. Aramızda yeni seçilen milletvekillerimiz var, onlara hayırlı, uğurlu olsun diyoruz, tebrik ediyoruz ve inşallah iyi işler yaparlar. Eski milletvekillerimiz var, onlara da yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

 

“TASARUFLARIN ARTIRILMASINI, YATIRIMLARIN HIZLANDIRILMASINI BEKLİYORUZ”

Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki dönemde iş dünyası olarak artık ekonomiye daha fazla odaklanmamıza gerektiğine inanıyorum. Bir de tabi yeni yapılanmada en büyük beklentimiz bürokratik engellerin ortadan kaldırılması, yatırımların önünün açılması, bunlara ihtiyaç var. Tasarrufların artırılması, yatırımların hızlandırılması bunları da umutla bekliyoruz.

“DEMİRYOLUNDA YENİ VE DAHA KISA GÜZERGÂHLAR BELİRLEMELİYİZ”

Türkoğlu Lojistik Merkezi hakkında konuşan Öksüz, “Yapılan lojistik merkez önemli bir yatırım. En verimli şekilde nasıl çalıştırabiliriz, iş dünyamızı yakından ilgilendiren bir konu bu.  Hep birlikte bunu istişare edeceğiz. Demir yolundan ülkemiz daha çok istifade etmelidir. Maliyetleri aşağı çekmenin tek yolu hatlarımızın kısalmasıdır. Özel sektörü daha çok devreye sokmalıyız, maliyetleri o zaman aşağı çekebiliriz. 1940’larda, 30’larda yapılmış bir demir yolu güzergâhını bugün tekrar onarmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. Yeni ve daha kısa güzergâhlar belirlemeliyiz. Eskiye para harcamak tarihi yapılar hariç çöpe atılan para demektir. Yepyeni güzergâhlar son sistem burada da hükümetimizin uyguladığı çok akıllı sistemler var.  Köprüyü veriyor, özel sektör yapıyor, geçiş parasını alıyor.

 

Burayı da parçalara bölelim. Özel sektör yapsın, tren başına para alsın. Sen bir garanti ver lokomotifi ondan sonra vagonunu da alsın özel sektör. Taşımacılığını da özel sektör yapsın, ancak bu sektörü böyle ayağa kaldırabiliriz. 60 sene önceki kazma kürekle açılan tünellerle çizilen güzergahlar bugün tamamen iptal edilmek zorundadır. Gönlümüz böyle yatırımlar istiyor genel müdürümüze çok teşekkür ediyoruz.”

 

“SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN ÖNERİLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş’ın en önemli iki özelliğinin emek ve çalışkanlığı ile yerli ve milli duruşu olduğunu söyleyerek, “Sizin taleplerinizi Ankara’ya taşıma konusunda milletvekillerimize ilimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle yeni seçilen milletvekillerimizi tekrar tebrik ediyoruz. Nitelikli hizmetlerin artarak devamına vesile olur. Artık dünyada, Türkiye’de nitelikli olacak yönetim sistemiyle her şeyden önce sektör temsilcilerinin önerileri çok önemli. Bizzat bu sektörün içinde olanları bu sektörün sorunlarını daha fazla bileceği bilinen bir gerçek. Mesela meslek kuruluşlarının özellikle genel düzenleyici işlemler ve hükümet karaları öncesinde sizin önerileriniz çok daha önemli olacağını vurgulamak istiyorum.

“HAVA YOLLARINDA, KARA YOLLARINDA, DEMİR YOLLARINDA YAPILAN ÇOK NİTELİKLİ ÇALIŞMALAR VAR”

Anayasal olarak herkese tebliğ edilen görevlerin kendi alanında herkes uzman olduğu, yetkili olduğu alanda çalışacaktır. Öyle olunca herkes kendi alanında yoğunlaşması burada çok iyi eğitilmesi ve kendi işinde eksen yakalayarak bir katma değere dönüşmesi, şehrimize katma değer oluşturması, herkes kendi alanında bir çalışmayla memleketimizin kalkınması açısından çok daha nitelikli bir katkı sunmuş oluyorlar diye düşünüyorum. Kahramanmaraş özellikle yatırım, engelleri kaldırma dediğiniz zaman, alt yapının iyileştirilmesi dendiğinde ilk akla geliyor. Hava yollarında, kara yollarında, demir yollarında yapılan çok nitelikli çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde de bunlar artarak devam edecek. Bu vesileyle lojistik merkezinin hayra, berekete vesile olmasını umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“TÜRKOĞLU-MERSİN ARASINDA HER GÜN MEKİK TREN YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

TCDD Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Kurt ise yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş’ın demiryolu taşımacılığının eski günlerine dönmesi hedefiyle önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Kurt “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’yla biz Kazakistan’ı, Türkmenistan’ı Özbekistan ve Çin’i demiryolu hattıyla Mersin’e, İskenderun’a, Gaziantep’e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Kahramanmaraş’a bağlamış olduk. Türkoğlu Lojistik Merkezi’ni hareketlendirme anlamında ise Türkoğlu-Mersin arasında her gün mekik tren yapmayı düşünüyoruz” dedi.

 

“KAHRAMANMARAŞ DEMİRYOLU 1929 YILINDAN BUYANA KULLANILIYOR”

Veysi Kurt şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın demiryollarıyla tanışma tarihçesi 1929 ve 1948 yıllarına dayanıyor. Uzun bir süre Kahramanmaraş demiryolu taşımacılığından bütün Türkiye’de olduğu gibi istifade ettikten sonra, sonraki yıllarda maalesef bu oran gittikçe azalmıştır. Bugüne baktığımızda, Kahramanmaraş özelinde aslında 10 milyon ton üzerinde bir taşımacılık lojistik söz konusuyken, demiryollarının sektörel payı, yüzde 3-5 mertebesine, yani 300-500 bin ton arasında bir taşımacılık görüyoruz. Aslında ülkemizin en önemli liman kenti olan Mersin ve İskenderun’a neredeyse el mesafesinde bulanan ve buradan dünyanın bütün kentlerine, ülkelerine ulaşımı söz konusuyken hem Kahramanmaraş’ta üretilen sanayi ürünleri bakımından hem de liman kentleri bakımından bu oranın çok yetersiz olduğunu belirtmek mümkündür. Tabi öncelikle hükümetimizin demiryollarına bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı başlangıçta Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza şükranlarımı ifade ederim. Gerçekten 2000’li yılların sonrasında Kahramanmaraş’ın kuruluş yıllarında demiryolu taşımacılığından önemli pay aldığını ama sonraki yıllarda bu oranın oldukça düştüğünü söylemiştik.

“EKONOMİ VE SOSYAL HAYAT İÇİN DEMİRYOLU ŞART”

Dolayısıyla tekrar eski yıllarda olduğu gibi hem ekonomimize hem ülkemizin sosyal hayatına istenen ve hak edilen oranda demiryollarından faydalanmak için çok büyük bir demiryolu hamlesi başlatıldı.  Bu hamlenin bir sonucu olarak Kahramanmaraş’ı ilgilendiren özellikle Ankara’dan Konya’ya gelen yüksek hızlı tren ve akabinde Konya-Karaman-Ulukışla-Adana-Osmaniye-Gaziantep-Kahramanmaraş’tan Habur’a kadar uzanan hızlı tren ve lojistik hattını belki bu manada ifade etmemiz gerekir. Bu demiryolu hattı en önemli demiryolu olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla şuan da Konya-Karaman hattını tamamladık, Karaman-Ulukışla hattının inşaatı devam ediyor, Mersin-Adana hattımızı dörde çıkarıyoruz, Adana-Toprakkale inşaatı kısmen devam ediyor ve yine bu koridor üzerindeki en büyük sanat yapılarından olan Bahçe-Nurdağı arasında 10 kilometre uzunluğunda olan tünel inşaatımız aynı şekilde devam ediyor. Geri kalan kısımda ise Kahramanmaraş’ı da kapsayacak şekilde çok önemli alt yapı yatırımlarımız hızla devam ediyor.

“4 BİN 500 KM DESTİNASYON VAR”

Bu birinci merhale, ikinci aşamaya da baktığımız zaman yine Kahramanmaraş’ı ilgilendiren en önemli lojistik alt yapıdan bahsedecek olursak, Türkoğlu Lojistik Merkezi bunların ben en önemli ayaklarından bir tanesi. Üçüncü ayağına baktığımız zaman ülkemizi ilgilendiren ama Kahramanmaraş’ın özellikle ithalat ve ihracat noktasında kullandığı ürünler itibarıyla baktığımızda bu ürünlerin ağırlıklı olarak Avrupa destinasyonlarını kullanması ama ham madde bakımında ise Orta Asya Cumhuriyetlerini kullanıyor olması bakımından 30 Ekim 2017’de Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Bakü’de açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla biz Kazakistan'ı, Türkmenistan'ı Özbekistan ve Çin'i demiryolu hattıyla Mersin'e, İskenderun'a, Gaziantep'e, ülkemizin batısına ve aynı şekilde Kahramanmaraş’a bağlamış olduk. Açılış tarihiden bugüne kadar 4 bin 500 kilometrelik destinasyonlardan 50 bin ton sanayicimizin, ihracatçımızın kullanmış olduğu yükleri demiryoluyla taşımayı başardık. Bugün aslında burada olmamızın nedenlerinden bir tanesi gerçekten Kahramanmaraş’ın kullanmış olduğu ham maddeleri Özbekistan’dan, Kazakistan’dan, Tacikistan’dan pamuk, buğday yada diğer tarımsal ürünler ihracat olarak özellikle inşaat malzemesi ve benzeri ürünlerin yoğun miktarda bu destinasyonları kullandığını görüyoruz. Dolayısıyla BTK Hattı’nın da Kahramanmaraş için çok stratejik öneme sahip olduğunu belirtmek isterim. İnşallah, bu Lojistik Merkezi’de bu işin içine katmak suretiyle hedefimiz bundan sonra buradaki sanayicilerimizle daha kısa, yüz yüze toplantılar yaparak bu destinasyonları buradaki sanayicilerimizin hizmetine sunmayı arzuluyoruz. TCDD Taşımacılık AŞ. Olarak biz her zaman trenlerimizle, demiryolu idarecileriyle görüşmek üzere bu koridoru Kahramanmaraş yöresine daha fazla kullanmasını arzuluyoruz.

“KILÇIK DEMİRYOLU HATTI ÇİMENTO VE KAĞIT FABRİKALARINA EKLENECEK”

Kahramanmaraş’ı ilgilendiren en önemli hususlardan biri de çimento, kağıt fabrikaları gibi daha fazla hammadde kullanan fabrikalara kılçık hatların yapılmasını da şuan da biz hem Lojistik Koordinasyon Kurulu’nda gündeme getirdik, bu fabrikalarımızdan iki tanesine bu kılçık hatların yani fabrikaların içerisine kadar en yakın istasyon Narlı, Türkoğlu gibi istasyonlarımızı bu fabrikaların içerisine kadar uzatacak kılçık hatları şuan da programımıza aldık. Kahramanmaraş’ın bu önemli fabrikalarına kılçık hatların yapılması konusundaki fizibilite ve raporlarımızı hazırladık. Şuan da iki üç tane önemli fabrikamızın içine bu kılçık hatlarının yapımı aşamasına geldi. Çimko’da kılçık hattını tamamladık, KÇS’ye kadar uzatmak suretiyle o fabrikamızın da demiryolu ana şebekesine bağlamak suretiyle fabrikadan alıp ara manipülasyonu ortadan kaldıracak şekilde bu operasyonları daha uygun maliyetlerle yapmayı düşünüyoruz.

“TÜRKOĞLU LOJİSTİK MERKEZ AVRUPA’DA HATRI SAYILIR BİR YERDE”

Türkoğlu Lojistik Merkezi 22 Ekim 2017’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla yapılmıştı. hakikaten lojistik merkezinin yapılmasında Milletvekillerimizin de çok büyük emeği oldu. Bu lojistik merkez, Türkiye’deki ve dünyadaki uygulamalar içerisinde ortalamanın üzerinde, hatırı sayılır bir lojistik merkez. Yaklaşık 800 dönüm alan üzerine kurulmuş, her türlü yük konsolidasyonuna, bekletmeye ve diğer alt yapı gibi tesislerin yapımına müsaittir tesisimizin. Bu tesisimiz Ekim 2017’de hizmete açıldı ama o günden bu güne bu tesisimizden istediğimiz potansiyelde bir taşımacılık, bir lojistik faaliyet gerçekleştiremedik. Yavaş yavaş devam ediyor ama çözüm olarak hemen yapmamız gereken ne olabilir diye tartıştık. Taşımacılık AŞ. olarak başlangıçta Türkoğlu-Mersin arasında her gün bir mekik tren yapmayı düşünüyoruz. Bunun saati üzerinde çalışacağız. Kayseri-Mersin arasında bu şekilde çalışıyoruz, üç tane karşılıklı gidiş geliş altı tane konteyner trenimiz var ve oradaki bütün sanayi kuruluşlarının konteyner trafiğinin yüzde 70’ini bu trenlerimizle başarmış bulunuyoruz. Bunu inşallah burada da yapmayı düşünüyoruz, bunu yapmamız için belirli saatte tren olmasının şart olduğunu da düşünüyoruz. TCDD Taşımacılık olarak kısa bir süre içerisinde her gün buradan Mersin’e ve Mersin’den Türkoğlu’na karşılıklı bir tren alt yapısını hazırladık. Sanayicilerimizden de bu treni kısa sürede aktif etmek açısından desteklerini bekliyoruz. Bu başlangıç trenini her gün karşılıklı olarak Mersin-Türkoğlu arasında başlatacağız.”

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMA ADINA SANAYİCİNİN SORUNLARINI TAKİP EDİYORUZ”

Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise yaptığı konuşmada, bir şehrin kalkınması için sanayinin şart olduğunu söyledi. Güvenç, Kahramanmaraş’ın tarım kentiyken bugün sanayi kentine dönüştüğünü ifade ederek, “Bu sebeple biz de üzerimize düşeni yapma adına sanayicinin sorunlarını takip ediyoruz. Bütün dünyada sanayici için girdi maliyetleri çok önemlidir. Bu girdi maliyetlerinde de lojistik, nakliye ve taşıma önemli yer tutar. Bunu çözebilmek için de lojistik merkezleri ve demiryolu taşımacılığı çok önemlidir.” dedi.

“GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Güvenç şöyle konuştu: “Bilindiği üzere biz Türkoğlu’na 805 dekarlık Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden bir tanesini açtık. Şimdi onun için demiryoluyla denize ulaşımı en iyi şekilde sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Sanayicimizin taşımacılıktaki işini kolaylaştırmamız lazım. Narlı, Köprüağzı istasyonlarından yararlanmamız lazım. Bu konuda yaptığımız toplantının verimli olduğunu düşünüyorum. Sanayicilerimiz, demiryollarından genel müdürlerimizle birlikte bu konuları görüşerek yapılması gerekenleri ortaya koyduk. Gücümüzün yettiği kadar çalışacağız. Sanayicimizin önünü açmamız adına gerekeni yaptık ve yapıyoruz. Bundan sonra Türkiye yatırımı, sanayiciyi geliştirmeyi, eğitimi geliştirmeyi ve daha da gelişmeyi konuşmalıdır. İnsanları boş vaatlerle kandırmamalıdır. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerime 24 Haziran seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Partimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

 

“ÜLKEMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNİ DÜNYAYA ÖRNEK BİR DEMOKRATİKLİK İLE TAMAMLADI”

KMTSO Başkan Vekili Şahin Balcıoğlu Oda çalışmaları ve kent ekonomisinin son durumu hakkında bilgi verdi. Balcıoğlu, şunları dile getirdi: “Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimlerini çok şükür başarıyla ve dünyaya örnek olması bakımından bir demokratiklik örneği olarak yerine getirdi. Şehrimizde yeni milletvekillerimiz ve devam eden milletvekillerimiz var. Yeni dönemde seçilen bugün itibariyle seçilmiş bulunan Mahir Ünal, Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılınç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Sefer Aycan ve Ali Öztunç’u sizler adına tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Şehrimiz adına bugünkü konumuzla ilgili olduğunu düşündüğüm bazı bilgileri toplantı öncesi siz kıymetli misafirlere çok kısa arz etmek istiyorum.

“ŞEHRİMİZDE YATIRIM EĞİLİMİNDE ARTIŞ VAR”

Son 12 aylık dönemde yüzde 57’lik artış ile 1,9 milyar liralık 136 özel sektör projesi yatırım teşvikine bağlanmıştır. Bu bizleri çok mutlu ediyor. Bu yüzden yatırım ve bu konu çok önemli.  Yalnızca yatırım teşvik belgesi almamış Kahramanmaraşlı. İhracatta da bu ekonomik zorluklara rağmen ciddi bir artış sağlanmış. Ocak-Mayıs döneminde ihracatımızda yüzde 12 bir artışla 454 milyon 735 bin dolara ulaşırken, 12 aylık ihracatımız yüzde 10,8 artış göstermiştir, bu da 997 milyon dolar olmuştur.

“İHRACAT DAHA ÇOK ARTACAK”

İhracat ve ihracat finansmanına destekler arttıkça bu daha çok artacaktır. Buna tekrar dikkatinizi çekmek istiyorum; ‘ekonomi kötü, döviz yükseldi’ değimiz, ekonomide bazı şeyler yerinde olmadığını söylediğimiz bu dönemde yapmış Kahramanmaraş bunları. Her bir arkadaşımızı teker teker kutlamak istiyorum. Finansmana erişim bu dönemde, bu ekonomik sıkıntılar aşmak üzere hükümetimiz tarafından KGF’nin kefalet hacmi oldukça arttırılmış, piyasaya ciddi bir kaynak aktarılmıştır. Buna ek olarak da Türkiye Odalar Borsalar Birliği kendi bünyesindeki kaynakları piyasaya nefes kredisi olarak vermiş ve esnafımızın, sanayicimizin ciddi bir nefes almasını sağlamıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İstihdama gelince, şehrimizde 2018 Mart ayında geçen yıla göre yaklaşık 8 bin 200 kişiye ilave istihdam sağlanarak 144 bin 569 rakamına ulaşılmıştır. Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği başlattığında da Kahramanmaraş, üzerine düşeni çok ciddi bir şekilde yerine getirmiştir.

“DÖVİZ KURLARININ ARTIŞI GİRİŞİMCİLİĞİMİZİ KÖTÜ YÖNDE ETKİLEDİ”

Döviz kurlarının artışı maliyetleri ve fiyat istikrarını etkilemesi bakımından oldukça önemlidir. Fiyatların tutmadığı maliyetlerin hesaplanamadığı bir dönemde insanlar tedirgin olmuş. Bu da maalesef çok daha iyi olacak ticaretimizi biraz yavaşlatmıştır. Burada bir döviz kurlarının artışı girişimciliğimizi kötü yönde etkilemiş, açılan şirket sayımızda maalesef azalma olmuştur. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 azalışla açılan şirketler 387 ye kadar gerilemiştir.

“İNŞAAT DEĞER KAZANMIŞ”

Yine ekonominin lokomotifi diye tabir edilen sektörlerimizden bir tanesi inşaat sektörü. Bu sektörde çok spekülasyon olmuş, çok anlatılmış çok söylenmiş. Kahramanmaraş bunda da yüzünün akıyla çıkmış. Mayıs ayı itibariyle son 12 ayda bir önceki döneme göre yüzde 15 artarak 11 bin 585 adet konut satışı gerçekleştirmiştir. Ama yenileri yapılmış mı yeni yapılanlar maalesef yok. Çünkü başta demir olmak üzere dövizin hareketli halinden dolayı fiyatları çok yükseltmiş ve bu da yatırımcının önünde engel olmuş. Özellikle gıda ürünlerinde ürünlerindeki enflasyon ve yüksek borçlanma insanlarımızı ve esnafımızı sıkıntılı bir hale sokmuştur. Ama önümüzdeki dönemde bu yeni alınan teşvik belgelerinin, önümüzdeki yıllar içerisinde ekonomiye ciddi lokomotif olup, destek olup hız kazandıracağını düşünüyor ve umutla bunu bekliyoruz. Tabi yeni bir seçimden sonra Kahramanmaraş da yeni bir ivme kazanacak. 

“VEKİLLERİMİZ İLE SIKI ÇALIŞACAĞIZ”

Milletvekillerimizin ve Sayın il başkanımızı üzülerek de olsa hiç rahat bırakmayacağımıza, sürekli yanlarında sürekli bir şeyleri daha iyi nasıl yapabileceğimizle ilgili yirmi dört saat mesai harcattıracağımıza, şimdiden hepinizin huzurunda söz veriyorum. Rahat bırakmayacağız hiçbirinizi, ama kendimiz için değil Kahramanmaraş için. Tabi bunu söylerken, ‘iğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırın’ biz öyle yaptık. Bunu birçok arkadaşımız biliyor ve yakından şahit. Biz burada güzel bir birliktelik örneği gösterdik Kahramanmaraş için. Neleri daha iyi yapabileceğimizi, birlikte daha güçlü nasıl olabileceğimizi gördük. Bununla ilgili bir anlaşma yaptık ve yola çıktık.

“AYRILIKTA AZAP VAR”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her toplantıda söylediği, -birlikte bereket var, ayrılıkta azap var. Biz, azabı yaşamak istemediğimiz için Kahramanmaraş’ın buna layık olmadığını düşündüğümüz için bunu yaptık. Önümüzdeki dönemde ne yapacağız sorunlarımızı şehrin taleplerini, bizim sorunlarımızı hızlı bir şekilde anlaşılabilir özet ve çok çabuk bir şekilde Ankara ya iletilip oradan bunların çözümünü ve takipçiliğini yapacağız. Şirketlerimizin kurumsal gelişimi için çalışmalarımızı tamamlayıp artık birer dünya şirketi olması için elimizden gelen her şeyi bu yeni dönemde yapacağız. Yeni pazarlara erişimi, finansmana erişimi güçlendireceğiz ve ilimizden yeni markalar çıkmasını sağlayacağız.”

 

“TÜRKİYE 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKTI”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Türkiye’nin 24 Haziran seçimlerinden güçlenerek çıktığını söyledi. Erkoç, Allah’a hamdolsun. Hep beraberce hep güçlü bir şekilde geleceğe yürüyeceğiz. Kahramanmaraşlı iş adamlarına da istikrara sahip çıktıkları için, istikbalimize sahip çıktıkları için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah hep beraber omuz omuza Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde birlik ve beraberlik içerinde daha güzel eserler ortaya koyacağız” dedi.

 

“LOJİSTİK MERKEZİ KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Türkoğlu Lojistik Merkezi’ne değinen Erkoç, “Lojistik merkezi Kahramanmaraş için çok önemli. Ak Parti’den önceki dönemlerde Kahramanmaraş adeta kenarda kalmış, yollarından adeta iki araba geçmezdi. Kahramanmaraş-Adana yolunda her gün bir cenaze haberi geliyordu. Ya hayvanlar katlediliyor vatandaşın, ya da bir çocuğa araba çarpmıştır. Şurada hemen şehrin 5 km çıkısında Kayseri yolu zaten her gün ağıt yakılan bir yer oldu. Hiçbir şekilde araba sollayamazsın. Kamyon trafiğinden dolayı sıkıntılı bir güzergâhtı. Hamdolsun bunlar çözüldü.

“GIDA İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NE DEMİRYOLU HATTI İSTİYORUZ”

Tabi Lojistik Merkezi daha mükemmel oldu. Kahramanmaraş her geçen gün üretimi artıran bir şehir. Her sektörde çok büyük bir üretim var. Bu, rekabetimizi artırmamız açısından çok önemli. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürümüze yeni önerilerimiz var. Şimdi Türkoğlu’nun 3 km doğu tarafına Sayın Valimizin başkanlığında gıda ihtisas organize sanayi bölgesi yapıyoruz. Bakanlık önümüzdeki günlerde işlemleri hızlandıracak ve yakında müteşebbis heyetiyle bitlikte kuracağız. Toplamda 9 bin dönüm alan. 1500 dönümünü Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep arasında ortada en az 3 milyon dönüm arazinin ortasında coğrafi olarak da çok önemli bir yer. Burası yapıldığında gıda sektöründe çok önemli bir üs haline gelecek. Tabi biz buraya da bir kılçık hat istiyoruz. Buranın daha da ideal bir hale gelmesi için çok önemli. Özellikle burada yeni dönemde un fabrikaları başta olmak üzere, dondurma sektörü, kırmızıbiber gibi birçok sektörde, gıdanın her alanında çok güzel tesisler olacak. Bunu talep ediyoruz.

“TERMİK SANTRALDEN ÇIKAN GÜBREYİ PAZARLAMAK İÇİN KILÇIK HAT TALEP EDİYORUZ”

Bir de Elbistan bölgemizde Termik Santralinde gübre çıkarılmakta. Lidya diye çok yoğun talep olan çok önemli bir gübre var. Türkiye gübreyi ithal etmekte. Çok talep var. Bundan dolayı biraz sıkıntı var. Biz, Kapudere hattından 50 km Türkiye kömür işletmelerinin olduğu alana bir kılçık hat talep ediyoruz. Bunun bir an önce Türkiye’nin her tarafına dağılabilmesi için satılabilmesi için bu konuda desteklerini bekliyorum Genel Müdürümüzün. Biz gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol