Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

BAŞAK AGRİ BAYİ TANITIM TOPLANTISI
 Abdulkadir Konukoğlu, Sakarya Sapanca’da bir otelde düzenlenen Başak Agri Bayi Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada, Başak Traktörü satın aldıklarındaki tablo ile yapılan yatırımlar sonrası gelinen noktayı karşılaştırarak, “Geldiğimiz noktayı o gün hayal dahi edemezdim. Size güvendik, yatırım yaptık, sizinle birlikte daha iyisini yapacağız” dedi.

SANKO Holding İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu ise “Temeli Demir Araba – Tahta Araba” imal etmek amacıyla 103 yıl önce kurulan fabrikaya dayanan Başak tesislerinde sizlerden aldığımız güçle traktörden tarım ekipmanlarına kadar çiftçimize toplam çözüm sunan başarı hikayesi yazdık” diyerek sözlerine başladı.  

“Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Bizim için olduğu kadar sektör açısından da önem taşıdığına inandığımız gelişmeleri sizlerle paylaşmanın sevincini yaşıyoruz” diyen Sami Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Fabrika gezisinde, ‘Başak Agri’ markası altında ürettiğimiz tarım ekipmanlarımızı gördünüz. Çok iyi bildiğiniz üzere tarım ekipmanları konusunda bir asırdan fazla tecrübeye sahibiz,  yeniden işe koyularak tecrübemizi ve geliştirdiğimiz ürün gamımızı çiftçimize sizler aracılığıyla sunacağız.

Türkiye’nin en eski firmalarından birisiyiz. Çiftçimize bir asırdan fazla süredir verdiğimiz desteği devam ettirerek pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz. Başak Agri ile tarlalarda, bağlarda,  bahçelerde ve seralarda başak gibi açarak toprağın bereketini, çiftçinin kazancını artıracağız.”

103 YILDAN BERİ SEKTÖRE DEĞER KATIYORUZ

Sami Konukoğlu, 1914 yılında Türkiye’nin ilk tarım makinaları imalat ve dağıtım şirketi olarak kurulduklarını anımsatarak, “Çiftçiye sunduğumuz çözümlerle 103 yıldan beri Türkiye’ye ve milletimize sizlerle birlikte değer katmanın onurunu taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

1945 yılında Türkiye’de ilk pulluk, tırmık, motopomp, tınaz makinaları, at arabaları ve tüm ekipmanların yedek parçalarının üretiminin bu işletmede gerçekleştirildiğinin altını çizen Sami Konukoğlu, “1950’li yılların başında Türkiye’nin ilklerinden olan gezici servis hizmeti verildi. İlk traktör üretimi 1962 yılında yapıldı” diye konuştu.

Sami Konukoğlu, 1978 yılında projesi ve mühendisliği tamamen Türk mühendis ve teknik ekiplerince yapılan ilk yerli şanzıman ve motora sahip Başak 12 ve Başak 17 model traktörler imal edilerek çiftçinin hizmetine sunulduğunu, Başak’ın şanzımanıyla, motoruyla, her şeyiyle ilk yerli traktör üretimini gerçekleştirerek Türkiye tarım tarihindeki yerini aldığına dikkati çekti.

GELİŞİM SÜRECİ

2012 yılında SANKO Holding olarak Başak Traktörü bünyelerine kattıklarını ve 180 milyon dolardan fazla yatırım yaparak, işletmeyi ve iş yapış sistemini yeniden yapılandırdıklarını vurgulayan Sami Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fabrikayı, teknolojisiyle sektörde örnek ve uluslararası standartlara uygun bir ‘teknoloji üssü’ haline getirdik. Grup stratejimiz olarak, bulunduğumuz sektörlerde Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almayı hedefleriz. Başak’ta yaptığımız yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamımızı geliştirip sizlerin aracılığı ile çiftçinin hizmetine sunuyoruz.  Başak’ın yeni modelleri sektörün gözbebeği haline geldi.

Üretim kapasitemiz yılda 10 bin adet traktöre ulaştı. Traktördeki iddiamızı, Basak Agri olarak tarım ekipmanları alanında da sürdüreceğiz. Bir asrı aşan tecrübemizi kullanarak, pazar payımızı artıracağız. Yerli Başak’ı ‘dünya markası’ haline getirerek üretimi, ihracatı ve dolayısıyla istihdamı artırmayı öngörüyoruz.

Başak ailesi olarak hepimizin bilinçli ve özverili çalışmalarıyla, pazarda 35’inci sıradan ilk 10 firma arasına yükseldik. Yaptığımız yatırımlar, genişleyen ürün gamımız, geliştirdiğimiz satış organizasyonumuz ile yakın zamanda sektörde ilk beş firma arasına girmeyi hedefliyoruz.”

Sami Konukoğlu, hedefe giden yolda en büyük güvenceleri ve destekçilerinin bayiler olacağını da sözlerine ekledi.

Başak Traktör Genel Müdürü Ertan Paşa ve Satış Pazarlama Direktörü Gökhan Bayramoğlu ile Tarım Makinaları İş Geliştirme Müdürü Metin Zengin’in de sunumlar yaptığı toplantının ardından gala yemeği yenildi.

 

KİLOMETRE TAŞLARI

 

§  1914, Adapazarı’nda Demir Araba-Tahta Araba Fabrikası kuruldu.

§  1944, Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na (TZDK) bağlanarak Sakarya Alat-ı Ziraiye (SAZ) adıyla, Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşılayacak üretim gerçekleştirildi.

§  1945, ilk pulluk, tırmık, motopomp, tınaz makinaları, at arabaları ve tüm ekipmanların yedek parçaları üretildi.

§  1945, teknik eleman yetersizliği sebebiyle, fabrikada çırak kursu açıldı. Bu kursta, teknik bilgi dışında; jimnastik, teknik resim, matematik, teknoloji, elektrik, sanat ve uygulamalı meslek dersleri verildi.

§  1946, linyit köy ocağı, meyve presi, merdane, yayık, arı kovanı, petek kalıbı, su kazanı imal edildi.

§  1951, seyyar bakım ve tamir arabasının sayısı 19’a çıkarıldı. Böylece 236 bin 152 kilometre yol kat edilip 3 bin 893 köye gidilerek toplam 5 bin 604 traktör ve 396 biçerdöverin bakımı ve tamiri yapıldı.

§  1962 yılına kadar Türkiye’ye komple traktör ithal edilerek tarımdaki güç açığı kapatıldı.

§  1962, traktör, pulluk ve diskaroların üretimine başlandı. Tesis büyütülene kadar Ford marka traktörler ithal edilerek servis hizmeti verildi.

§  1968, yüzde 65 oranında yerli traktör üretimine ulaşıldı.

§  1976, 73 HP-53 HP- 43 HP VE 33 HP traktör üretimi için Avusturya Steyr firması ile lisans ve yerli üretim anlaşması yapıldı.

§  1978, projesi ve mühendisliği tamamen Türk mühendis ve teknik ekiplerince yapılan ilk yerli şanzıman ve motorlu Başak 12 ve Başak 17 isimli traktörler çiftçinin hizmetine sunuldu. Böylelikle şanzımanıyla, motoruyla, her şeyiyle ilk yerli traktör üretimi gerçekleştirilerek Türk tarım tarihinde saygın yerini aldı.

§  1994, 45 HP gücünde STEYR 845 traktörleri 2x4 ve 4x4 olarak Avusturya için üretilmeye başlandı ve bu proje kapsamında 1000’e yakın traktör ve parçası Avusturya’ya ihraç edildi.

§  2003, TC Özelleştirme İdaresi tarafından özelleştirilerek “Başak Traktör İş ve Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.” adını aldı.

§  2012, satın alınarak SANKO Holding bünyesine katıldı ve tüm üretim hatları en son teknolojilere göre yeniledi. Bu yenilenme ile Başak, yerli tarım makinası üretiminden, dünya standartlarında tarım makinası üretimi yapılan yapıya kavuştu.

§  2014, yeni geliştirilen modellerle 2060-2080 bahçe traktörü üretimine başlandı.

§  2015, 2080 ve 2090 modellerinin üretimine başlandı.

§  2017, 2100 ve 2110 modellerinin üretimi ile birlikte ilk defa 100 HP ve üzeri traktörlerin üretimi gerçekleştirildi.

§  2017, tarım ekipmanları konusunda ürün gamı genişletilerek BAŞAK AGRI markası kuruldu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol