banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

106 İŞADAMI ITMA’DA
 Türkiye’de yapılan tekstil yatırımlarının %15’ini tek başına gerçekleştiren ve pamuk ipliği pazarının %35’ine sahip Kahramanmaraş tekstil fabrikaları, dört yılda bir düzenlenen ve dünyanın en büyük tekstil teknolojileri fuarı olan ITMA’da 106 kişilik bir heyetle adeta Türkiye’yi temsil ediyor.

ITMA Uluslararası Tekstil ve Konfeksiyon Makinaları Fuarı dört yılda bir farklı ülke ve kentlerde gerçekleştiriliyor. 1951 yılından bu yana sektörün geleceğine yön veren fuar, tekstil makineleri endüstrisinin olimpiyatları olarak biliniyor. ITMA 2011 Barcelona Fuarı 45 ülkeden toplam 200.000 m2 alanda 1355 katılımcı ve 140 ülkeden 100.067 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştı.

Bu yıl 12–19 Kasım 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen, dünyanın en gelişmiş fuar teknolojisine sahip ve dünyanın en büyük tesislerinden birisi olan, 345.000 m2 alanı bulunan Fiera Milano Rho Fuar merkezinde yapılıyor. Fuarda yer alan bölüm ise şu şekilde:

-  İplik eğirme, test etme ve bobinleme

-  Dokuma, Fabrika faaliyetleri Donanımları

-  Ağ Yapımı

-  Denim ve nonwoven

-  Dokuma, Yazılım

- Örgü, Çorap, Nakış, Örgü, Hazır Giyim, Tekstil işleme

-  Tamamlama, Test Etme, Boya Maddeleri, Kimyasallar ve Boyahane

-  Lojistik, Geri Dönüşüm, Tekstil Sanayisi, Eğitim Hizmetleri

 

Dünya tekstil endüstrisinin geleceği için kilit faktör olan ITMA 2015 Milano Fuarı, yeni trendleri gösteren, yeşil endüstri ve sürdürülebilir çözümlerle birlikte, tekstil işleme, hazır giyim, nonwoven ürünler, teknik tekstil, lojistik ve dağıtım dahil değer zincirinde yer alan kilit sektörler üzerinden yenilenmiş bir odak noktası olacağı değerlendiriliyor. Son dört yılda 16 fuar ve ikili görüşme organizasyonu kapsamında 308 şirketi yurtdışında ticari fırsatları değerlendirme imkanı sağlayan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Kahramanmaraş’ın ihracat ve teknoloji potansiyelinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında 106 kişilik bir sanayici ve işadamı heyetiyle tekstilin kalbi İtalya’da ITMA 2015 fuarına katılarak sektördeki yenilikleri ve teknolojik altyapıyı yerinde inceliyor. Fuarda ikili görüşmeler ile yeni iş kollarının oluşturulması da hedefleniyor.

ITMA 2015 FUARI’NA KAHRAMANMARAŞLI SANAYİCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Jeopolitik açıdan önemi her geçen gün artan Türkiye, dünya liderlerini G20 Antalya Zirvesi ile ağırlarken bir yandan da hedefleri için arı gibi çalışıyor.

 

KMTSO’nun organizasyonu ile 106 kişilik heyet, bu yıl İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen fuarı yakından inceleme imkanı buldu. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Zabun, Yönetim Kurulu Üyelerinden Salih Ziya Gümüşer, Ertuğrul Korkut Tanrıverdi, Hüseyin Özdal başta olmak üzere ve iş adamları fuar ziyaretinin yanı sıra Milano’da bir dizi temasta bulunacak.

YENİLİKÇİ ANLAYIŞ İÇİN YURT DIŞI ÇOK ÖNEMLİ

Fuarda bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurlu Başkanı Kemal Karaküçük, yenilikçi anlayış ile küresel ekonomiye uyum süreci gibi başlıkları ilk edindiklerini belirterek: “Hedeflerimize bir adım daha yaklaşabilmek adına bu fuarı çok önemsiyoruz. 2014 yılında 615 milyon dolar tekstil ürünleri, 70 milyon dolar konfeksiyon ihracatı yapan Kahramanmaraş yeni teknolojilerle yeni yatırımlara imza atma hedefini taşıyor. Böylelikle üretimde sürat ve kalite artarken enerji verimliliği yükseliyor. Bu rakamları artırmak için gerekli teknolojiyi bu fuarlardan temin ediyoruz. Ar-ge ile üretimimizi destekliyoruz” dedi.

NİTELİKLİ ÜRETİM İÇİN TEKNOLOJİ ŞART

Yaklaşık 1,2 milyon nüfusa sahip olan Kahramanmaraş’ın tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde güçlü bir potansiyel taşıdığını ifade eden KMTSO Başkanı Karaküçük, “Bir çok sektörde yakaladığımız yenilikçi anlayışı, nitelikli üretime dönüştürmek için teknoloji parkurumuzu her geçen gün yeniliyoruz. Özellikle teknolojik altyapı ve tecrübe birleştiği zaman ortaya müthiş bir sinerji çıkıyor. Bu da iş verene kazanç, ülkeye kazanç ve emekçiye kazanç olarak dönüyor. Kahramanmaraş olarak her sektörde üretkenliğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.  

MAYER&CIE FİRMASINA TEŞEKKÜR

Dünyanın teknoloji devleri arasında sayılan Mayer&Cie firması ile gerçekleştirilen proje kapsamında, Mem Tekstil bünyesinde örme kumaş işletmesi kurulmasından dolayı Mayer&Cie firması KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük’e ITMA Fuarındaki standında yer vererek görüşlerini dile getirdi. Başkan Kemal Karaküçük de gerek proje kapsamında sağlanan işbirliği gerekse ITMA gibi büyük bir fuarda Mayer&Cie standında Mem Tekstil nezdinde Kahramanmaraş’a gösterilen önem dolayısıyla Mayer&Cie yetkililerine teşekkür etti.

ITMA FUARI

Milano’nun en büyük fuar alanı olan Rho Fiera’da 200 bin metre kare alana kurulan fuara 1.600 firma katıldı. 122 firma ile fuara katılım sağlayan Türkiye, metrekare olarak en çok alana sahip olan 3’üncü ülke oldu. Düzenlenen fuarda örgü makinelerinden, veri işleme tesislerine; kimyasal liflerden, dijital baskı tekniklerine kadar sektörde kullanılan birçok ürün ziyaretçilere sunuluyor. 12-19 Kasım tarihlerinde ziyarete açık olan fuarı, bu yıl dünyanın dört bir tarafından yaklaşık 100 bin profesyonelin ziyaret etmesi bekleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol