banner1451
banner1461

Bu şehirde ne zaman kentsel dönüşüm gündeme gelse, ya da belediye seçimleri yapılacak olsa, başkan adaylarının, aday adaylarının ilk aklına gelen Tekke olur. Rantsal dönüşüme en müsait yer olduğundan herhalde…

Tekke aşağı, Tekke yukarı.

Ya da Trabzon Bulvarı. Her seçimde döneminde başkanların, adayların ıslah edilip edilmeyeceğinin tartışmasına konu oldu.

Deyim yerindeyse, her gelen Kıbrıs Meydanı ile Trabzon Bulvarı ile oynadı. Bu bulvar, piyon olarak kullanıldı sanki. Oyuncak gibi her gelen değiştirmeye birbirlerinin izlerini silmeye yeltendi.

Ve her gelen de belediyeciliği evvela Trabzon Bulvarından öğrendi!!! Acemi berberin tıraşı ahmağın kafasından öğrendiği gibi.

Eh, Maraş’ta da ahmak çok ya!

*

Ve Tekke… Yani diğer adıyla Yusuflar Mahallesi. Kentin en köklü, en eski yerleşim yeri. On binlerce konut var. Mahalli seçimlerde veya genel seçimlerde, belediye başkan aday adayları ve milletvekili adayları, bu yerleşim yeri üzerine siyasete güttüler.

Başkan olursak şöyle yaparız, öyle proje üretiriz, ya da şehri ayağa kaldıracak şekilde tasarlarız gibisinden, gündelik seçim ve günü kurtarma siyaseti denilen ucuz laflarla milleti kandırmaya çalıştılar!

Biz de safız ya, hemen kanıverdik söylenenlere, yazılanlara, bastırılan broşürlere, tanıtım kitapçıklarına.

Ve herkese işin ucuzuna kaçtı.

*

Senelerdir yazıldı konuşuldu, ama Tekke yerli yerinde duruyor. Bundan önceki büyükşehir belediye başkanı sayın Fatih Erkoç kentsel dönüşüm adı altında hem Tekke’nin dibine ofisi kurdu, hem de 8-10 evi şaşalı törenlerle yıkarak sözüm ona kentsel dönüşüm olayını başlattı.

Arkası gelmedi.

Zaten kendisinden sonra gelenlerin de pek niyeti yok gibi.

Keşke olsa, keşke yanılsak!

*

Tamam, yıkalım dediler. Milletin gazını almak, yukarılara mesaj vermek, tepkileri dindirmek için karar verdiler.

Neyle yapacaklar.

Cep delik cepken delik. Belediyeler delikli kuruşa, bir meteliğe kurşun sıkarlarken, kim takar, kim dinler Tekke’yi…

Hele bir yerel seçim gelsin, belediye başkan adayları çıksın ortaya, onlarında Tekke üzerine söyleyecek birkaç sözleri, projeleri çıksın, eh, bir kere daha konuşuruz, yazarız, tartışırız.

Önce şu ucube özel idare binasının defterini dürelim, sonrası Allah kerim!

*

Ve… Kahramanmaraş’ı bizden çok iyi bildiğini söyleyenlere bir sorum var, doğru, kimseye sormadan, bakmadan, akıl almadan bir çırpıda (5 saniye içinde) doğru versin cevabını, emekli maaşımdan bir ölmüş tavuk dürümü ısmarlamazsam namerdim!

Soruyorum; “Tüfekçi Hamamı nerede?”

Üniversite sınav sorusu değil neticede!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol