Son söyleyeceğimi peşin yazayım da, maraza çıkmasın. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Hayrettin Güngör eğer başarılı olmak istiyor, halkın beklentilerine cevap vermek istiyorsa, ki bunu hem biz,  hem de kendisi canı gönülden istiyordur biliyorum, önce KASKİ’yi dizayn etmelidir. Ayar yani...

Anladınız! 

Size bu kurumdaki cillok şirketi faal, aktif. Birileri daha bu kurumdan elini çekmedi. Sıcak paranın döndüğü yerde, ne kadar çapsız, ruhsuz, kendini saltanat sarayı padişahı zanneden o kadara zübük var ki, sayın Güngör bunları o kurumdan temizlemedikçe,  defterini dürmedikçe, çok sıkıntı yaşar, aksini yapar, ‘temizlik imandan gelir’ diyerek gereğini yaparsa, rahatlar, huzur bulur, başarılı olur.

*

Daha göreve başlamadan, adaylığı açıklandığında, gazetemde ‘Maraş Güngör’ecek’ demiştim. Bunda iddialıyım, kararlıyım. Tabi eksikliklerini, artılarını, sevaplarını-günahlarını yazarım. Bunun önüne kimse geçemez. Bizim niyetimizi üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Kaldı ki bağcı ile bir sorunumuz, alıp-veremediğimiz de olmayınca, bu şehir hepimizin diyerek Başkana sayın Güngör’e sahip çıkmamız gerektiğini, ona süre ve zaman tanımamız gerektiğini yazan birisi olarak, ona güvendiğimi de bir kere daha belirtmeden geçemeyeceğim.

Bu şehri ortak akıl ile yöneteceğini söylemişti. Bunu başarabildi mi, diyalog ve istişare kültürünü geliştirebildi mi, bundan emin değilim.

Dışarıdan getirdiklerine karşıyım. Açık ve net! Beni, rengimi, dokumu, şehrimi, yapımı, kültürümü, sokağımı-caddemi bilmeyen Nihat Yıldız’ın bu şehirde, belediyede ne işi var diye soranlardan biriyim.

*

KASKİ’nin başına getirdiği, emekliliği dolmuş, KASKİ’nin işlevi, yapısı hakkında bilgi yoksunu olduğunu bildiğimiz tarım’dan gelme arkadaşın başarılı olamayacağını siz de biliyorsunuz.

Bunu yazınca, kurumda çok sevdiğim bir kardeşimiz, ‘Mehmet bey, tanısanız şeker gibi adam, öyle düşündüğünüz gibi biri değil’ diyerek arka çıkmıştı. Ben zaten acı biber gibi dememiştim. Koltuğunu, makamını ve yeteneğini eleştirmiş, başarılı olamayacağına dikkat çekerek, her şeye rağmen şahsiyetine toz kondurmamıştım.

Yine öyle yapıyorum, yaparım. Zaten bizim kimsenin şahsiyeti ile problemimiz yok, olmadı, olamaz da… Haddim değil. Belki her şeyi, çok şeyi bilmem ama haddimi bilirim!

O arkadaşımıza ve onun gibi düşünenlere bir hatırlatmada bulunmak istiyorum.

Kurumu dizayn etmeye çalışan biri var! Her ne kadar bazıları rahatsız olsa da, böyle yürekli, cesaretli, dürüst birisi var. İkinci adam gibi görünse de, direksiyonun başında o var…

İsmi lazım değil.  

*

Zira dışarıdan gelenlerin hepsinin beklentisi farklı. Herkes pazarlıkla geldi. Hepsi, belki de çoğu, yedek soyunmak istemeyen star oyuncu gibiler sanki. Sanki bu şehirde adam kıtlığı, yönetici noksanlığı varmış gibi, bu şehrin sosyal yapısından haberi olmayan kimseleri amir, daire başkanı, genel sekreter-yardımcısı diye getirir, yetki verir de sorumluluk vermezseniz, ya da sorumluluk verip yetki vermezseniz, o insanlardan ne size, ne de bu şehre hayır gelecek.

Başınızı ağrıtır dururlar. Değer mi başkanım?

*

Kaç kere söyledim, yine söylerim, Başkana güveniyorum. Başarılı olacak. Mecbur. Eli mahkum!

Şimdi hizmet zamanı. Tekke, Önsen tarafına köprü (bağlantı yolu), 2. millet bahçesi, başkan sayın Güngör’ün öncelikli projeleri arasında iken, kendisine yeni yılda da başarılar diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol