banner1451
banner1461

Aşağıda okuyacağınız notlar, yazı, ismini vermeyeceğim bir okuruma, bir çiftçiye, hayvancılıkla uğraşan dostumuza, kardeşimize ait iken, kulağının üzerine yatanlara seslenmiş, çiftçinin, hayvancılıkla uğraşanların dertlerini, çektikleri çilelerini, sıkıntılarını özetlemiş.

Senelerdir yazılıyor, söyleniyor, okunuyor. Tarımla uğraşanlar, hayvancılıkla uğraşanlar zordalar, sıkıntıdalar diye. Ki bu artık ülkenin gerçeği haline dönüştü.

Yazısında isyan yok. Ama sitem var, kahır var! Artık siz neresinden ne anlarsanız!

Bize de sağ olsun, mesleğe ve bize olan saygısından, meslekte yarım asrı deviren meslek hayatımıza atfen, hürmeten “Başkanım!” diye seslenir, hitap eder.

Nezaketinden ve inceliğinden ötürü teşekkür ediyorum kendisine.

İşte o yazıdan kısa kısa notlar;

*

“Çiftçi, yani tarımla uğraşanlar, ekip biçenler, hasat mevsiminde canı çıkanlar ve hayvancılar (hayvancılıkla uğraşanlar) çok perişan, biraz da köşe yazılarınızda bunların zor durumdaki hallerinden bahsetsen!

Yani yem 120 lira, devlet müdahale etmiyor.

Ayvalı Barajı tarım sulama barajı ama Maraş belediyesi çim suluyor, boşa akıtıyor!

Bizler araziyi sulayacak su bulamıyoruz.

Hava şartları kuraklık gitti çiftçi borçlu bankalara faizin altında boğuluyor. Her şeye yapılandırma getiriyorsa, bizlere niye getirmiyor, bizler bu ülkenin analık çocuğu muyuz?”

*

Demiş ve eklemiş. “Bir çuval yem 120 lira, bir çuval gübre 170 lira. Çiftçiden buğdayı 1.600 alırlarken, şu an bu rakam 2.500 TL. olmuş.”

*

Sanayileşme tamam. Ancak bu ülkenin kurtuluşu tarımda, hayvancılıkta. Bizim bize yetmemiz isteniyorsa, tarım göz ardı edilmemeli, çiftçilere gerekli destek sağlanmalı, hayvancılık desteklenmeli.

Bu ülkenin kurtuluşu, dışarıya mahkûm ve mecbur olmaması, tarıma ve hayvancılığa önem verilmesinden, desteklenmesinden ibaret.

Yem, gübre fiyatları almış başını gitmiş. Et öyle, süt öyle.

Samanı bile ithal ettiğimiz günümüzde, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar unutulmamalı. Hükümetimizden bu noktada beklentiler fazla.

Seslerine kulak verileceğine inanıyorum!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol