Sabıkası olmayan, temiz bürokratların, siyasetçilerin her zaman toplumda ve kamuoyunda karşılık bulduğunu öteden beri bilirim. Çok duydum, çok şahit oldum, çok da okudum. Kariyeri, bir şekilde insan edinir. Ancak şahsiyetli bir kariyer, her zaman kabul görmüştür.

Zira, kişilikli ve nitelikli bir insan, bu siyasetçi de olur, bürokrat da, ya da toplumun bir kesiminden herhangi bir kimse, aşını, işini ve eşini de seviyordu, topluma, insanlığa faydalı kişi demektir.

Zenginliği, serveti, kariyeri kendine olsun, kalsın…

Büyükşehir belediye başkanı sayın Hayrettin Güngör’ü bu kalıp içinde buldum. O gün, büromuzu, yani patronum Mehmet Fiskeci’yi ziyaret ettiğinde, hem aralarındaki samimiyete gıpta ettim, hem de cesur ve yürekli cümlelerini dinlerken, “Tamam işte, Kahramanmaraş’ın aradığı belediye başkanı bu!” dedim içimden.

*

Büromuzdan ayrıldıktan sonra sayın Hayrettin Güngör hakkında bilgiler edinmek için sayfasına girdim, diğer haber kaynaklarından derleme yaptım, maşallahı var, kariyeri müthişti. Herkes bir koltuğa bir karpuzu zor sığdırırken, bu değerli bürokrat, şimdi büyükşehir belediye başkan adayımız bir koltuğa beş-on karpuz sığdırmayı başarmış.

Okudukça, dinledikçe, patronumla birlikte ziyaretlerine katıldıkça, onu daha yakından tanıma imkânı buldum.

Belki biraz zor gülümsüyordu ama bu onun ciddiyetini, vakur tavrını ortaya koyan en önemli özelliği olmalıydı.

*

Duruşuna dikkat ettim, konuşmalarına, cümleler arasındaki satırların fotoğrafını çekmeye çalıştım, zekasına diyecek yoktu. Ülkeyi tanıyordu, şehrimizi tanıyordu, tanımak istiyordu belki de ama zeki, esprili biri olduğu da hiç gözümden kaçmamıştı.

Hazır cevaptı.

Alicenaptı…

Kalenderdi.

Kurumları, onun başkanlarını, yöneticilerini tanımaya çalışırken, artık nereye yazıyorsa, aklının bir köşesinde tutmak için yoğun çaba harcadığını gözlemleyebiliyordum.

Patronumla beraber bir gün takip ettiğimde, kariyerine olduğu kadar zekâsına da hayran kaldığımı itiraf etmeliyim.

Büyükşehire yakışan bir isim olduğuna da inanmıştım ayrıca.

Hayırlı olsun ve kutlarım.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol