banner1482
  

Şöyle bir baktım, hepsi de birbirinden değerli arkadaşlarımız. Kime öncelik versem,  inanıyorum öbürleri alınganlık gösterecek. Hepsi de ilk sıraya, ikinci sıraya layık kimseler. Hepsinin de siyasetine kefil olan birisi olarak, milletvekili olduklarında bu kenet için ellerini taşın altına koyacaklarına inanıyorum.

Çünkü temiz insanlar. Çünkü a kalite kimseler. Davalarına, liderlerine sadık kimseler. Üstelik de hepsi bu kentin öz evladı. Hiçbiri ithal değil, hiçbiri de ısmarlama gelmedi bu şehre. Üstelik de bu şehrin tüm coğrafyasını, tarihini, dokusunu ve kokusunu bilen dava adamları.

Çürük çarık işlere bulaşmadılar, davaya ihanet etmediler. Üstlendikleri misyona, sorumluluğun hakkını verdiler, partilerine söz getirmediler.

*

Önce Tahir Akgemci’den başlayacağım. Yiğidin hakkını yiğide teslim etmek dostluk, insanlık gereği.

Kamuoyunun ve siyasi cenahın ‘Tahir Hoca’ dediği sayın Tahir Akgemci, Allah var 20 Mart 2014 mahalli seçimlerinde mükemmel bir performans gösterdi.

Tabi genel merkez bunu biliyor. Partinin oy oranı yükseldi,  çıta zirve yaptı, parti yüzde 30’un üzerinde oy aldı. Ha, kabul etmek farz, o vakitler birçok CHP’li de MHP’ye oy verdi, AK Partiye inat.

Olsun… Hangi gerekçe ileri sürülse de, oy oydur…

*

İlhami Taner Kale ile fazla halvetim olmadı. Şimdi şuradan, kapıdan içeri girse, tanımam. Bir kere gördüysem, karşılaştıysam dahi, benim gibi bunamış bir adamın bir çırpıda şıp diye tanımasını beklemeyin. Yaşlılık işte.

Rektör adayı da olmuştu. Düzgün bir isim olduğunu bilmeyen yok. Donanımlı, cevher misali, bir akademisyen. Onu getirip ilk sıraya koyanların sayısı az değil.

*

Ancak şunu ifade etmemde sakınca yok, ki her zaman gururla söylerim, Fahrettin Oğuz Tor’un benim  yanımda özel bir yeri var. Dostluğuna da, vefasına da, insanlığına da kefilim.  Ki kaç kez tanık oldum.

Sonra… Tam bir dava adamı. Yıllarını bu dava için, bu parti için verdi. Hangi ilçeden olduğunun bir önemi yok, gönül adamıdır.

Üstelik de sayın Devlet Bahçeli’nin yanında ayrı bir yeri var. Tam bir görev ve sorumluluk adamı.

Meclis yakışır!

*

Ve Ejder Oruç.

Bazıları onun adını duyunca, ekşi ayran içmiş gibi suratını buruştursa da, bir Ejder Oruç gerçeğini kimse inkâr edemez.

Memleketi, Ankara’yı, siyaseti bilen bir dost.

Giderse, mecliste yabancılık çekmez.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol