banner1451
banner1461

Şu koronavirüs çıktı çıkalı, başımıza musallat oldu olalı, elimizi sudan ve sabundan ayıramıyoruz. Şu sıralar, hem suya, hem sabuna dokunuyoruz.

Kolonya en kıymetli hediye tarafına geçti.

Temizlik için! Bu lanet olası virüse yakalanmamak için! Önce kendimizi, ailemizin ve çevremizin ruh, beden sağlığı için.

Biz gazeteciyiz, yazarız. (aman ha yanlış anlaşılmasın, ben araştırmacı-gazeteci-yazar değilim. Sadece yazarım) gündeme dair ne varsa, kimseye eyvallah etmeden, onun bunun tehditlerine, şantajlarına boyun eğmeden, ancak etik kurallar içinde eleştirimizi yaparız.

Ben… Suya da dokunurum, sabuna da… Bunu yaparken de kendi vicdanım dışında kimseye hesap vermem! Şayet hesap vermem merci aranırsa, Adliye Üngüt’te…

Bunu biliyorum.

*

Gündeme dair yazan birçok arkadaşımız var. Hepsinin fikrine saygı duyarım. Derim ki, suya sabuna dokunmayan insan, yani gazeteci-yazar takımı tavşan boku gibidir. Ne kokar, ne bulaşır.

Yeri gelirse fincancı katırlarını ürküteceksin!

Yeri gelirse, yolsuzun, arsızın, yanlış yapanın uykularını haram edeceksin!

Y. Özdil’in dediği gibi, “Ağzı var ama dili yoktur. Suya sabuna dokunmamak için kalabalık sohbet ortamlarında hiç sesini çıkartmaz, konuşmaz, tebessüm büstü gibi oturur.

İlla konuşmak zorunda kalırsa, lafı evirir, çevirir, hiçbir şey demeden, başladığı yere getirir, mutlaka ‘hayırlı olsun!’la bitirir”

*

Maç yapıyorsun,  sana pas verildiyse, gol atman gerekiyorsa, rakibinle mücadele etmek ve galip gelmek için sahaya çıktıysan, topa gireceksin. Top değilsen tabi.

Haksızlığı, hukuksuzluğu, yanlış giden ne varsa gözlerin gördüğü, kulakların duyduğu halde neme lazım demeyeceksin.

Partizanlığı, adam kayırmacılığı, ehliyetsizlik ve liyakatsizliğe prim vermeden,  ‘bana ne!’ demeyeceksin.

Bu ülkenin varlıklarını soyup soğana çevirenlere karşı dirençli olacak, kurunun yanında yaş da yanar düşüncesinden hareketle, ‘aman canım bana ne, bana değmeyen yılan bin yaşasın!’ deyip kenara çekilmeyeceksin.

*

Şayet bu şehirde koronavirüs varsa, (çok şükür yok! Allah muhafaza!) şimdiye kadar sudan ve sabundan uzak durduğunuz içindir. Bir dokun bakalım, suya da, sabuna da, neler görüyorsun. Kimleri karşına alıyorsun!

Bu tertemiz memleketi gırtlağına kadar pisliğe bulaştıranları yazmıyorsan, göz göre göre gıkını çıkartmıyorsan, o pisliğin içinde debelenenleri deşifre etmiyorsan, suya sabuna dokunmayanların içinde sen de varsın demektir.

Elini sabunla yıka, sonra da sabunu yıka. Vebal altında kalmak istemiyorsan, yüreğini, gönlünü ve vicdanını da yıkamayı unutma!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol