Bugünün iş kültüründe “satış” en çok rekabet gerektiren alanlardan biridir. Piyasada geçmişe kıyasla daha çok ürün ve hizmet bulunmaktadır. Bu yüzden satışta başarı için normalin üzerinde bir performans göstermek zorundayız. 

Süper satıcı herkesin olmak istediği satıcıdır. Süper satıcı, iş yapma sanatına yeni bir boyut kazandıran kişidir. Şirkete en çok parayı “O” getirir, en çok “O” kazanır, en çok saygıyı “O” hak eder. Süper satıcı hangi ürünü veya hizmeti satarsa satsın, bunu etkili ve başarılı bir şekilde yapar. Süper satıcı doğulmaz, olunur. 

Süper Satıcı olmak İstiyorsanız, her zaman müşterinizin üzerine titreyin.

Müşterilerinize en yakın arkadaşlarınızmış gibi davranın.

Müşterilerinizi dinleyin ve ihtiyaçlarını saptayın. 

Müşterilerinizin neye ihtiyacı varsa bunu onlara verin. 

Müşterilerinize ihtiyaç duyduklarını istemeyi öğretin.

Müşterilerinize beklediklerinden daha fazlasını verin. 

Müşterilerinize içten ve sıklıkla teşekkür edin. 

Müşterilerinize, size ödeme yapacakları zaman yardımcı olun, böylece utanıp başka yerlere gitmeye kalkmazlar. Bir ürünün satışından sonra satılan ürünle bağlantılı bir ürün daha almalarını önerin.

Her zaman şu soruya cevap verin: “Bu müşteri neden bizim ürünümüzü satın almalı?” Sorunun yanıtı “ Çünkü bu ürün müşteriye bir fayda sağlayacak” olmalıdır ve bu yanıt sizin değil müşterinin menfaatine uymalıdır. 

Müşteri ürünü almalıdır çünkü Bu ürün onun kendisini daha iyi hissetmesini sağlayacak veya var olan bir sorununu çözecektir. Örneğin kusursuz,doğal sağlıklı bir cilt. Süper satıcı kendisini müşterisinin yerine koyar ve “Eğer ben müşteri olsaydım, bu ürün bana ne gibi bir fayda sağlardı?” sorusunu sorar.

Müşteri kazanmanın ve elde tutmanın ilk şartı; her müşteriye kendinize nasıl davranıyorsanız öyle davranmaktır. Kendinizi müşterinizin yerine koyun ve yanıtlayın. Unutmayın iyi müşteriler talep kar olur. 

Uygun olduğuna inandığınızdan daha fazlasını bekleyebilirler. Ne istediğiniz ve nasıl muamele görmek istediğiniz, müşterilerinizi tatmin edecek kadar iyi olmayabilir.  

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol