Sülük, kan emici bir yaratık. Halen sülüklerin ticaretini yapan, sülük tedavisi ile vücuttaki atık ve zehirli kanları emdiği için, bazı insanlar vücutlarına sülük koydururlar. Sülük o kanı emer, vatandaş da rahatlar denilir.

Sülük tedavisi günümüzde pek yaygın diyebilirim. Vücutlarının kirli, mikroplu kanlardan arındığını, temizlendiğini zanneder insanlar. Hakeza Kahramanmaraş’ta da…

Sülükler her yerde, her dönemde mevcut. İnsan sülüklerden söz ediyorum. Zamanında birilerinin kanını sömüren, makamını, itibarını ve gücünü emen sülükler, şimdi yeni adresler, yeni isimler buldular kendilerine.

Tüm niyetleri kan emmek… Milletin kanını emen sülükler sadece kendilerini düşünürler. Gözüne kestirdikleri, gelecek umdukları, yararlanabileceğini sandıkları kimselerin etrafında pervane olurlar, bir zamanlar başkalarını nasıl emdilerse, kanlarını somurdularsa, şimdi yeni isim, yeni adres buldukları içini adeta göbek atıyorlar.

*

Öyle tipler var ki, özellikle siyasi cenahta, çıkarı olabileceğini umduğu herkese sülük gibi yapışırlar. Sevdiklerinden değil, saydıklarından da değil. Dava, irade hikâye zaten de, ne çıkarı varsa, emeline ulaşmak için sülük gibi yapıştığı kimseden yararlanmak isteyen asalaklar, bitler, böcekler, sürüngenler ve bilumum sülükler, her devirde vardı, şimdi daha da çoğaldı.

Oysa aynı sülükler dün başkalarının kanından beslenmişti. Baktılar ki onlarda kan kalmadı emecek, yeni, taze vücutlar aramaya başladılar.

Şimdi o kimselerin etrafında fır fır dolanıyorlar.

Kansızlık, kanı bozukluk olduğu müddetçe, etrafınızdaki sülüklere dikkat edin! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol