İkisi de kuzeyin evladı. İkisi de milletvekilliğine talipler. Talipler de…

Kimse kusura bakmasın, milletvekilini arıyor. Manken değil, artist değil, reklam delisi değil, bu şehrin kaderine hükmedecek vekillerini arıyor. İthal olmamak şartıyla…

Hep diyoruz, diyorsunuz, “Bu şehrin makûs talihi ne zaman yenilecek?”

Ezber bozacak, kral çıplak diyecek, halka tepeden bakmayacak, burun kıvırmayacak, hor görmeyecek, seçildiğinde insanlarını ve şehrini unutacak aday adaylarının hiç gereği yok bize.

İlçesine, şehrine geldiğinde, “Yahu, falan mahalle nerede?” diye sormayarak, kendi doğup büyüdüğü yöreye yabancı insanları aramızda görmek istemiyoruz. 

Memleketine zahire zamanı, cenaze ya da düğünlerde ancak gelebilen, dostlarını-hısım akrabalarını unutan siyasilerle işimiz yok bizim.

*

Senelerdir memleketine uğrama, parti teşkilatında adını sanını bilen olmasın, parti çalışmalarında gözükme, sonra da çıkıp gel Maraş’a, “Ben aday adayıyım!” de.

O kadar da ucuz değil, olmamalı… Seçim zamanı ortalıkta gözük, birkaç artistik resim çektir, basın mensuplarına şöyle bir gülücük gönder, seçmene ve partiye şirin görünmek için on takla at, tamam gel de, “ben aday adayıyım!” deme.

Önce kendin ol.

Önce kendine dürüst ol, önce kendine saygın olsun. Seçmeni tanımazsın, çevrene zaten yabancısın, belki aday adayı olmayı düşündüğün partiye bile göbekten bağlı değilsin, belki liderine bile daha önceden ağır hakaret ve eleştirilerin de oldu kimbilir, sonra da, sütten çıkmış ak kaşık olduğundan bile kuşku duyarcasına, pişkinlik göstererek, “Aday adayı oldum, memleketi ben kurtaracağım, size de hizmet edeceğim!” düzeysizliğine soyun. Yemezler!

Senin niyetin, senin derdin önce kendini kurtarmak. Şayet es kaza seçilirsen, yanlışlıkla da olsa meclise gidersen, önce kendini kurtarıp, fırsat ve zaman bulursan memleketi kurtaracaksın.

Sen kendini bu kadar uyanık, vatandaşı ve beni bu kadar saf ve salak mı belledin?

Çünkü millet,  çünkü halk, çünkü partili Hamit Bülent Eken diyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol