Bir bardak suda fırtına nasıl koparsa, aynen öyle oldu!        

Okulda, tarih kitaplarında çok meydan savaşları okuduk, dinledik.

Bu kez tarih tekerrür etti, bir meydan savaşı, bir hodri meydan kükremesi şehrimizde yaşanmaya başladı. Su yüzünden!

Su yüzünden, belki de size göre, bazılarına göre sudan sebep yüzünden! Ama başladı… Ne zamana, nereye kadar sürer, bilmek, tahmin etmek çok zor!

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Hayrettin Güngör’ün güreş yatağı olması, Göksun’lu olması hesabıyla güreş tuttuğunu, kaç kg. sıklette güreş tutabileceğini tahmin ediyordum ama futboldan anladığını Allah yalanı sevmez düşünememiştim.

Baksanıza, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP’nin atom karıncası sayın Ali Öztunç için topu taca atma! demiş.

Derlerdi de inanmazdım, Üçüncü Dünya Savaşının su yüzünden çıkacağını…

İşte belirtileri başladı bile. Bütün Türkiye’nin gözü kulağı bizde. Eh, bize de hayranlar zaten! Haydi bismillah, silahlar kuşanmışken, cenk başlamışken, Allah kuvvet versin!

*

Biri Kızılcık hadisesi yaşandı uzun süre, Göksun’un yiğit evladı Murathan Gökkaya ile mahallesi Kızılcık’ın su meselesi yüzünden iki hemşehrinin arası açıldı, barıştılar mı, uzlaştılar mı, meseleyi çözdüler mi bilmiyorum, olsa bile aralarının limoni olduğu kesin!

Hayrettin Güngör’ü az çok çözebilen birisi olarak, Nuh der Peygamber demez! Yani kuru gürültüye pabuç bırakmaz. İnat adamdır, kolay kolay pes etmez, yenilgiyi kabullennmez! Ölür gider kuyruğu dik gider misali, susuz kalır da Kızılcık şerbeti içtim demez!

*

Evet, ne yazık ki mesele su…

Tartışmayı başlatan sayın Ali Öztunç oldu. Gerçi daha önce de vardı, dile getirilmişti ama bu kadar büyümemiş, gündem oluşturmamıştı.

Öztunç, kendi sayfasında, yani sosyal medyada, Kahramanmaraş’ta su fiyatlarının fazla olduğunu ileri sürmüş, özellikle komşu Gaziantep’te suyun Kahramanmaraş’tan daha ucuz olduğunu iddia etmişti.

Vay sen misin bunu söyleyen!

Sayın Öztunç’un bu paylaşımına Başkan Güngör’den cevap gecikmedi. Başkan Güngör de; “Genel bütçemizden fert başına Kahramanmaraş’ın 3 katı pay alan ve bizim iki katımıza yakın su tarifesi uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri su ücret tarifesini bizim tarifeye indirsin biz de %50 indirim yapmaya hazırız. Hodri meydan! Kaldı ki şehrimizde Gaziantep’ten %41 daha ucuz su tarifesi uygulanmaktadır” dedi ve hodri meydan çekti.

*

Devam etti Başkan Güngör, Öztunç’un içme suyu fiyatı ile ilgili sosyal medya paylaşımına kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklık getirdi, Ali Öztunç’un “Gaziantep’te su %27 indirimle satılırken Kahramanmaraş’ta %50’nin üstünde zamla satılıyor ifadelerinin aksine Kahramanmaraş’ta su tarifesinin Gaziantep’e göre yüzde 41 daha ucuz olduğu ortaya çıktı” iddiasına cevabı yetiştirmede gecikmedi ve “Biz hazırız!” dedi.

Başkan Güngör biraz kabadayı tavırlı. Maşallah boyu, posu cüssesi de müsait. Ama karşısındaki de netice itibariyle muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı, nezaketi de elden bırakmadan, ismini zikrederken ‘sayın’ demeden karşılık vermedi, şunu söyledi; “Genel bütçemizden fert başına Kahramanmaraş’ın 3 katı pay alan ve bizim iki katımıza yakın su tarifesi uygulayan İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri su ücret tarifesini bizim tarifeye indirsin biz de %50 indirim yapmaya hazırız. Hodri meydan!” çekti ve şehrimizde Gaziantep’ten %41 daha ucuz su tarifesi uygulanmakta olduğunun altını çizdi.

*

Sayın Ali Öztunç altta kalmadı. Altta kalanın canı çıksın diye düşünmüş olmalı ki, Atom Karınca ya, sıyrılıverdi hemen, bir açıklama ile Başkan Güngör’ün meydan okumasını kabul ettiğini söyleyerek, kendisini canlı yayında tartışmaya davet etti.

Reste rest der gibi. Sanki poker oynuyorlar!

Ali Öztunç açıklamasında; “Başkan sayın Güngör, su fiyatları konusunda bana meydan okumuş. Hodri meydan demiş. Sayın başkanın meydan okumasını kabul ediyorum, istediğiniz kanalda (Aksu Tv. dahil) ne zaman isterseniz sizinle Kahramanmaraş’ı konuşmaya varım, hazırım. Meydan okumak öyle sosyal medyada yazıp geçip AK Partili gençler ve yöneticilerin twit atmasına benzemez. Maden meydan okudunuz, karşıma çıkacaksınız” deyince, bu kez karşı atak sayın Güngör’den geldi, meseleye son noktayı koyarak, ‘Polemik yapma, topu taca atma!’ diyerek tartışmanın fitiline benzin döktü.

Peki, şehrimizin batıya açılan penceresi Aksu televizyonu böyle bir tartışmayı ekrana getirir mi, sanmıyorum! Aslında getirse hiç de fena olmayacak, herkes eteğindeki taşı dökecek, vatandaş da kim haklı, kim haksız, kim topu taca atıyor, kim kimi kandırıyor öğrenecek!

Aksu Televizyonu da böylece tarihinin reyting rekorlarını kırmış olacak!

*

Şimdi vatandaş suyun ucuzunu pahalısını bir tarafa bıraktı, zaten gelen faturayı okuyan, suyun tonunu kaça içtiğinin de farkında değil, ‘bu kavganın, bu silahsız düellonun galibi kim olacak?’ beklentisi içine girdi.

CHP’li belediyelerin su fiyatını indirmesini beklemem, beklemek de ne işime gelir, ne çıkarım olur, önemli olan benim suyun tonuna ödediğim para. Komşunun da bizden ucuz ya da pahalı su içirmesine ne sevinirim, ne üzülürüm.

Sayın Öztunç bir kere daha meydan okudu, “Bana İstanbul, Ankara ile gelme. Bana ne, sana ne Ankara’nın, İstanbul’un suyundan, fiyatından. Sen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanısın, ben Kahramanmaraş milletvekiliyim. Topu taca atmıyorum, meydanına meydan okuyorum!” ifadesiyle kolay yutulur lokma olmadığını göstermek istedi.

*

Şimdi varsa yoksa hodri meydan, bir siyasi rekabet, bir siyasi polemik, bir siyasi topu taca atma, ya da ofsayttan gol denemeleri.

Bu su kavgası, bu su yüzünden oluşacak hodri meydan savaşı, belki gelecekte torunlarımıza tarih dersi kitaplarında okutturulur. Torunlarımız da, ‘Vay be, büyüklerimiz nelerle uğraşmışlar, vay canına!’ demekten kendilerini alamayacaklardır.

Noktayı ben koyuyorum.

Anlaşılan o ki bu pilav daha çoooook su çekecek!

Hülasa, velhasılı kelam, mamafih, binaenaleyh, vaziyet kel, acele sadede gel!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol