banner1451
banner1461
  

 

Bu meselede, gazetemiz Kimlik ve internet sitemiz maraskimlik.com dahil, herşey yazıldı, konuşuldu. Çorbada bizi de tuzumuz bulunsun diyerek, bu ciddi ve önemli yatırıma dair bizim de düşüncelerimiz olacaktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği desteğiyle yapacağı Kahramanmaraş Su ve Atıksu Arıtma Projesi’nin başlangıç toplantısı Ramada Otel’inde gerçekleşti. Bu büyük ve ciddi proje için Başkan Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür edilirken, Başkan Erkoç’un bir rüyası daha gerçek oluyor. Biliyorum, bu projeyi sürekli önemsiyordu ki, bunu basın toplantılarında da ifade etmişti. Uçuk kaçık projeler olarak değerlendirmeyip, hayallerinin gerçeğe dönüştüreceği projelerle yola çıkmıştı belediye başkanı koltuğuna oturduğunda.

49 milyon avro’luk proje tamamlandığında, doğal yaşam kurtarılacak, sularımız, barajlarımız kirlilikten kurtulacak. Üstelik de 37 ay gibi kısa bir süre sonra tamamlandığında, kuzeyden batıya kentin çehresi değişecek.

Ha, sayın Erkoç bu projelerle yola çıktığında, umursamayanlar, dudak bükenler, ‘hadi canım, bunların hayata geçirilmesi mümkün değil’ diyerek tepeden bakanlar, şimdi anlıyorlar ki, istenirse, yapılırsa oluyormuş.

37 AYDA TAMAMLANMIŞ OLACAK

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Murat Kayıoğlu, Kanalizasyon ve Atık Su Dairesi Başkanı Çetin Hurşitoğlu ile müteahhit ve müşavir firma temsilcileri ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmaları bölümünde ilk olarak kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımlar Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, projeye Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin sahiplenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek: “Bu projeye çok büyük önem veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç beye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir proje için gayret sarfetmesi ve sahiplenmesi hoşumuza gitti. Kendisi Ankara’ya her gelişinde konu ile alakalı olarak sürekli bizimle görüşüyor ve bilgiler alıyordu. Bugün de aramızda olacaktı ama acilen Ankara’ya gitmesi gerekiyordu. Bundan dolayı aramızda değil.

Böylesine önemli bir projenin hayata geçinceye kadar izlenmesi, takip edilmesi bizim için çok önemliydi. Bu görevi de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi üstlendi” diye konuştu.

*

Bu proje, senelerdir ihmal edildi. Oysa gerekliydi,  acildi, önemliydi. Çevre ve doğa kirliliğinin yaşandığı, senelerin ihmali bu proje ile nihayetlenecekti.

ÜÇ İLÇEMİZDE ATIKSU ARITMA TESİSLERİMİZ TAMAM

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok: “Genel Müdürlüğümüz kurulduğunda, 11 ilçesi bulunan Kahramanmaraş ilimizin hiçbir ilçesinde, atıksu arıtma tesisi bulunmamakta idi. Bugün itibarı ile Afşin, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimizdeki atıksu arıtma tesislerinin yapımı tamamlanmıştır. Elbistan ilçesi atıksu arıtma tesisi İPA kapsamında fizibilite çalışmaları devam etmekte, Göksun, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü ve Nurhak ilçelerimizin atıksu arıtma tesisleri, fizibilite ve proje aşamasında çalışmalar devam etmektedir” diye konuşarak ilçelerdeki son durum hakkında bilgiler verdi.

İKİ İHALE TAMAMLANDI

KASKİ Genel Müdürü Altunok, projeyle alakalı olarak iki ihalenin tamamlandığına dikkat çekerek: “Avrupa Birliği fonları ve ulusal kaynaklar vasıtasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen proje kapsamında; “Kontrollük ve Müşavirlik Hizmetleri” ile “Yapım” ihaleleri tamamlanmıştır. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun.

30.06.2015 tarihinde “Kontrollük ve Müşavirlik Hizmetleri”, 14.08.2015 tarihinde de “Yapım” ihalesi sözleşmeleri imzalanmıştır. İşin süresi ise 730 gün olarak belirlenmiştir.

Proje çalışmaları kapsamında, ayrıca; İçme suyu Sistemlerinin Modernizasyonu ve Tasarımı ile Malzeme Tedariklerine yönelik, ihale hazırlıklarına başlanmıştır.

Aynı zamanda 6360 sayılı yasayla birlikte köylerin mahalleye dönüşmesi ve hizmet alanının il sınırı ile belirlenmesi, başta ilçelerimiz olmak üzere mahallelerimiz genelinde içme suyu temini ve şebeke problemleri, ilçelerimizin atık su arıtma tesislerinin, mahallelerimizde ise kanalizasyonların tamamlanmamış olması kurumumuzun iş yükünü ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Daha sonra müşavirlik ve müteahhitlik firmaları hazırladıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirirken soru-cevap bölümü toplantı sonlandırıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol