banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

YAZ KURAN KURSLARINDA FUTBOL TURNUVASI HEYACANI

 Doğukent Spor kompleksinde eleme usuyla yapılan yaklaşık 15 Kuran Kursunun katıldığı turnuvada finale kalan Gafarlı Mahallesi Halil Arıkan Camii Kuran Kursu öğrencileri şampiyon oldu. Finalde Gafarlı Mahallesi Merkez Camii Kuran Kursu ikinci olurken, Ayaklıcaoluk Mahallesi Üçler Camii Kuran kursu ise üçüncü oldu. Gafarlı Mahallesi Halil Arıkan cami İmam hatibi Mustafa Poyraz, Ayaklıcaoluk Mahallesi Merkez Camii İmam hatibi Mahmut Kaya, Ayaklıcaoluk Mahallesi Gedik obası Camii İmam hatibi Lütfi Çınar, Ayaklıcaoluk Mahallesi Üçler Camii İmama hatibi Kamil Arıcıoğlu, Gafarlı Mahallesi Merkez Camii İmam hatibi Ahmet Ardıç, Dereköy Mahallesi Köprübaşı Camii İmam hatibi Hüseyin Yiğiter final maçında öğrencileri yalnız bırakmadı. Gafarlı Merkez Camii ve üçler Camii arasında kıyasıya geçen maçta öğrenciler yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek oldu. Turnuva sonunda birinci olan Halil Arıkan Camii Kuran Kursu öğrencileri şampiyonluk kupasını Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher’in elinden almanın sevincini yaşadı. İl Müftüsü Muhammed Gevher,  öğrencilerin enerjilerini olumsuz yönde harcatmamak için spora teşvik ettiklerini belirtti. Müftü Gevher konuşmasında; “ Yaz Kuran kurslarında öğrencileri zararlı, faydasız internet ortamında dolaşmamaları için yapılan spor faaliyetlerinden mutlu oluyoruz. İnşallah bu güzellikler büyüyerek deva eder.”

Turnuva birincisi Halil Arıkan cami İmam hatibi Mustafa Poyraz sosyal aktivite olarak bu turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Poyraz, öğrencilerin heyecan ve şevkle okumaya devam etmeleri, olumsuz şartlardan kurtulmaları için onlarla bir hoca öğrenci ilişkisi değil de bir abi kardeş ilişkisiyle beraber olduklarının altını çizdi. Turnuvanın düzenlenmesinde büyük emeği olan Üçler Camii İmama hatibi Kamil Arıcıoğlu ise 2015 yaz kuran kursunda öğrenciler arasında birlik ve beraberliklerini sağlamak için futbol turnuvası düzenlediklerini kaydetti. İmam hatip Arıcıoğlu yapılan programın geleneksel olarak devam ettirmeyi istediklerini de kaydederek, katılımcılara teşekkür etti. Kupayı kaldıran öğrenciler yaptıkları açıklamada şampiyon oldukları için duygularını “çok mutluyuz” şeklinde dile getirdiler.

Turnuvayı, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher,  Kahramanmaraş Din Gönüllüleri ve görevlileri ile Din Bir Sen İl başkanı Şevket Bozdoğan, Doğukent Camii İmam hatibi Hafız Fatih Balbaba da izledi. Şampiyon takımın kadrosu;  Mehmet Sait Poyraz, Mustafa Sarı, Yusuf sarı, Emre Oğuz, Kadir Ardıç, Durdu Can sarı, Yasin oğuz adlı öğrencilerden oluştu.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol