Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

TFSKD’DEN ÜRGÜP ÇIKARTMASI
  

Cuma-Cumartesi-Pazar günlerinde Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi’nin USET Uygulama Oteli’nde konaklayan futbol saha komiserleri, hem kurullarının toplantısını gerçekleştirdi hem de Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa Avcı’nın katkıları ile de Ürgüp, Avanos ve Göreme ilçelerindeki turistik yerleri gezdi. Yorucu bir sezonun ardından Ürgüp’te bir araya gelen TFSKD Genel Merkez Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları, gündemlerindeki maddeleri görüşürken bir yandan da yeni sezon ile ilgili hazırlıklarını gözden geçirdi.

 

İlk gün yapılan TFSKD Kurullar Toplantısı’na genel başkan Hüseyin Doğan başkanlık ederken; aralarında Kahramanmaraş Şubesi önceki başkanı ve halen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi olan Akif Arslan, Kahramanmaraş Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Muzaffer Demir, Şube Başkanı Fatih Dağ ve Şubes Başkan Yardımcısı A. Baki Kale de kurullar toplantısında yer aldı.

 

Genel Başkan Hüseyin Doğan, toplantı sırasında yaptığı değerlendirmede yeni oluşan Türkiye Futbol Federasyon Yönetim Kurulu’nun ve yeni seçilen TFF Başkanı Nihat Özdemir’in camiaya hayırlı olması dileğinde bulunurken, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın da TFF Yönetimi’nde yer almasının amatörler ve saha komiserleri için de bir umut olduğunu dile getirdi.

 

Dernek olarak birçok sorunları olduğunu ancak bu sorunları her geçen gün birlik ve beraberlik içerisinde bir duruş sergileyerek çözdüklerini ifade eden Doğan, “Dernek olarak en büyük arzumuz ve gayretimiz Türkiye kelimesini kazanmaktı. Tüm yönetim kurulumuzun destekleri ve gayretleri ile artık Futbol Saha Komiserleri Derneği değil, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği olduk. Bu arada Derneğimizin kamu yararına çalışan derneklerden sayılması için de görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam ediyor. Onu da kısa sürede çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum” dedi. Doğan, şunları söyledi:

 

“Biz göreve geldiğimizden bu yana yaptığımız çalışmalarla Derneğimizi daha üst sıralara taşıdık. Türkiye kelimesini uzun bir mücadelenin sonunda hak ederek aldık. Şimdi de kamu yararına çalışan derneklerden sayılmak için emeğimizi sürdürüyoruz. Genel merkezimizin yanısıra şubelerimizin de kamu yararına hizmetlerini artırması ile kısa süre sonra yapılacak olan değerlendirmede bu statüyü kazanacağımıza inanıyorum. Zaten bu statüyü de kazanırsak, sorunlarımızı çok büyük ölçüde de çözmüş olacağız. En azından yer ve taşınmazlar konusunda devletimizin imkanlarını yanımızda buluruz ve daha rahat hizmetler üretiriz.

 

TFSKD’miz, şu an itibariyle 60 ilde teşkilatını kurmuş ve şubeleri hizmetlerini sürdürüyor. Şubemiz olmayan illerde de bölge sorumlularımız ile bu çalışmayı ileri noktalara taşıyoruz. Türkiye’de 2 binden fazla futbol saha komiserimiz var. Bunlar, amatör maçların oynanmasında büyük emek üstleniyorlar. Müsabakalarda hakemlerin, kulüplerin ve diğer görevlilerin en yakın yardımcısı olarak sorumluluk alıyorlar. Müsabaka öncesinde takımların sahaya çıkmaları için gerekli hazırlıkların yapılması, müsabaka sırasında emniyetin sağlanması, sağlıkçının görev alanında hazır bulunması ve müsabaka sonunda da takımların, hakemlerin sağlıklı bir biçimde soyunma odalarına dönmelerini sağlıyorlar.

 

Biz TFSKD olarak futbolun en önemli unsuruyuz. Türkiye Amatör Spor Kulüpler Konfederasyonu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği ile Türkiye Antrenörler Derneği gibi taban birliğiyiz ve TFF’nin genel kurullarında da yer almak istiyoruz. Son genel kurulda tüzüğün değiştirilerek TFSKD’nın da delegasyon listesinde yer almasını çok arzuladık, çok görüştük ama bu kez olmadı. TFF’nin 4 yıl sonra yapılacak olan genel kurulunda bu hakkımızın teslim edileceğine inancımız sonsuzdur. Bunun içinde TFF’nin yeni yönetiminde bizleri bilen, sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz gören TASKK’nın eski genel başkanlarından Mehmet Baykan ile halen TASKK’nın genel başkanı olan Ali Düşmez  gibi isimlerin olması da umudumuzu artırıyor. Ayrıca TFF’nin Amatör Kurul Toplantılarında kurul üyelerinin tamamı da bizim yaptığımız işin saygı ile karşılıyorlar.”

TFSKD’nın Ürgüp’te gerçekleştirdiği Genel Merkez Kurullar Toplantısı’na katılan Nevşehir ASKF Genel Başkanı ve TASKK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Avcı da, futbol saha komiserlerinin sıkıntılarını ve isteklerini bildiğini belirterek, bu sıkıntıların çözümü ve isteklerin yerine getirilmesi için de üzerine düşen gayreti göstereceğini ve saha komiserlerine her zaman destek olacağını bildirdi. Avcı, çalışmalarından dolayı TFSKD Genel Başkanı Hüseyin Doğan’a bir de plaket verdi. 

Bu arada, TFSKD’nın kurullar toplantısı sonrasındaki Ürgüp Gezisi’nde Nevşehir ASKF Başkanı Avcı’nın yanısıra TFF Nevşehir İl Temsilcisi Tolga Karaca da katıldılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol