banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

“SPORCU BİZİM İÇİN ALTINDIR”
 Kahramanmaraş’ta bayan futboluna yaptığı yatırımla dikkatleri üzerine çeken Maraşgücü Spor Kulübü Başkanı Mustafa Dağlı, kulübü kurulduğu günden bu yana yalnız bırakmayan ve destek olan basın mensupları ile bir araya gelerek, bundan sonraki süreç için fikir alışverişinde bulundu.

Kulübe bu güne kadar destek olan basın mensuplarına ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya çok teşekkür eden Dağlı, kulüp olarak zorlu günler geçirdiklerini ve bu zorlu günleri bu insanların desteğiyle atlattıklarını anlattı.
Kahramanmaraş’ta bir ilke imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirten Dağlı, bu gururu bir sorumluluk olarak da gördüklerini ifade etti. Bu nedenle başarı için çok çalıştıklarını dile getiren Dağlı, başarıların da yavaş yavaş gelmeye başladığını ifade etti.
MEDYA DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Bu güne kadar hiçbir karşılık beklemeden kendilerini destekleyen basın mensuplarına çok teşekkür eden Dağlı, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Yalnız yürüdüğümüzü düşündüğümüz bu yolda değerli medya mensupları ağabeylerimizin ve kardeşlerimizin yanımızda olduğunu görmek ve bilmek bizleri onurlandırıyor ve gururlandırıyor. Düne kadar kulübü kaybetmeyi düşünüyorduk. Ancak sizden bulduğumuz destekle ve azimle kulübü ayakta tutmaya karar verdik. Biz insanlara spor yaptırmak amacıyla bu spor kulübünü kurduk. Yaklaşık iki yıldır spor kulübü olarak faaliyet gösteriyoruz. Bu iki yıllık süre içerisinde şuan 600’e yakın sporcuya ulaşmış durumdayız. Kahramanmaraş’ın gençlerine faydalı olmaya çalışıyoruz. Bugün bir araya gelmemizin sebebi daha önce faydalandığımız siz değerli büyüklerimizin fikirlerinden yine faydalanmaktır. Bu kulübün ayakta kalmasını sağlayan en önemli etkenlerden birinin de basın mensupları olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Çocuklarımızın başarılarını velileri gazetelerden görüyor ve bu bize büyük bir destek sağlıyor. Bu anlamda da medya mensuplarının bizim üzerimizdeki etkisi çok büyüktür.”

“BAYAN FUTBOLU İLE ADIMIZI DUYURDUK”
Bayan futbolunun önemine dikkat çeken Dağlı, bu branşın çok dikkat çekici olduğunu anlattı ve sözlerini şöyle devam ettirdi: “Bu şehirde yapılmamış sportif bir hizmete imza attık. Bu hizmeti yaparken de birçok şeyi göze aldık aslında. Bayanların futbol oynaması dünyada hatta Türkiye’nin belli bölgelerinde normal bir şeydir. Ancak biz  bu şehirde bu duruma anormal bakılacağı düşüncesini de göz önünde bulundurarak başladık. Çok şükür ki böyle bir tepkiyle karşılaşmadık ancak aradığımız desteği de çok fazla bulamadık. Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakcı, bizi seven insanlar ve şehrin değerli basın mensupları dışında aradığımız desteği bulamadık. Biz kızlarımıza futbol oynatarak onlardan sonra gelecek olanlara da bir zemin hazırlamış olduk. Şuanda bu kızlarımızın eğitiminden evindeki yaşantısına kadar tek tek sorguluyor ve takibini yapıyoruz. Amacımız onların başarılı olmalarını sağlamak ve bizlerin de bu başarıdan gurur duymasını sağlamaktır. Bayan futbolu ile şehrimizde bir ilki başlattık dedik. Bu bayan futbolu şehrimizde ilk ancak Türkiye’de de yeni yeni tanınan ve gelişen bir alandır. Şehrimizin bu alanda geri kalmaması adına da böyle bir adım atmış olduk. Eşim Özlem Dağlı ile birlikte üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmenin gurunu yaşıyoruz. Bundan beş bilemediniz altı yıl sonra bu alan Türkiye’de dikkat çeken bir branş olacak. Biz bunun bilincinde olarak kızlarımızı eğitiyoruz.”

“EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Sporculara en iyi imkanları sunmayı arzuladıklarını dile getiren Dağlı, gittikleri her yerde de bunu yapmayı başardıklarını belirtti. Dağlı, konu hakkında ise şunları söyledi: “Biz de sporcu olduk ve bir sporcunun ne istediğini çok iyi biliyoruz. Takımım ile birlikte Türkiye şampiyonalarına, lig maçlarına ve çelişti turnuvalara katıldık. Bunları Türkiye’nin farklı illerinde yaptık. Bir sürü imkansızlığın içerisinde sporcularımıza neler yaşadığımızı asla hissettirmedik. Gittiğimiz her yerde kala bilecekleri en iyi yerlerde konaklattık ve beslene bilecekleri en iyi yemekleri onlara sunduk. Bunları yapmamızın amacı onları iyi anlıyor olmamızdır. Ben bu harcamaların birçoğunu da kendi cebimden yaptım. Bana sen niye yapıyorsun elin delisi sen misin diye sora bilirsiniz. Ancak birileri bunları çıkıp yapmazsa zamanında bizim yaşadığımız gibi imkansızlıklar serisi devam eder. Benim yetiştirdiğim sporcu da yarın bir başkasını yetiştirir ve hocamın bana sunduğu imkandan daha fazlasını ben sporcuma sunmalıyım diye düşünür. İşte bu şehirde futbol ve spor o zaman gelişir.”
“600 SPORCUYA HİZMET EDİYORUZ”
Kahramanmaraş’ta amatöre hizmet eden bir kulüp olarak altı yüzden fazla sporcuyu bünyelerinde bulundurduklarını aktaran Dağlı, şunları dedi: “Bu kadar imkansızlığın içerisinde 600 sporcuya faaliyet yaptırıyoruz. Bu rakam kesinlikle azımsanacak bir rakam değildir bence. İki yıl önce kurulmamıza ve kısıtlı imkanlara sahip olmamıza rağmen 600 sporcuyu bünyemizde bulunduruyoruz. Ben bu durumla gurur duyuyorum. Farklı farklı spor branşlarında kulübümüzde spor faaliyetini yerine getiren sporcularımızı gördükçe mutlu oluyorum. Bu durumun da devam etmesi, kulübün ayakta kalması için mücadele edeceğim. Her zaman söylediğim gibi bizlerin yanında olmak isteyen, kulübün elinden tutmak isteyen herkesi de bu kulübe bekliyoruz. Biz başarısızlığı üzerimize alır başarıyı paylaşırız.”
“KULÜP TARİHİ İSE ŞU ŞEKİLDE”
Dağlı, kulüp tarihi hakkında ise şu bilgileri verdi: “Değerli sporcu arkadaşlar ve sporcu dostlar, Bizi yakından tanıyan arkadaşlarımızın bildiği üzere Haziran(2011)den itibaren çalışmalarını sürdürdüğümüz ve yıllarca hayalini kurduğumuz kulübümüzün kurma aşamasının sonuna geldik. Şubat(2012) başında kulübümüzü resmi olarak kurduk. Kulübümüzün kuruluş amacında birden çok neden bulunmaktadır. Son yıllarda ülkemizde ve ilimizde spor olarak ve özellikle kendi bölgemizde nitelikli sporcunun yetişmemesi, bundan dolayı toplumumuzda hoşgörü, saygınlık, sosyalleşememe, iyi bir birey olamamanın getirdiği sıkıntılar olmak üzere ülke sporu olarak ivmelerimizin normal altı seviyelerde olmasının verdiği üzüntülerle birlikte ülke sporumuza her anlamda destek olmak birinci amacımızdır. Tabi ki bizim amacımız başarmak için her yol mubah denen bir anlayışı kabul etmek değildir. Bize göre başarılar gelir geçer asaletin bize yeter sloganımızdan hareketle amacımız; sayıdan çok, eğitilen kişilerin eğitimlerinin tam olması, kendisine güvenen ve karar yetisi yüksek olan iyi bir birey iyi bir toplum üyesi olan sporcular yetiştirmektir. Kuruluşumuzdaki ikinci önemli nedenimiz ise, şu an için Kahramanmaraş bölgesinde bulunan sporcuyu uzun süre emek verip izleyecek ve sporcunun ahlaki ve branş olarak gelişimini gözlemleyen kulüplerimizin az olması sporcuyla yeteri kadar ilgilenilememesi de yer almaktadır.”
“KULÜBE EMEĞİ GEÇENLER”
Dağlı, kulübe emeği geçen isimleri ise şu şekilde sıraladı: “Kulübümüze emeği geçenlere değinecek olursak; kulübümüzde, Kahramanmaraş’ta spor adamı denince akla gelen ilk isimlerden olan kendi evini kulübümüze tahsis eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Onursal Başkanı Sayın Mehmet Bağrıaçık beye, deneyimleriyle bize ışık tutan K.Maraş ASKF Başkanı Sayın Ergün Önal beye, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürümüz sayın Ali İhsan Kabakçı beye ,K.Maraş TÜFAD Başkanı sayın Mesut Çanak beye ,T.F.F. K.Maraş Futbol il temsilcisi sayın Abdulbaki Kale beye, Sayın Hüseyin Eralp beye ,sayın Ömer Kahveci beye ,Ayşe İslamoğlu ve Özlem Dağlı ’ya ,sayın Ali Kazancı beye ,sayın Ömer İnce beye , sayın Çetin Canlı bey’e , sayın Tuncay Kılınç bey’e ,sayın Bilal Ceviz bey’e ,sayın Hasan Çiftçi bey’e Sayın Kenan Çiftçi’ye , sayın Osman Çelebi’ye ,sayın Murat Bolat’a ve kulübümüz için gecesini gündüzüne katan Mustafa Dağlı beye Crispino K.Maraş Mağaza müdürü Osman Nedirli bey, Keramettin Güler, Şevket Dağlı, Mehmet Ali Gözübenli’ye teşekkürlerimizi arz ederiz. Bizlere destek vermeyip sempati duymayan kişilere de teşekkür ederiz. Bizler biliriz ki bir sporcu iyi bir sporcu olamayabilir, ama sporu seven birey, sporu seven yönetici, idareci, başkan hiçbir şey olamasa bile sporu seven yürekten kişilere zarar gelmez diyoruz.”
Haber: Cebrail SARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol