Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ÖZGECAN VAHŞETİNE BİR TEPKİDE FUTBOLDAN!
 Geçtiğimiz hafta yaşanan ve tüm ülkeyi yasa boğan Özgecan Aslan cinayeti ise dehşetin boyutlarının ne derece yükseldiğini gözler önüne serdi. Kadına yönelik şiddete ve yaşanan bu cinayetlere karşı bir tepki göstermek Kahramanmaraşspor Kulübü sahaya rakip takım Ankara temsilcisi Gölbaşı ile üzerinde “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” Pankartı ile sahaya çıktı.

CİNAYET FUTBOL SAHALARINA YANSIDI

Hafta sonu oynanan lig maçlarında tribünler Mersin’de katledilen Özgecan için ortak bir tepki gösterdi. Bu tepkilere futbolcular da gerek sosyal medya hesaplarından gerekse verdikleri röportajlarla destek verdiler. Futbol camiasında en son Soma’da sağlanan birliğin benzeri yine acı bir olayla gerçekleşmiş oldu. Buna yönelik ise Futbol sahalarında Özgecan cinayeti Türkiye futboluna damga vurdu.

SAHALARDA CİNSELLİK VE SAVAŞ TERİMLERİ

Tribünler erkek egemen dilin hakim olduğu bir ortam. Futboldaki erkek dili kimi zaman cinsellik üzerinden, kimi zaman savaş terimleri üzerinden başta medya olmak üzere her kanaldan tribünlerden sahaya boca ediliyor. Sahadan da hayata… Bir nevi gücü iktidarla, erkeklikle açıklamaya çalışmanın farklı bir yöntemi olarak kullanılıyor.

ÖZGECAN İÇİN SUSMA HAYKIR

Galatasaraylı futbolcular TT Arena'daki Balıkesirspor maçı için sahaya çıkarken, 'Özgecan için susma haykır, kadına şiddete hayır!' pankartı taşıdı.

Spor Toto süper Lig’in 20. haftasının kapanış mücadelesi olan Galatasaray - Balıkesirspor maçı öncesinde de Özgecan unutulmadı. Maç öncesinde TT Arena skorborduna Özgecan'ın fotoğrafı yansıtıldı. Bu esnada tribünlerdeki taraftarlar kadına şiddeti protesto eden sloganlar atarken stadyumda da Sezen Aksu'nun 'Masum değiliz hiç birimiz' parçası çalındı.

Sarı kırmızılı takım ise sahaya 'Özgecan için susma haykır, kadına şiddete hayır!' pankartıyla çıktı. Bu pankart tribünlerdeki taraftarlardan alkış ve destek aldı. 

Öte yandan karşılaşmanın 20. dakikasında sarı kırmızılı taraftarlar, Özgecan'ın 20 yaşında olmasına gönderme yaparak hep beraber ayağa kalkarak "Kadına kalkan eller kırılsın" sloganı attı ve tribünde "Özge canımızı yakanlar yaptıklarının cezasını fazlasıyla çeksin" pankartı açıldı.  

SAHAYA ÖZGECAN TİŞÖRTLERİYLE ÇIKTILAR

Mersin İdmanyurdu oyuncuları, sahaya maçtan önce Özgecan Aslan'ın fotoğrafının yer aldığı tişörtlerle çıktı.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu oyuncuları, Çaykur Rizespor ile Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynayacağı maç öncesinde sahaya Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının yer aldığı tişörtlerle çıktı.

Mersin İdmanyurdu takımı oyuncuları kadın istismarına dikkat çekmek için giydikleri tişörtleri üzerinde, "Özgecanımız yandı başka canlar yanmasın. Kadın istismarına hayır" yazısı yer aldı.

FUTBOL’UN YANI SIRA BASKETBOLA’DA YANSIDI

Karşıyaka ile Anadolu Efes maçı öncesi her iki takımın oyuncuları öldürülen Özgecan Aslan'ın anısına sahaya karanfil attı, saygı duruşunda bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol