Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ÖNAL, BİLGİ KİRLİLİĞİ VE ALGI OLUŞTURUYORLAR!”

Bulundukları illerde amatör futbol başta olmak üzere amatör branşların tüm dallarını bir arada toplayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 16. Olağan Genel Kurulu 4 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Yapılacak olan kongrede mevcut başkan Ergün Önal aday olmazken, Ekrem Karaoğlan ve Eftal Karaçalı da başkan adayı olduklarını açıklamıştı. Yapılacak Genel Kurul öncesi ASKF Başkan Adayı Karaçalı, seçim öncesi kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek federasyonun bazı kulüplerin seçimde oy kullanmaması için üye aidatlarını yatırmadıkları bahane edilerek isimlerinin silindiğini iddia etmiş ve seçimi yargıya taşımıştı. Bunun üzerine ASKF Başkanı Ergün Önal, Başkan adayı Ekrem Karaoğlan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de ortaya atılan bu iddialar üzerine basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. ASKF Başkanı Önal, yaptığı açıklamada “Yapılan uygulamalar ve alınan kararlar şaibesiz ve şeffaftır” ifadelerini kullanırken, Karaçalı’nın mahkemeye sunduğu yürütmeyi durdurma ve Kayyum ataması talepli dava dilekçesinin davacı tarafça ispatlanamadığı gerekçesi ile reddine karar verildiğini hatırlattı. Önal, “Buradan da anlaşılıyor ki Genel Kurulumuzun ilgili yasalara ve tüzüğümüze uygun olarak belirtilen tarihte yapılmasında hiçbir sakınca olmadığını mahkeme de tescil etmiştir. Neticede spor kamuoyunu yanlış bilgilendirerek olumsuz algı oluşturma çabaları boşa çıkmıştır” şeklinde konuştu. 

FEDERASYONA DİLEKÇE VEREREK AİDATIN GERİ İADE ETMESİNİ TALEP ETTİLER!

Basın toplantısında ayrıca Başkan adayı Ekrem Karaoğlan ve Pazarcık Aksuspor Kulüp Başkanı Hüseyin Şahin Bozdağ da kulüplerinin 2020 aidatlarını Eftal Karaçalı tarafından yatırıldığı iddiası üzerine Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na dilekçe vererek yatırılan yıllık aidatın geri iade etmesini talep etti. Öte yandan Başkan adayı Eftal Karaçalı’nın açıklamalarında futbola gönül veren bazı isimlerin artık yaşlandıklarını, işi bırakmaları gerektiğini söylemesi üzerine toplantıda söz alan Salih Fidan ile Hasan Tandoğru da Eftal Karaçalı’nın bu söylemini hiç hoş karşılamadıklarını belirtti.

“BİLGİ KİRLİLİĞİ VE YANLIŞ ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”

ASKF Başkanı Ergün Önal, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yapacağımız 16. Genel Kurulu ile ilgili olarak, spor kamuoyunda birtakım yanlış bilgilendirmeler sonucu bilgi kirliliği ve yanlış algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Bunları ana başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz. Gerçekleştirilecek olan Genel Kurul ile ilgili olarak yürütmenin durdurulması, kayyum atanması, üyelikten çıkarılma ve Yolsuzlukla ilgili iddialarını mahkemeye taşıyarak bunları tv, basın yayın ve sosyal medya aracılığı ile dile getirmişlerdir. İddia sahibi Eftal Karaçalı ve Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü 16 Mart 2021 tarihinde Kahramanmaraş Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi hakimliğine, ihtiyati tedbir talepli Yürütmeyi durdurma ve Kayyum ataması talepli dava dilekçesini mahkemeye vermişlerdir.

“TALİHSİZ AÇIKLAMALAR YAPILMIŞTIR”

Adı geçen şahıs ve kulübün Yürütmeyi durdurma ve Kayyum talebinin Kahramanmaraş 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 18 Mart 2021 tarih ve 2021/158 no’lu karan ile "tüm dosya kapsamında davacı tarafça dava dilekçesindeki belirtmiş olduğu hususların tek taraflı beyandan ibaret olduğu, davacı tarafça ispatlanamadığı gerekçesi ile ihtiyati tedbir talebinin reddine karar verilmiştir." Buradan da anlaşılıyor ki Genel Kurulumuzun ilgili yasalara ve tüzüğümüze uygun olarak belirtilen tarihte yapılmasında hiçbir sakınca olmadığını Mahkeme de tescil etmiştir. Neticede spor kamuoyunu yanlış bilgilendirerek olumsuz algı oluşturma çabaları boşa çıkmıştır. Federasyona üye Kulüplerin üyelikten çıkarılmaları ile ilgili Spor Kamuoyuna yanlış bilgilendirmeler yapılarak olumsuz algı oluşturmaya ve kulüpler arasında ayrıştırıcılığa neden olacak (oy veren-vermeyen, oy verecek olan-vermeyecek olan) diye talihsiz açıklamalar yapılmıştır.

“İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ ÜYELİKTEN ÇIKARILMA İŞLEMİ İLK DEĞİLDİR”

Şunu iyi bilinmelidir ki üyelikten çıkarılma tüzüğümüzün 8. maddesinin 3. fıkrasında açık bir şekilde, "yıllık aidatlarını tüzükte belirtilen süre içerisinde ödemeyen üye spor kulübü dernekleri üyelikten Federasyon Yönetim Kurulu Kararı ile çıkartılır" hükmü ile yapılmaktadır. Federasyonumuza üye olan bütün Kulüplerimiz tüzüğümüzün 6. maddesinin 3. fıkrasına göre "Kahramanmaraş ASKF Ana tüzüğüne ve bu tüzüğe bağlı olarak çıkartılan bütün Yönetmeliklerin ilkelerini ve hükümlerini kabul etmiş sayılır." Hükmüne göre aidatını yatırmayan üye spor kulüpleri üyelikten çıkarılacaklarını bilirler ve kabul ederler. Üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarmalar Yönetim Kurulu Kararı ile gerçekleşir ve uygulanır. Federasyonumuzun kuruluşundan itibaren alınan kararlar incelendiğinde görülecek ve anlaşılacaktır ki; üyeliğe kabul ve çıkarılma tüzük çerçevesinde yapılmıştır. İddia edildiği gibi üyelikten çıkarılma işlemi ilk değildir.

“YÖNETİM KURULUMUZ TÜZÜĞÜN GEREĞİNİ VE KANUNİ SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMİŞTİR”

 Geçmiş kararları incelediğimizde;12 Şubat 2002 tarih ve 18 no’lu kararla 2 spor kulübü, 15 Kasım 2002 tarih ve 36 no’lu kararla 11 üye spor kulübü, 15 Nisan 2016 tarih ve 4 no’lu kararla iddia sahibi Eftal Karaçalı'nın da imzası ile 6 üye spor kulübümüz aidatlarını ödemedikleri gerekçesi ile üyelikten çıkarılmıştır. Yine 23 Ağustos 2017 tarih ve 9 no’lu Yönetim Kurulu Kararı ile iddia sahibinin de yönetimde olduğu dönemde 9 üye Spor Kulübümüz aynı gerekçe ile üyelikten çıkarılmıştır. Gerekçesiz olarak 1 Haziran 2020 tarih ve 2 no’lu kararla haksız yere üyelikten çıkarıldığını iddia eden 12 kulüpte önceki alınan kararlardaki gibi üye aidatlarını ödemediklerinden dolayı çıkarılmıştır. Sonuç olarak; Federasyon Yönetim Kurullarımız üyeliğe kabul ve çıkarılma işlemlerini açıklanan tüzüğümüzün ilgili maddelerine göre yapmış ve uygulamıştır. Hiçbir kulübümüze karşı önyargılı ve ayrıştırıcı davranılmamıştır. Yönetim Kurulumuz tüzüğün gereğini ve kanuni sorumluluğunu yerine getirmiştir. Yapılan uygulamalar ve alınan kararlar şaibesiz ve şeffaftır.”

“BUNU KENDİSİNE SORMAK İSTİYORUM HANGİ MANTIKLA YAPTI?”

ASKF Başkan adayı Ekrem Karaoğlan, ise şunları söyledi: “Benim kendime ait olan Kartalgücüspor kulübüm var. Pandemiden önce büyüklerde küçüklerde sahalarda boy gösterdik. Kulübüm Federasyona üye. Fakat ne hikmet ise başkan adayı olduğunu açıklayan Eftal Karaçalı kardeşimiz, benim ve birçok kulübümün aidatını yatırılmadığını düşünerek hangi mantıkla yaptı ise benim kulübümün yıllık aidatını dahi bankaya yatırdığını federasyondan öğrendim. Bunu kendisine sormak istiyorum hangi mantıkla yaptı? Benim kulübün senin 60 lirana mı muhtaç. Kendi aidatımı kendim yatıramıyor muyum? Bunu kendi kendime yediremiyorum. Hazırlamış olduğum dilekçemi de federasyon başkanlığına sunuyorum. Federasyondan benim kulübüm adına yatırılan 60 TL yıllık aidatı kim yatırdıysa o tarafa geri iade etmesini talep ediyorum.”

“FEDERASYONUMUZDAN AİDATI YATIRAN ARKADAŞIMIZIN TARAFINA TEKRAR İADE EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUM”

Pazarcık Aksuspor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin Bozdağ da şu ifadeleri kullandı: “Federasyonumuza kulübümüzün 2020 aidatının bizim daha önce de yatırmış olmamıza rağmen Eftal Karaçalı tarafından yatırıldığını öğrendik. Gönül isterdi ki başkan adayının bizim yatırmış olduğumuz aidatı yatıracağına mevzu geçen bahisteki aidat yetersizliğine yatırılmaması yüzünden üyelikleri silinen kendini savunan arkadaşların bunların aidatlarını zamanında yatırmasını talep ederdim. Bu kendinin desteklemiş olduğu ve kendini onure edecek arkadaşlar için daha hayırlı olurdu. Bizim yatmış aidatımızı biz kesinlikle kabul etmiyoruz. Zaten bizim bilgimiz dışında olduğu için bizim bir gün gelip bir bardak çayımızı bile içmeyen sporcularımızın alın terinin aktığı yere ortak olmayan ve bizim bu işteki mücadelemizde ailemizden tutmayan bir kişinin benim kulübüm adına ve şahsım adına yatırmış olduğu aidatımı Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna vereceğim dilekçeyle aidatı yatıran arkadaşımızın tarafına tekrar iade edilmesini talep ediyorum."  

Haber: Abdulsamet İspir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol