Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KUZEYDEKİ İLÇELERE DE YAZ SPOR OKULU
  

Programın açılışında konuşan Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, ilçelerine açılan Yaz Spor Okulu’ndan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Yaz Spor Okullarına kayıt yaptıran öğrencilere malzemeleri dağıtıldı.

Ekinözü İlçesinde gerçekleştirilen açılış programına ise Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ve diğer ilgililer katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Ekinözü Halkına hizmet etmekten gurur duyduklarını ifade ederek: “Büyükşehir Belediyemizle omuz omuza vererek Ekinözü İlçemizin kalkınması adına gayret sarfediyoruz. İlçemizde açılan bu Yaz Spor Okullarından dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç ve diğer ilgililere teşekkür ediyorum” dedi.,

Açılış konuşmalarının ardından öğrencilere malzemeleri dağıtıldı.

Ekinözü’nde gerçekleştirilen Yaz Spor Okullarının ardından Elbistan’daki açılışa geçildi.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER DE KATILIRKEN…

Törene Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Büyükşehir Belediyesi Elbistan Ek Hizmet Binası Koordinatörü Ali Mazhar Türk, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Murat Küçük, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı yaptı. Elbistan’a spor alanında, gençlere hizmet edecek çok büyük tesisler kazandırıldığını ve kazandırılmaya da devam edeceğini belirten Kabakçı, “Çocuklarımızın spora yönlendiğini görmek beni çok mutlu etti. Son yıllarda dünya sorunu olan hareketsizliği ve teknolojik gelişmelerin oluşturduğu olumsuzlukları kaldırabilmek adına 7'den 70'e herkese spor yaptırabilmenin mücadelesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Obezitenin ve teknolojiye bağlılığın öne çıktığı bu dönemde spor yapmanın önemi daha da artmıştır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize spor yaptırmak ve teşvik etmek en önemli işlerimizden bir tanesi olarak görüyoruz. Buradan geleceğin sporcularının yetişeceğine inanıyorum.

Önümüzdeki ay itibariyle Yunus Emre Mahallesi’ndeki spor salonun temelini atacağız. Diğer spor yatırımlarıyla birlikte Elbistan, tam anlamıyla bir spor kenti olacak. Buda bizi ziyadesiyle mutlu kılıyor. Yaz Spor Okulları’nı bu tesislerimizde yıl boyunca dönüşüm sergileyeceğiz. Bize bu desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey’e ve ekibine, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’a, Elbistan Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

AMAÇ ÇOCUKLARIN YAZ TATİLİNİ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEK…

Daha sonra mikrofona davet edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise, amaçlarının, çocukların yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirmesini sağlamak ve çağın hastalığı olarak bilinen hareketsizliğe karşı koymak olduğunu söyledi.

Çocukların spora teşvik edilmesinin önemli olduğunu ifade eden Çetinkaya, yaz spor okullarından ülkeyi temsil edecek sporcuların yetişebileceğini belirterek, velilerden çocuklarını bu tür spor okullarına göndermelerini istedi.

Çetinkaya, şunları söyledi: “Bu yıl ilk defa ilçelerimize Yaz Spor Okulu açtık. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmakla beraber, sporun gelişmesi için birçok faaliyetler ve yatırımlar yapıyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sporla, hareketle olan bağlarını koparan alışkanlıkların yanı sıra, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur mantığı ile çalışmalar sürdürüyoruz. Çocuklarımızın yaz tatilini güzel geçirmelerini amaçladık. 2 aylık bir program olacak. Spor alışkanlığını kazandırmak ve hareketliliği arttırmak en büyük hedeflerimizdir. Bu organizelerle çocuklarımızın kendilerini keşfetmelerini sağlayacağız. Böylece ileriki yaşlarında spor dallarında başarılar elde edecek çocuklarımızın keşfedilmesini sağlayacağız.”

AKKOYUN; “BU YIL YAZ SPORLARININ İKİNCİSİ DÜZENLENİYOR!”

Organizenin son konuşmasını yapan isim ise, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun oldu. Gençlerin hareket etmelerini isteyen Kaymakam Akkoyun, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yaz spor okullarımız bu güzel ortamda ve mekânda inşallah amacına ulaşacaktır. Bizler, çocuklarımızın hareket etmesini istiyoruz. Bizler, çocuklarımızın daha az hareket etmesine sebep olan teknolojik ürünlerle zaman geçirmek yerine, hareket ve spor yaparak zaman geçirmelerini istiyoruz. Bu anlamda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimiz hareket etsinler. Gençlerimiz, hem oyun oynasınlar; birlikte başarmanın lezzetini alsınlar.

BAŞKAN FATİH ERKOÇ’A DESTEĞİ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Devletimizin bu alanda çok ciddi destekleri var. Gençlik ve Spor Bakanlığımız son yıllarda çok ciddi mesafeler aldı. 81 vilayette ve bütün ilçelerinde gerek tesis manasında, gerekse de çocuklarımızın sporla ilgilenmesi hususunda çok ciddi hizmetler yapıyor. Yaz spor okulları çocuklarımızın daha fazla hareket etmesine vesile olacak. Bu çalışmalar ciddi emek istiyor. Bu çalışmalarda daha öncekilerde olduğu gibi desteğini esirgemeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ve ekibine, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu mekân Elbistan’ımızın gurur kaynaklarından birisi. Gençlik Merkezimiz, açık sahalarımız, sentetik sahalarımız yapıldı. 3 bin 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonumuzun da inşası başlayacak. Bu tesisin temelinden şuanki haline gelmesinde büyük emeği olan Kültür ve Turizm eski Bakanımız Sayın Mahir Ünal Beyefendiye tekrar teşekkür etmek istiyorum. Saygıdeğer Valilerime, saygıdeğer Başbakan Yardımcımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunlar, geleceğimize ve gençlerimize yapılan hizmetler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yaz spor okullarına katılan öğrencilere eşofman, satranç takımı ve diğer spor malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol