Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KENGER BRONZ MADALYA İLE DÖNDÜ

 A Milli Takım forması ile 1. Avrupa Oyunları için gittiği Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den Kadınlar serbest stil güreşlerinden bronz madalya ile dönen Kahramanmaraşlı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (BEYSO) öğrencisi gururumuz Merve Kenger, uluslar arası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Merve Kenger, Avrupa ülkelerinin katılımıyla Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından düzenlenen ve  birincisi Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 1. Avrupa Oyunlarında, Güreş dalında kürsünün üçüncü basamağında yer alarak bronz madalya kazanmayı başardı.

Haydar Aliyev Spor Salonu’nda yapılan maçlarda 53 kiloda mücadele eden Merve Kenger, ilk müsabakasında Azerbaycanlı sporcu Anzhela Dorogan’a 4-2 mağlup oldu. Rakibinin finale yükselmesi neticesinde repesaj maçına çıkan Kenger, Macar rakibi Mercedesz Denes’i 4-0 ile geçerken, önceki gün ise akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile bronz madalya için güreşti. Kenger, Moldovalı Budu’yu 6-4 gerideyken tuş ederek galip geldi ve 1. Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazandı.

BU BİR BAŞLANGIÇ

53 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Merve Kenger, bunun bir başlangıç olduğunu ve yeni madalyalar hedeflediğini söyledi.

Merve Kenger, yaptığı açıklamada Bakü 2015'te büyüklerde elde ettiği üçüncülüğün spor kariyeri açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Oyunlarda şampiyonluk hedeflediğini ancak bronz madalyayla yetinmek zorunda kaldığını ifade eden Merve, "İlk oyunlarda ilk madalyamı aldım. Hedefim olimpiyatlar" dedi.

Babası Süleyman Kenger ve ablası Büşra ile kadın güreşine gönül verdiklerini dile getiren Merve, "Büyüklerde kazandığım bronz madalyada ailemin desteği büyük. Beni buraya gelmeye onlar ikna etti. Madalyada antrenörlüğümü yapan babamın emeği var" ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlı seyircilerin desteğini hissettiğini belirten Merve Kenger, "Bana ettikleri dualardan dolayı Türk halkına gerçekten teşekkür ediyorum. Onları arkamda hissederek buraya geldim. Kısmette olan bronzmuş. İnşallah ileride altınlar olur. Önümüzde Dünya Şampiyonası var orada vize alarak olimpiyatlara katılmak istiyorum. İnşallah ilk 5’e girerek olimpiyat vizesini alırım” dedi.

 

"ARKADAŞLARIM SAKATLIKLARDAN DOLAYI MAÇ KAYBETTİLER"

Kenger, Azerbaycanlıların kendilerini çok iyi desteklediğini belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte gerçekten çok güzel çalıştık. Arkadaşlarım sakatlıklardan dolayı maç kaybettiler ya da son saniyelerde maç kaybettiler. O gün nasip olmadı. Bugün şeytanın bacağını kırdık çok şükür. Eminim Türkiye’de de olsa böyle destek olurdu. Azerbaycan kardeş ülke olduğu için bizi çok güzel desteklediler. Türk halkına da Azerbaycan halkına da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Güreşçi bir ailenin kızı olan Merve Kenger, aile içinde güreşçi olan tek kişi değil. Kız kardeşi ile birlikte güreş sporunda mücadele eden Merve Kenger’in kız kardeşi de güreş sporu ile mücadelesini veriyor.

7 yılda Türkiye'de ve Avrupa'da önemli başarılara imza atan 2 kız kardeş özellikle Merve Kenger, 2012 yılında Tayland'ın Pattaya kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında, bayanlarda 51 kiloda Merve Kenger gümüş madalya kazanarak ikinci olmuştu. Yine aynı yıl içerisinde 21-25 Aralık'ta Yalova'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda 48 kiloda birincisi olmuştu.

 

AİLE BOYU GÜREŞÇİLER

Babası Süleyman Kenger'in milli takım antrenörü olduğunu hatırlatan Merve Kenger şöyle konuştu: ''Babam yıllarca milli takımda mücadele etti. Onun güreş hatıraları hep kulaklarımızdaydı. Güreşe onun desteği ile başladık. Zaten kendisi bizim antrenörlüğümüzü de yapıyor. Çok büyük desteğini görüyoruz. Kız kardeşim Büşra ile de çok iyi anlaşıyoruz. Bir dönem aynı sıklette güreş yaptık. Ancak sonra sıklet değiştirdik. Ben 48 kiloda, kardeşim Büşra ise 51 kiloda mücadele ediyor. Antrenmanları ise birlikte yapıyoruz.'' dedi.

 

BAKAN KILIÇ’TAN TEBRİK!

1. Avrupa oyunlarında bronz madalya alarak hem tüm Türkiye’yi sevince boğan, hemde Kahramanmaraş halkının göğsünü kabartan milli güreşçi Merve Kenger’e aldığı bronz madalya sonrası tebrik mesajı yağıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Merve Kenger’in aldığı bu başarı sonrası Merve Kenger’i terik ederek, “Türkiye’nin gururu Merve Kenger’i Azerbaycandaki bu başarısından dolayı kutluyor, daha bir çok başarılara imza atması temennisinde bulunuyorum derken, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ise, “Haydar Aliyev Spor Salonu’nda yapılan maçlarda 53 kiloda mücadele eden genç sporcumuz Merve Kenger, ilk müsabakasında Azerbaycanlı sporcu Anzhela Dorogan’a 4-2 mağlup oldu. Rakibinin finale yükselmesi neticesinde repesaj maçına çıkan Kenger, Macar rakibi Mercedesz Denes’i 4-0 ile geçerek akşam seansında Moldovalı Natalia Budu ile bronz madalya için güreşti. Kenger, Moldovalı Budu'yu 6-4 gerideyken tuş ederek galip geldi ve 1. Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazandı.Sporcumuzu ve antrenörlerini tebrik ediyorum...” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol