Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

KARAÇALI; YÜRÜTMEYİ DURDURAMASAK BİLE SEÇİM İPTAL OLACAK!

Bulundukları illerde amatör futbol başta olmak üzere amatör branşların tüm dallarını bir arada toplayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 16. Olağan Genel Kurulu 4 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Yapılacak olan kongrede mevcut başkan Ergün Önal aday olmazken, Ekrem Karaoğlan ve Eftal Karaçalı da başkan adayı olduklarını açıklamıştı. Yapılacak Genel Kurul öncesi ASKF Başkan Adayı Karaçalı, seçim öncesi kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelerek federasyonun bazı kulüplerin seçimde oy kullanmaması için üye aidatlarını yatırmadıkları bahane edilerek isimlerinin silindiğini iddia etmiş ve seçimi yargıya taşımıştı. Bunun üzerine ASKF Başkanı Ergün Önal, Başkan adayı Ekrem Karaoğlan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de ortaya atılan iddialar üzerine basının karşısına geçmiş ve yapılan uygulamaların ve alınan kararların şaibesiz, şeffaf olduğunu söylemişti. Bunun üzerine ASKF Başkan Adayı Eftal Karaçalı, bir basın açıklaması yaptı.

“GEREK GÖRÜLÜRSE SPOR SAVCILIĞINA BAŞVURULACAK”

Karaçalı, yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere 05 Mart tarihinde Kahramanmaraş ASKF internet sitesinde yayınlanan genel kurul ilanı ile başlayan adaylık sürecimizde bir yandan seçimin demokratik ortamda, hukuk kurallarına uygun yapılması için hukuki müracaat haklarına kullanılır iken diğer yandan da Kahramanmaraş ASKF’nin tüm paydaşları ile bir araya gelinerek yapılan usulsüzlükler anlatılmakta ve bu hususta kamuoyu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Gerekli görülür ise cezai soruşturma için de Spor Savcılığına başvurulacaktır.

“TEK DERDİMİZ GENÇLERİMİZE HAK ETTİKLERİ DEĞERİN VERİLMESİ”

Bu seçimlerin adil ortamda yapılmasını istememizin tek sebebi Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri çatısı altındaki sporcularımıza özelliklede gençlerimize hak ettikleri değerin verilmesidir. Çatısı altında spor yaptıkları kulüp derneklerin yok sayılmasının, söz hakkı ve seçim hakkının gasp edilmesinin engellenmesidir. Çünkü aylık 5 TL aidat vermedi diye, ihtar edilmeden ve süre verilmeden üyelikleri silinen onlarca spor kulübü derneğin 3-5 kişinin seçim kazanma kaygısı ile üyelikten çıkarılmasından en çok zarar görecek olanlarda gençlerimizdir. Bu ahlaki kaygı ile mevcut Kahramanmaraş ASKF yönetiminin seçim sürecine girer iken yaptığı hukuka aykırılıkları gözler önüne sermek ve Bağımsız Mahkemeler vasıtasıyla bu durumları rehabilite etmek için tarafımızdan Genel kurulun yürütmesinin durdurulması talepli Genel Kurulun iptali davası açılmıştır. Bizlerin Kahramanmaraş’ın amatör sporcuları ve kulüplerinin gelecekleri ve menfaatleri için hukuki yola başvurduğumuz belli iken 26 Mart Cuma günü ASKF de yapılan basın toplantısı ile kamuoyu mevcut yönetim tarafından yanıltılmaya çalışılmıştır. Bu yüzden bu açıklamayı yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

“DAVA REDDİ SÖYLENTİLERİ ASILSIZDIR”

1-Mahkemenin davamızı reddettiği yönünde söylenen iddialar tamamen asılsızdır. Mahkeme şu anki mevcut delil durumuna göre şimdilik ihtiyati tedbir olarak Genel Kurulun Yapılması talebimizi red etmiştir. Dava devam etmektedir. Deliler henüz toplanmaktadır. İhtiyati Tedbir ile Genel Kurulun yürütmesinin durdurulmasının reddine yönelik kararın istinaf incelemesine tabi tutulması için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesine başvurumuzu yapıyoruz. 2-         ASKF Başkanı Ergün ÖNAL’ın “Biz tüzüğe aykırı hiçbir işlem yapmadık Her kararı tüzüğe uygun bir şekilde aldık. Mahkemeden gelen ret kararı da bunu doğruluyor” diyor. Oysa verilen karar nihai (son) karar değildir. Sadece İhtiyati Tedbir talebimiz şimdilik red olmuştur. Dava devam etmektedir.             Ergun Önal’ın asıl açıklaması gereken bizim iddialarımız yani onlarca kulübün üyelikten niye çıkarıldığı, bu hususa ilişkin tebligatların nasıl ve kimlere yapıldığı, sonradan eklenen spor kulüplerinin gerçekten sportif bir faaliyette bulunup bulunmadıklarıdır. Organize Sanayi Spor Kulübünü defalarca müracaat ettiğimiz halde üye etmezken bir telefonla niye üye yaptı açıklasın lütfen. 3-         Başkan adayı Ekrem Karaoğlan ve Pazarcık Aksu Spor Kulübü Başkanı olduğunu iddia eden Şahin Bozdağ’ın, bizden habersiz aidatlarımızı yatırarak saygısızlık yaptığım yönünde ki söylemleri çok talihsiz bir açıklamadır. “Biz 60 TL aidatları yatıramayacak kadar aciz miyiz ki bize sormadan aidatlarımızı yatırdın” diyorlar. Peki, bu silinen kulüpler aciz mi ki siz bu kulüpleri aidat yatırmadınız diye üyelikten sildiniz. Bu kulüplere yapılan saygısızlık değil mi. Biz 49 kulübün 2020 yılı aidatlarını yatırdık. Çünkü biz sizler gibi “Bu bizden, bu bizden değil” gibi düşünmeden tüm kulüplere eşit davrandık. Biliyorduk ki mevcut yönetim sudan sebeplerle seçimi manipüle etmek isteyecek aidatlardan dolayı üye kulüpleri silecekler, silmesinler diye tüm kulüplerin aidatlarını yatırdık. ASKF tüzüğünü özellikle baştan sona okumanızı istiyorum. Kimin doğru kimin yanlış yaptığı orada apaçık yazmaktadır. 4-         Şahin Bozdağ “Madem başkan olmayı düşünüyorsun o zaman 2019 yılı aidatlarını yatırsaydın niye 2020 aidatlarını yatırıyorsun” diyor.

BU ARKADAŞIN CAMİAYA NE KADAR YABANCI OLDUĞU AŞİKÂR.

2019 yılı aidatlarını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 31 kulüp adına ödeme yaptı. Askf yönetimi istediğinin aidatını bu yardımlardan kesti istemediğini kesmedi. Bu yapılan adaletsizlik değil saygısızlık değil de bizim yaptığımız mı saygısızlık? 5-         Benim yönetimde olduğum süre içerisinde benim de imzamın bulunduğu karar ile silinmiş kulüpler varmış. Bu kulüplerin ismini açıklayın. Biz imzayı attıktan sonra kararların altına ekleme yapmışlardır. Biz yaptığımız yönetim kurulu toplantılarının hiçbirinde kulüp silinmesi gündemimize gelmedi çünkü. 6-         Salih Fidan ile ilgili basında çıkan haberler tamamen gündem değiştirmek için yapılan bir algıdır. Kaldı ki yapılan basın toplantısında YOLSUZLUK İfadesini öne sürerek asıl algıyı kendileri yapmaktadır.

YOLSUZLUK FARKLI BİR ANLAM USULSÜZLÜK FARKLI BİR ANLAMDIR.

Tıpkı Emektar Salih Fidan Hocamız İçin Söylemediğim fakat çarpıtılarak kendisine yalan yanlış ifadelerle aktarıldığı gibi usulsüzlük ifademizi de Yolsuzluk şeklinde çarpıtarak kamuoyunda algı oluşturmaya devam etmektedirler. Benim Salih FİDAN ve diğer tüm spor adamlarına ne kadar saygılı ve seviyeli olduğum tüm camia tarafından bilinmektedir. Yapılan yorumların, görüntüleri izlemeden yapıldığı da aşikârdır. Kaldı ki Salih Fidan hocam ne ASKF başkanı ne de ASKF yönetimindedir. Bizim Salih Fidan Hocama “bu işi bırak torunlarınla ilgilen” demek haddimize değildir. Spora hizmet veren herkese, değer veririz ve destekleriz. Bir seçimi kazanabilmek için Amatör Sporunun mihenk taşları, hocalarımız üzerinden siyaset ve algı yapmaya çalışan mevcut yönetimi ve başkan adayını kınıyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol