Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

JUDO’DA 2016 YILINDA BAŞLAYAN PROJE 2017 YILINDA MEYVE VERMEYE BAŞLADI
  Türkiye’yi uluslar arası şampiyonalarda temsil edecek sporun alt yapısını oluşturacak gençlerimiz daha ilk okul çağlarında alınıp yatkın oldukları spor branşına göre yönlendirmeler yapılıyor. Yapılan spor branşlarından biride “Judo” İl Müdürlüğümüz bünyesinde şuan Mustafa Karakız, Ertuğlul Tiyek ve Hamza Selen olmak üzere üç adet antrenörümüz bulunmaktadır. Batıpark Spor Kompleksi içerisinde bir adet Judo antrenman salonumuz bulunmakta ve sporcular burada antre edilmektedir.

            Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğim Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Yahya Kemal İlk Öğretim Okulu spor salonu İl Müdürlüğümüz tarafın restore edilmiş zemin tatami ile kaplanmış ve öğrencilerin rahatça Judo çalışmaları yapabilecekleri bir ortam hazırlanmıştır. Ayrıca İl Müdürlüğümüz Judo Antrenörlerinden Hamza Selen eğitim yılı boyunca bu ilkokulumuzun salonunda judo antrenmanları yaptırmış öğrencilerin yoğun ilgisiyle yaklaşık 100 öğrenci burada judo eğitimi almıştır. Yapılan judo eğitimleri sonucu kısa zamanda verim alınmış ve öğrenciler okul sporları, Türkiye Şampiyonalarından birçok derece elde etmişlerdir. İlk Okulda Judo ya bağlanan çocuklar daha sonraları performans sporcusu olarak birçok kulüpte şuanda spor hayatına devam etmektedir. Projenin başarısı üzerine Sergen Tepe Ortaokulunda da çalışmalar başlamış. Buralarda eğitim alan 13 öğrenci elde ettikleri başarılar ile liseye özel bir koleje davet almışlar ve eğitimlerini özel kolejde burslu bir şekilde devam etmektedir.

İşte sporcu öğrencilerimizin 2017 yılında elde ettikleri bazı dereceler. 2017 Ocak ayı Okul Sporları Gençler Grup Müsabakaları Osmaniye 55 kg Grup. 2. Si, 90kg Grup 2. – Mayıs Okul Sporları Judo Türkiye Birinciliği müsabakaları 26-28 Mayıs 2017 tarihlerinde Nevşehir 26 kg da Ramazan Onur Kök Türkiye 3. Sü, 30 kg da Enes Uslu Türkiye 3. Sü, 46 kg Mehmet fethi Akbayır Türkiye 2. Si, 52 kg sporcum Kevser Dilbirliği 2.si- 2017 Mayıs ayı Hatay Okul Sporları Minikler Türkiye Şampiyonası Takım Halinde Grup 2liği 52 kg 1. Liği 6 adet 2.lik ve 2 adet 3.lük, “Demokrasi ve Şehitler Yıldızlar Türkiye Şampiyonası”  14-16 Temmuz 2017 Cihan Ayberk Tiyek +73 Kiloda Türkiye Şampiyonu yine sporcumuz Temmuz Ayında Yunanistan- Selanik’te düzenlenen Balkan Judo Şampiyonasında Bronz Madalya, 14-16 Eylül 2017 tarihleri arasında Karaman ilinde düzenlenen Minikler Judo Türkiye Şampiyonasında İlimiz sporcularından R. Onur Kök 26 Kg da Türkiye Şampiyonluğu, Sefa Doğan 38 Kg da Türkiye 3.lüğü elde ettiler. Bunların yanında 17-19 Şubat 2017 tarihlerinde Eskişehir ilinde Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonasından İlimiz Judocuları 5 Türkiye 1.liği, 3 Türkiye 2.liği ve 3 Türkiye 3.lüğü elde ettiler. Görme Engelli Başarılı Judocularımızdan Tuğba Yozcu daha öncede Macaristan’da Milli Forma İle Dünya 3.lüğü elde etmişti.

            Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Judo üzerine yapılan çalışmalar ve elde edilen başarılar için, Okul İdarecileri, Öğrenci velileri, Antrenörlerimize, Sporcularımza tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol