Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

 İZCİLER 12 ŞUBAT RUHUYLA ECDADINI YÂD ETTİ

Kahramanmaraş Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü , 12 Şubat Kurtuluş Haftası nedeniyle, lider ve izcilerle birlikte “İzcilerimiz 12 Şubat Ruhuyla Ecdadını Yâd Ediyor” etkinliği düzenledi.

Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, 12 Şubat Maraş’ın Kurtuluş gününün heyecan ve coşkusunu izcilerin daha anlamlı yaşamaları adına yaptığı etkinlikte, Maraş’ın Fransız işgalinden kurtuluşunda ilk kurşunu atarak, direnişin sembolü olmuş Sütçü İmam’ı kabri başında  Kur’an  okuyup  dualar ederek rahmetle anarken, Maraş  Kalesinde Fransız bayrağı dalgalanırken“Hürriyeti olmayan bir milletin Cuma namazı kılması caiz değildir” diyen, Rıdvan Hoca’yı Ulu Camiinde dualarla andılar.

İzciler ,etkinliğin öğleden sonraki bölümünde emekli imam Ahmet Akkavak hocanın, Maraş’ın kurtuluşunun hangi şartlarda gerçekleştiğini ve gençlerin kurtuluşu nasıl anlayıp ve  yaşamaları gerektiğini anlatan “12 Şubat Ruhuyla Yaşamak” adlı konuşmalarıyla kurtuluş tarihimize yolculuk ettiler.

Kulüp başkanı Ahmet Özkul, yapılan etkinlikle ilgili şu açıklamalarda bulundu; Tarihe altın harflerle yazılmış bu şanlı mücadelenin anlam ve önemini çocuklarımızın asla ve asla unutmamaları, bu onurlu mücadeleden gereken dersi çıkarıp değerlerimizi özünde yaşayarak hayatlarına  yön vermeleri için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.  

Kulüp başkanı Özkul,bu etkinliğin  gerçekleşmesinde emeği geçen,Ahmet Akkavak hocamıza,Harun Sakızcı Liderimize, kulübümüz adına sonsuz teşekkür ediyor, bu güzel vatanımız için kanlarını dökmüş bütün şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol