Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ILICA’DA MİNDERE PEHLİVANLAR ÇIKTI
 Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şalvar Güreşi Festivali Ilıca Mahallesi'nde gerçekleştirildi. 380 Lisanslı Pehlivanın rekor katılımı ile gerçekleştirilen ve 3000 yıllık tarihi olan Şalvar Güreşi, yaşatmaya devam edildi.

Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesinde 10 ilden 15 kulübün toplam 380 sporcusu, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorisinde pehlivanlar er meydanında boy gösterdi. Şalvar Güreşi Festivali rekor katılımın yanı sıra vatandaşların yoğun ilgisi ile Şenlik Havasında tamamlandı.

Şenlik Havasında gerçekleşen Ilıca 15 Temmuz Şalvar Güreşi Festivali açılış konuşmasında Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur, unutulmaya yüz tutmuş gece güreşinin önemine değinerek, “50-60 yıldan beri Türkiye’de unutulmaya yüz tutmuş gece güreşi Hatay ve Gaziantep çevresinde yapılırdı. Bu sporumuzu bugün Kahramanmaraş’ımızın Ilıca’sında tekrar başlatmış bulunmaktayız. Eskiden yetim evlat gibi kalmış olan tüm geleneksel sporlarımızı Etnospor ve Geleneksek Spor Dalları Federasyonu çatısı altında birleştiren başta Bilal Erdoğan’a ve Hakan Kazancı’ya çok teşekkür ediyorum. Vermiş olduğu sözlerle 2017-2018 yılı, şalvar güreşi, aşırtmalı aba güreşi ve kapışmalı aba güreşi olarak güreş yılı ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“ILICAMIZDAKİ GÜREŞ TUTKUSU BİZİ MUTLU ETTİ”

Festival havasında 380 Lisanslı Pehlivanın rekor katılımı ile gerçekleştirilen 15 Temmuz Şalvar Güreşi Festivali hakkında açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Uzun yıllar sonra Ilıca’mızda pehlivanların harman olduğu bu bölgede bizi biz yapan değerlerden olan kısa şalvar güreşimizi tekrar burada gerçekleştirdik. Hem Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak hem de Geleneksek Spor Dalları Federasyonu olarak gerçekten gurur duyulacak bir çalışmaya imza attık. Söylediğimiz gibi bu meydanlardan 50-60 yıldır çok büyük pehlivanlar çıktı, burada güreşlerimizi izleyen pehlivanlarımız var. Tekrar bu branşı canlandırmak adına Geleneksel Spor Dalları Federasyonu büyük bir mücadele veriyor. Bizlerde güreşin içinden gelen yöneticiler olarak bu çalışmaları destekleyeceğiz. Aynı zamanda dünya minderlerinde al bayrağımızı göndere çektiren pehlivanları bu meydanlardan çıkarmak adına hem hükümetimizin hem devletimizin büyük destekleri var. Hem de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu alanlarda bu güreşleri büyüterek devam edeceğiz” dedi.  

“BU SPORA GÖNÜL VEREN PEHLİVANLARI KUTLUYORUM”

15 Temmuz Şalvar Güreşi Festivali müsabakalarının kazasız ve belasız geçmesi dileğinde bulunan AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Hükümet olarak spora önem verdiklerini belirterek “En büyük amaçlarımızdan biri de çocuklarımızın ruh, beden ve akıl sağlığı yerinde, eğitimli, donanımlı ve yarınlara hazır bir şekilde yetiştirilmeleridir ifadelerini kullanarak şu şekilde konuştu;

“Hükümetimiz olarak bizim en büyük amaçlarımızdan bir tanesi de çocuklarımızın ruh, beden ve akıl sağlığı yerinde eğitimli, donanımlı olarak yarınlara hazır bir şekilde yetiştirilmeleridir. Bunun için elimizden gelen her gayreti el birliği ile sarf ediyoruz. Her türlü çabayı da bundan sonra göstereceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmeleri içerisinde sporun bütün dallarının ayrı ayrı önemi vardır. Güreş, bizim ata sporumuzdur, milli sporumuzdur. Güreş, milletimizin karakteri haline gelen bir sporumuzdur. Sporun bütün dallarının alt ve üst yapısına Türkiye genelinde ve Kahramanmaraş’ta her türlü desteği verdiğimiz gibi, İl Müdürümüzle de bu konuları istişare ederek bundan sonra da bu destekleri vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.   

“KAHRAMANMARAŞ’A GENÇLİK KAMPIMIZI KAZANDIRACAĞIZ”

Güreş Sever Pehlivanlara Hükümet olarak sahip çıkacaklarını ifade eden Kılıç, “Gerek binicilik, gerek atıcılık, gerek futbol, gerekse basketbol sporun daha sayamayacağım bütün dalları ve güreşimizle de ilgili Kahramanmaraş’ımızın merkezinde ve her yerinde her türlü tesislerimiz, alt yapılarımız mevcuttur. Yeniden günün şartlarına göre gereken ne varsa onların da yapılması için çabalarımızı sürdürüyoruz. Bütün sorunlar, talepler, planlar ve projeler elimizdedir, İl Müdürlüğümüzle birlikte istişareli bir şekilde bunların yerine getirilmesi için çalışıyoruz, çalışacağız. Gençlerimiz için Kahramanmaraş’ta ki en büyük çalışmalarımızdan bir tanesi de Türkiye’nin belli yerlerinde olan ama şu ana kadar Kahramanmaraş’ımızda bulunmayan bir Gençlik Kampı’nı Kahramanmaraş’ımıza kazandırmak. Gençlik kampları içerisinde güreş faaliyetlerinin de olduğu çok fonksiyonlu bir alandır. Bunun için de 125 dönümlük bir arsayı Gençlik Spor Bakanlığımıza intikali için çalışıyoruz. Arkasından da diğer çalışmalarını yaparak ilimize kazandıracağız. Genç kelimesi Farsça bir kelime olup anlamı hazine demektir. Gençlerimiz en büyük hazinelerimizdir, onlar geleceğimizdir. Onların her sahada ve spor alanlarında donanımlı yetişmeleri en büyük amacımızdır. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi takdir ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullanarak konuşmalarını sonlandırdı.

(HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN) 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol