banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

HELETESPOR KURULDU
  

Çağlayancerit İlçesi’ne bağlı Helete Mahallesi, tarihi, kültürel ve sportif anlamda son 70 yılda yaşadığı sıra dışı değişimle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Çağlayancerit’in en büyük yerleşim yeri olan ve 1960’larda başlayan işçi göçü nedeniyle çok sayıda gurbetçiye ev sahipliği yapan Helete Mahallesi’nin ekonomik ve sosyal yapısı da oldukça iyi. Özellikle insanlarının birbirine olan tutkusu, bağlılığı ve hareketliliğiyle gündeme gelen Helete’de, gençleri sevindiren gelişmeler de yaşanıyor. Düzbağ olarak da bilinen Helete’de, Helete ismini taşıyan futbol kulübünün olmaması yıllardır eksikliğini hissettiriyordu. Son yıllarda birçok sportif aktivitenin yapıldığı fakat futbol adına pek de istenilen seviyede olunmayan Helete’de bir grup vatandaş elini taşın altına koyarak Heletespor’u kurdu. Hem mahalle gençlerini kötü alışkanlıklardan korumak, hem spor vasıtasıyla topluma kazandırmak, hem de mahallerinin adını duyurmak amacıyla bir araya gelerek Heletespor’u kuran Helete sevdalılarının gelecek hedefi ise üst liglere çıkarak mahallelerinin adını duyurmak. Heletespor’un kuruluş amacını ve gelecekteki hedeflerini kurucu Kulüp Başkanı Hasan Öztaş şunları anlattı.

“HELETE BİR AŞKTIR, HER HELETELİ DE HELETE’YE AŞIKTIR”

‘Helete bir aşktır, her Heleteli de Helete’ye aşıktır’ diyen Öztaş, sözlerine şu şekilde devam etti; “Her Heleteli, Heleteli olmaktan gurur duyar ve onun çıkarları için çalışır. Ben de Heleteli biri olarak Helete için bir şeyler yapmak istedim. Ben öncelikle, ‘Herkes kendi memleketine durumu ölçüsünde hizmet etmeli’ anlayışına inanıyorum. Helete, tarihi, kültürü ve son 70 yılda yaşadığı sıra dışı değişimle birçok şeyi hak ediyor. Bizim Heleteliler olarak en büyük amacımız mahallemizin adını daha fazla duyurabilmek. Bunun için de en çok eksikliğini hissettiğimiz futbol kulübünü kurmak için arkadaşlarımızla karar aldık. Helete’de son yıllarda sportif anlamda güzel gelişmeler oluyor fakat bu gelişmeler futbol noktasında değildi. Helete motocross-offroad kulübümüz var gençlerimiz buraya yöneliyor, yine yamaç paraşütü noktasında da mahallemiz dikkatleri çekiyor. Ama tüm bunların yanı sıra hem daha fazla bilinen hem de daha fazla tanıtıma katkı sağlayacak futbola yönelik gelişmeler maalesef yoktu. Yıllardır takımımızın olmamasının eksikliğini hissediyorduk. Bunun için arkadaşlarımızla bir araya geldik ve Heletespor’u kurduk” dedi.

“GENÇLERİ KORUYACAĞIZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİ ARTIRACAĞIZ”

Heletespor’u kurmadaki en önemli amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve onları topluma kazandırmak olduğunu dile getiren Öztaş, “Ben önce de demiştim Heletelilerin birbirine olan bağlılığı her yerde örnektir. Biz tesis ettiğimiz mahalle bilincini ve toplumsal dayanışma anlayışını çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle başardık. Bunun için de bu faaliyetlerimize bir yenisini daha eklemek istedik. Heletespor ile birlikte hem gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruyacağız, hem de onları topluma kazandıracağız. Bu sayede gerek gençlerimizin gerekse de diğer halkımızın birlik ve beraberliği artacak, ortak bir paydaşı ortaya çıkacak. Herkesin kalbi Heletespor için atacak, tribünlerde herkes bir olacak. Birlik ve beraberlik kadar güzel bir şey var mıdır bu dünyada. Bunun yanı sıra da Helete’nin adını ulusal arenada duyurmayı planlıyoruz. Futbol en büyük tanıtım araçlarından bir tanesidir, futbolu kullanarak başarılarımızla birlikte mahallemizin adını tüm Türkiye’ye duyuracağız” ifadelerini kullandı.

“HER SENE BAŞARIMIZIN ÜSTÜNE YENİSİNİ EKLEYECEĞİZ”

Heletespor olarak gelecekteki hedeflerinin her sezon bir üst lig olduğunu kaydeden Öztaş, “Öncelikle mahallemizde futbol kültürünü oluştarmak için çeşitli futbol turnuvaları düzenleyerek futbolu Helete’nin her yerinde yeşerteceğiz. Bu etkinliğimizle belki de yeni yıldızlar keşfetmiş olup, gençlerimizin spor aktivitelerini meslekleri haline getirmelerine vesile olacağız. Tabi bunu yaparken biz gençlerin spor yapmasının yanı sıra okuldaki başarılarına da önemsiyoruz. Heletespor olarak tabi ki kendimize bir hedef belirledik ama bu hedeflerimize sıra sıra ulaşmak istiyoruz. Hedefleri basamak haline getirdiğiniz zaman ulaşılması daha kolay olacaktır. Şuan da 2’inci Amatör Küme’de sezona başlayacağız, İnşallah her sene çalışmalarımızın üstüne koyarak üst liglere tırmanmak istiyoruz” dedi.

“BÜTÜN HELETE PAYDAŞLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Öztaş konuşmasının devamında ise Heletspor’un kurulmasında destek veren isimlere teşekkür etti. Öztaş, “Takımızın kurulmasında büyük çaba sarf eder kurucu üyeler Nurullah Öksüzce’ye, Halil Öksüzce’ye, mahallemizin sevilen isimlerinden Adem Başlı’ya, Hasan Öksüzce’ye Abdurrahman Öztaş’a, Fatih Öksüzce’ye ve muhtarımız Ali Solak’a teşekkürü bir borç biliyoruz. Bundan sonrasında destek vereceğinden şüphemiz olmayan Çağlayancerit Belediye Başkanımız Hanifi Sarıaltun’a, Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Saygaz’a da şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Amacımız Helete ismini spor alanında daha fazla duyurabilmek bu süreçte tüm Helete paydaşlarından ve Helete halkından desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol