banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

GENÇLER İFTARDA BULUŞTU
 Sefa Kalya’ya bol bol dualar ile anıldı. Fenerbahçe ye gönül veren gençlerin sarı-lacivert formaları ile katıldığı iftar programında tek ağızdan Fenerbahçe marşı ile kendilerine eğlenceli bir ortam hazırladılar.

HER YER SARI-LACİVERT

İftar Proğramı Organizasyonunun düzenlendiği Muhsin Yazıcıoğlu Parkı genç üyeler tarafından iftar akşamı Sarı-Lacivert’e boyandı. Kahramanmaraşlı Genç Fenerbahçeliler astıkları pankart ve bayraklarla Muhsin Yazıcıoğlu Parkını süsledi. Fenerbahçe ye gönül veren gençlerin sarı-lacivert formaları ile katıldığı iftar programında tek ağızdan Fenerbahçe marşı ile kendilerine eğlenceli bir ortam hazırladılar.

“BİRLİK BERABERLİĞİ PEKİŞTİRMEK İÇİN İFTARDA BULUŞTUK”

İftarda gençlerle bir arada olmak aynı sofrayı paylaşmak istediklerini ifade eden Kahramanmaraş Genç Fenerbahçeliler Temsilcisi Faruk Kuşçu, Öncelikle bu mutlu ve anlamlı günümüzde bizi kırmayıp davetimize geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş Genç Fenerbahçeliler olarak birçok organizasyona imza atıyoruz. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Organizasyona katılan tüm üyelerimize abi ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ben isterim ki bu organizasyonlarımız, toplanmalarımız daha da artsın, daha da sık olsun. Bunun için ellerinden gelen tüm gayreti gösteren kardeşlerime de çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız, bunun en güzel örneğini bugün burada yaşıyoruz” dedi.

“SEVDANIN PEŞİNDEN YÜRÜYORUZ”

Takımın ligdeki durumu hakkında konuşan Kuşçu; “Biz sevdanın peşinden koşan, armanın peşinden koşan neferleriz. Ligde bu sezon şampiyonluk iddiamız yok ve biz ne olursa olsun takımımızın yanındayız. Şampiyonluk adına takımımız yalnız bırakmadan tribünde 12. Adam olmaya çalışıyoruz. Takımımızın çevre illerdeki deplasmanlarında kalabalık bir toplulukla maçlarına toplu birlik gidiyoruz. Uzak deplasmanlara ise 15-20 kişilik bir ekiple organize bir şekilde takımımızı destekliyoruz. Takımımız bizim takımımız sevdanın peşinden koşuyoruz” dedi.

SEFA REİS UNUTULMADI, DUALARLA ANILDI

2016 yılı başında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Fenerbahçe tribün lideri Sefa Kalya ruhuna Kahramanmaraş Genç Fenerbahçeliler üyeleri buluştukları iftar programında dualarla andılar.

Duaların okunduğu iftar Programında kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Genç Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Faruk Kuşçu, “Sefa abi bizler için bir tribün liderinden öte bir idoldü, kahramandı. Reise ve onun dönemine şahitlik etmek bizler için gurur vericiydi. Reisin ismini sonsuza dek yaşatacağız. O Nur içerisinde yatsın, unutmayacağız, unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

“SEFA REİS ÖLMEDİ, O BİZİMLE YAŞIYOR”

İftar Programından sonra yapılan dualar ardından bir açıklama yapan Sefa Kılınç, “Çocukluğumuzu, gençliğimizi, anılarımızı, hüzünlerimizi ve sevinçlerimizi bir tabuta koyup uğurladık bu dünyadan Sefa Abeyimizi… Binlerce kelimenin zihnimizi parçaladığı, bir türlü dökülmeyen sözcüklerin boğazımıza yumruk gibi oturduğu o soğuk Ocak gününün en kısa özetiydi bizim için bu cümle. Yine bütün duygulardan sıyrıldığımız, dünyada işimizden daha önemli bir şey yokmuşçasına çalıştığımız 13 Ocak günü çalan telefonla gerçeğin yani ölümün dünyasına dönmüştük. Tonlarca betonun altında ezilmiş gibi gelen bir sesin, ‘Ağabey öldü, Sefa Ağabeyi kaybettik’ cümlesi zihnimizin kısa sürede idrak edebilmesi mümkün olmayan sözlerdi. Yürüyüşünü, konuşmasını, sigara içişini, bakışlarını taklit ettiğimiz, gözlerinin içine bakıp bizden bir şey istemesini beklediğimiz o adam nasıl ölürdü. O bizim çocukluk kahramanımızdı. Onlar böyle ölemezdi. Belki bu yüzden kabullenemedik bu ölümü. Sanki her an telefon çalacak ve o hafif kısılmış sesiyle bizi gururlandıracak bir şey isteyecekti. Sanki maçın ortasında birden kamera tribüne dönecek, demirlerin üstünde bize onu gösterecekti. Telefonun ekranında adını okuyunca heyecanlanacak, televizyonda yüzünü görünce sevinecektik. 13 Ocak’ta boğazımıza oturan o yumrukla yaşamaya alışmalıydık. Ölüm yine kapımızı çalmıştı. Nice yakınımızdan sonra ağabeyimizi de almıştı. Kahramanlarımız birer birer böyle mi gidecekti bu hayattan. Evet, ölüm yine gelecekti. Ama biz ölüme onlar kadar hazır mıyız? ‘Bir yazı yazın, ağabeyi herkes tanısın’ dediklerinde buna gücümüzün yetmeyeceğini biliyorduk. Bazı şeyler yazılabilirdi ama bazılarını sadece yaşamak ve sonsuza kadar anımsamak gerekir. Sefa Ağabeyi anlatmak bize mi daha çok düşer yoksa Suriyeli yetimlere, Türkistanlı mazlumlara mı bilemedim. Tanımayan herkes kötü bilmişti, tanıyan herkes ise onun gibi olmanın mücadelesini veriyordu. Öyküsü yarım kalmış koca insanlara dönüşmüştük. Kimimiz eşinden, kimimiz çocuğundan, kimimiz patronundan kuytu köşelere kaçıp dudaklarımızı ısırıyorduk. Zihnimizdeki depremler ne zaman bitecekti? Bize yüzlerce dost bırakmıştı. Ama biliyorduk o artık yoktu ve biz kalabalıklar içinde sahipsizliğimizle baş başa kalmıştık.

Sefa Ağabeyi tanımak, ona kardeş olmak bizleri bu şehirde ayrıcalıklı kılıyordu. Ağabeyimizle gururlanıyorduk. Çünkü o kardeşlerini hiç utandırmadı. Düşmanlığın her türlüsünü gördü. Kalbini artık dayanamayacak noktaya getiren düşmanlıklar. Arkadaş sandıkları, dost bildikleri sırtından vurdukça kardeşlerine daha sıkı sarıldı. Ondan kardeşlerini satması istendi, ‘gururu bırak para içinde yaşa’ denildi. Her seferinde gülüp geçti. Paranın satın alamayacağı dostlukları tatmayanlar şaşırıyordu. Çünkü onlar vurdukça çevresindeki kalabalık artıyor, düşmesi gerektiği halde daha da dik duruyordu. ‘Bedel ödersin’ dediler, özgürlüğünü elinden aldılar. Ama kalbi ve ruhu özgür bir insanı nasıl tutsak edebilirlerdi. Kurdukları tuzak başlarına geçti. Gönlü hiç dara düşmedi. Çünkü o, tuzak kuranların en hayırlısına iman etmişti. Ağabeyimizi sonsuzluğa uğurlamamızın üzerinden tam 1 yıl geçti. Evet, ölenle ölmedik, hayat devam etti bir şekilde. Ama anılarımız güçlenerek geldi bizimle. Bazen oturduğu mahalleden geçerken, bazen stada şöyle bir uzaktan bakarken, bazen hiç tanımadığımız insanların Fenerbahçe muhabbetlerini dinlerken. Hafif bir tebessümle, kalbimizi saran hüzünle hatırladık Sefa Ağabeyi. Dualarımızda ise hiç eksik etmedik. Biliyoruz bizi izlerken en çok buna sevinirdi.

O meşhur şarkıda da denildiği gibi, ‘Elbet bir gün kavuşacağız, bu böyle yarım kalmayacak’. Kavuşacağız Sefa Ağabey, yarım kalan her şeye inat tek tek geleceğiz yanına. Ama o gün gelene kadar seni anlatacağız herkese, ‘İstanbul’dan bir Sefa Kalya geçti’ diyeceğiz. Emanetine hiç ihanet etmeyeceğiz, dostlarımızı satmayacağız, menfaat peşinde koşmayacağız. Belki senin kadar olmasa da Suriyeli, Türkistanlı, Arakanlı çocukları kardeş bileceğiz. Ve kim ne derse desin seni çok özleyeceğiz…

Adaşın Sefa, Kardeşlerinden biri, Kardeşlerinin hepsi… Sefa Reis ölmedi o bizimle yaşıyor. Biz ölmedikçe o da ölmez” ifadelerini kullandı. 

(HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol