Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

FUTBOLDA EĞİTİCİLER YETERSİZ

Kahramanmaraş’ta gerek amatör sporun gerek Profesyonel takımlarının neden Kahramanmaraş’ta dikiş tutturamadığını eski yıllara göre ilimizde 2 profesyonel takımın  ve  2 yarı profesyonel takımın şehre çok büyük getirisi olacağını anlatan tecrübeli isim Servet Ceren Kahramanmaraş futbol bakımından, tesis bakımından ve futbolcu bakımından çok iyi yerlere geleceğini ifade etti. 

BİZİM ZAMANIMIZDA ŞİMDİKİ İMKÂNLARIN HİÇBİRİ YOKTU

1992-1993 sezonunda Sütçü İmam Lisesinde namaglup Türkiye Şampiyonu olduğumuzda ve ben alt yapısında oynarken benimle birlikte 4-5 arkadaşımla birlikte Sümerspor’la birlikte iki takımın karmasından oluşan ve hemen hemen 7-8 kişinin aynı mahalleden olmasından kaynaklanan ve uzun süreli birlikte olmamızın verdiği avantajdan dolayı okulda bir başarı elde ettik. Biz bu başarıyı elde ederken o zaman sadece 12 Şubat stadyumu ve Batıpark stadyumu vardı tesis bakımından. Biz futbolu sokakta örgendik. Şimdiki imkanların hiçbiri yoktu. Şimdi baktığın zaman o süreçten bu yana1993-1994’te ben profesyonel oldum Kahramanaraşsppor’da 2. Ligde. 1993- 1994 senesinde İnegölspor’u penaltılarla yenip ikici lige çıkan kadronun içerisinde yer alıyorduk zaten biz sütçü imam lisesinden gelen 6 yedi kişi gelen ekiple amatör olarak. Biz başladık, bıraktık ortada öyle tezzat bir durum var ki tesis yönünden birçok tesis kazandırıldı. Çocukları çalıştırıldı. Buna paralel futbol okulları var.  Alt yapılar gelişti, malzeme konusunda bir sıkıntı yok. 

AİLELER ÖNCE ÇOCUKLARINI FUTBOLDAN UZAK TUTUYORLARDI

ŞİMDİ İSE KENDİ ELLERİYLE GETİRİYORLAR

Burada sıkıntı bence biz diyoruz ki o zaman bizim dönemimizde yetenekli sporcu ele gösteriliyordu, parmakla gösteriyordu. Şimdi bu o zaman aileler çocuklara, bizlere hep taktik gösteriyorlardı.  Gitme falan, şimdi tam tersine döndü iş Ailelerden de bu konuda destek geliyor. Çocuklarını tutup getiriyorlar bir şey olurumu gibisinden. Şimdi buradaki sıkıntı bizim metalyanımız insan olduğuna göre kaynağımız çocuklar olduğuna göre sıkıntı eğitim konusunda eğiticilerin yeterli olmaması konusunda sıkıntı baş gösteriyor. Buna eğilmekte fayda var.  Yani bizim antrenör eğiticilerimizin alt yapıda çalışan arkadaşlarımızın eksikliklerinden kaynaklanıyor.  Yani burada bahane üretmekten ziyade kendilerini geliştirip daha ne kadar verimli oluruz. Çocuklara önlerine ne katabiliriz gibisinden düşünmeleri gerekir gibi görünmeleri ama gördüğümüz gibi hep bahane üretiyorlar onda kaynaklanıyor.  Yoksa futbol federasyonumuzun kendi güney doğu bölgesi sorumlularının söylediği şey Kahramanmaraş’ta ki futbol potansiyelinin 14-15 ili kapsayan hiçbir ilde olmayan yetenekte çocukların olduğu söyleniyor. Ama bu gelen çocuklarda diğerleri gibi kendi yetenekleriyle bir yerlere kadar geliyorlar.  Yukarıya çıktıkları zaman yani bunu biz oynadığımız süreçlerde yaşadık.   Orası profesyonel takım.  Teknik kadro hazır adam ister.  Çünkü skora dayalı başarıya endeksli bir nokta olduğu için herkes hazır adam ister. Oraya şimdi sen hazır gelmediğin zaman oraya ne oluyor kenarda bekliyorsun o yüzden biz aşağıdan çocukları yukarıya çıkarttığımız zaman eğitimini iyi verip futbol adına oynadığı mevkii ile ilgili, pozisyonlarıyla ilgili, topa hükmetmede topa vuruş şekilleriyle, Futbol bilgilerini genişletmek açısından mantelitelerini değiştirmek açısından biz eğitimcilere çok iş düşüyor. Biz Kahramanmaraş olarak eğitimcilerin bu konuda yetersiz olması en büyük sorundur. Tesis olarak geçmiş yılara nazaran yeterliyiz.  Bir çevremizde Gaziantep, bir Kayseri, Adana örneğini verirsek yeterli değiliz. Ama geçmiş yılarına nazaran baz aldığımız zaman yeterliyiz sayılabilir ama eğitimci konusunda çok geri kalmışız.

PROFESYONEL TAKIMLARIN ŞEHRE ÇOK BÜYÜK KATKISI OLACAK

Bu sezon 2 tane profesyonel takım bulunmakta ve Kahramanmaraş’ı temsil edecek. Öncelikle şunu söyleyeyim ekonomik olarak çok büyük katkısı olacak.  Sosyal olarak buralara çok büyük katkısı olacak. Tanıtım açısından zaten bir yörenin bir ilin, ülkenin tanıtımı bence spordan geliyor. Hangi branşta olursa olsun Şimdi bizimde burada futbolumuz ön plan da olduğuna göre şehrimizin sosyal hak konusunda şuanda futbol ve şu anda 2 tane profesyonel takımımız var.  Kahramanmaraşspor benim eski takımım.  Biz o yıllarda havayı teneffüs etimiz için 2. B'de yer alacak. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde takımlar gelecek. Değişik takımlar, değişik futbolcular, değişik yüzler gelecek.  Belediye spor olar akta ilk defa 3. ligde mücadele edecek. Baktığımız zaman getirmiş oldukları takımın başındaki teknik kadro teknik ekip içlerinde bulunan yöneticilerin bu işin içinden gelip profesyonel anlamda bir yerlere gelmiş kariye sahibi insanlarda şuan profesyonel kadroda yer alıyorlar. Yönetim bazında bunlardan bir tanesi de Ömer İnce, Çetin Canlı gibi işimler.  Alt yapı aynı keza fethi hoca, Halil hoca, Kaleci Ahmet Hoca bunlar hep profesyonel kariyeri olan insanlar. Zaten bir yerlere gelinecekse profesyonel, bu işi teneffüs etmiş,  soyunma odasından gelmiş,  bu işe emeklerini vermiş, yılarını vermiş insanlarla başarılar elde edileceği kanısındayım. Çok yerde bu böyledir. Gerçeği de budur. Yani ama bizim şehrimizde 2 profesyonel takımlı olması avantajımız.

TARAFTAR DA BÖLÜNME OLABİLİR

Kahramanmaraş’ta 2 profesyonel takımın olması çok büyük avantaj olurken şehirde taraftar açısından 2'ye bölünme de olabilir. Başka şehirde bunların örnekleri var. Adana örneği, Kayseri örneği taraftar açısından bu bölümünü olabilir.  Taraftarlar arasından sıkıntı olanağını tahmin etmiyorum, yani sonuçta Belediyespor kurum takımı, Kahramanmaraşspor da bir şirket takımıdır.

ALT YAPI OLUŞUMA GİRER

2 Profesyonel takımın olmasından ziyade 2 de Bölgesel amatör lig takımının olması şehir açısından çok büyük avantajdır. Alt yapı olarak gençlerimiz önü açılır. Çünkü hedef koyuyorsun bu hedef koyma amatörde de var. Futbolcu kariyerinde de var. Şimdi 2. Lig olarak Kahramanmaraşspor’u, 3.Lig olarak Belediyespor’u, Bölgesel Amatör Lig( BAL) olarak Beyoğluspor ve Elbistanspor’u örnek gösteriyorsun. Çocuğa iyi oynarsan o takıma gidebilirsin örneği sunuyorsun. Bu konuda alt yapının gelişmesi açısından 2 tane profesyonel takımının olması, 2 tane yarı profesyonel takımın olması Kahramanmaraş futbol camiası açısından çok büyük avantaj olabilir dedi.

SERVET CEREN KİMDİR?

Aslen Kahramanmaraşlı olan ve futbol hayatına Kahramanmaraşspor alt yapısında başlayan ve 1992-1993 sezonunda Sütçü İmam Lisesi ile Türkiye şampiyonluğu yaşayan ve Dünya Liseler arası Şampiyonası için İsrail’e giden Kadroda yer alan 1993-1994 sezonunda ise kahramanmaraşspor’un profesyonel takımında alt yapıdan gelerek 3.ligden 2.lige çıkan kadroda yer alan ve 1994– 1995 yılında Kahramanmaraşspor’da Profesyonel olarak futbol hayatına başlayan Ceren 1998 yılında Kahramanmaraşspor’dan ayrılarak İzmir Selçuk Efesspor’a transfer olup burada 1 sezon boyunca futbol oynayıp daha sonra ise MKE Kırıkkalespor’a transfer oldu. MKE Kırıkkalespor’da 2 sezon futbol oynayan Servet Ceren 2001 yılında Ağrı Karabulak Gençlikspor’a transfer olmuş. Karabulak Gençlikspor’da da 1 sezon futbol oynayan Ceren İnegölspor’a orada da şampiyonluk yaşayıp 2.lige çıkartan ceren aynı sezonda önce Tekirdağspor’a daha sonra Kütahyaspor’a ve Marmaris Belediye Gençlikspor’a transfer olmuş. Burada ise sezonu tamamlayan Servet Ceren İzmir Petkimspor’a 3 yıllık bir sözleşme imzalayarak Petkimspor da forma giymiş, 2005 futbol sezonunda Petkimspor’dan Aydınspor’a transfer olan Ceren 1 sezonda burada futbol oynayıp 2006 futbol sezonunda Profesyonel futbola veda ederek Elazığ Belediyespor’a transfer olarak Amatör’e dönüş yaptı. Elazığ Belediyespor’da da bir sezon futbol oynayan Servet Ceren en son olarak Antalya Finike spor’a transfer olup bir sezonda burada futbol oynayarak 2007 yılında Finike spor’da futbolculuk kariyerini noktaladı.

(KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN)  

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol