Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

DEREKÖY’DE GÜREŞ AĞASI; KABAKÇI
 Dereköy Güreş Sahasında dün sabah saat 11.00’de başlayan güreşler kıran kırana geçerken, siyasetçilerin de ilgi odağı oldu, özellikle Dulkadiroğlu ilçe sınırları içerisinde bulunan Dereköy’e belediye başkan adaylarının akın etmesi  gündemi siyaset olarak belirledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Beyoğlu Belde Belediyesinin katkı sağladığı güreşlerde toplam 7 bin lira toplanırken, 1.500 liralık katkısı-bağışı ile güreş ağası seçilen Cevdet Kabakçı, güreşi tertip edenlere ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Türkiye’nin dört bir yanından pehlivanların akın ettiği güreş festivalinin ene ilginç görüntüsü ise, 10 çocuk, 21 torun sahibi 70 yaşındaki Mehmet Armut’un medeni cesaret gösterip kıspeti ayağına geçirerek güreş alanındaki yerini almasıydı.

ŞEREF EROĞLU AMERİKA’DA İDİ

Cazgır Mustafa Sarı’nın başarılı sunumu ile hayli zevkli geçen güreşlere, adına güreş tertip edilen Şeref Eroğlu, Amerika’daki eğitim programı sebebiyle katılamazken, güreş alanı deyim yerinde ise siyasilerin ve yerel yönetime soyunan aday adaylarının gösteri alanına dönüştü.

Dulkadirdoğlu İlçe Belediye Başkan aday adaylığı için yarışan adaylardan başta Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Necati Okay ve İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy yanında, geçtiğimiz yılki Beyoğlu Güreş Festivalinde güreş ağası seçilen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç’in anlam dolu konuşmaları güne damgasını vurdu, güreş ağası seçilen Cevdet Kabakçı’ya kıyafetleri giydirilirken ve tesbihi verilirken, “Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar. Ben o anı ve heyecanı yaşadım çünkü. Geçen yılki Beyoğlu güreşlerinde güreş ağası seçilmiştim, şimdi bu görevi Cevdet Kabakçı Hocam devralmış bulunuyor, kendisini kutluyorum, güreşi tertip edenlere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

DEREKÖY GÜREŞİN ERMEYDANI

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı’ya güreş ağası elbiselerini cazgır Mustafa Sarı giydirdi. Konya’dan özel olarak getirtilen ve tasarlanan güreş ağası elbisesini giyen Kabakçı, bir kısa konuşma yaptı, Dereköy’ü güreşin er meydanı olarak değerlendirdi, güreş ağası seçildiği için de sevincini ve mutluluğunu gizleyemedi; “Dereköy, bağrından ünlü güreşçiler yetiştirmiş, nice şampiyonlar çıkartmış bir köyümüz, bu köy ile gurur duyuyoruz” dedi.

Bu arada, Dulkadiroğlu ilçe belediye başkanlığı için yarışan ve rakip olan Mustafa Özsoy ile Necati Okay’ın yan yana oturmaları, koyu sohbete dalmaları dikkatlerden ve gözlerden kaçmadı.

MUHTAR DEĞİRMENCİ; ‘BAŞKAN POYRAZ

VE OKUMUŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Öğle arasında misafirlere ekmek arasında kavurma ikramı yapıldı.

Siyasi yatırım sebebiyle olsa gerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Dulkadiroğlu ilçe belediye başkan aday adaylarından Necati Okay ve Mustafa Özsoy adına güreşçilerin de katıldığı festivali tertip eden emekli Dereköy Muhtarı İrfan Değirmenci, köyün uzun süre hasret kaldığı güreş festivalini yeniden canlandırdıklarından dolayı mutluluğunu dile getirirken, katkılarından ötürü de Başkan Poyraz ve Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a teşekkür etti, sonra da; “Dereköy’un gururu Şeref Eroğlu adına düzenlediğimiz güreş festivali, umduğumuzdan da büyük ilgi gördü, Türkiye’nin her yanından pehlivanlar geldiler. Bu köyden çok şampiyonlar çıktı, Mehmet Esenceli de bunlardan biri ki, o da burada zaten” diye konuştu, tam bu sırada, yine engelli yüzme şampiyonasında yine bu köyün evladı ve Şeref Eroğlu’nun da akrabası olan Beytullah Eroğlu’nun 6 daldaki yüzme yarışmasında 6 altın madalya kazandığını duyurdu.

Seyirci Beytullah’ı alkış yağmuruna tuttu.

BAŞPEHLİVAN; SAİT BİNGÖL 

Festivalin son saatlerinde, seyirciyi başpehlivanların güreşi heyecanlandırdı. Geçtiğimiz yıllarda Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezinden yetişen, bugün Erzurum adına güreşen Üniversiteler arası güreş şampiyonasında birincilik elde eden Sait Bingöl ile rakibinin finaldeki güreşleri nefes kesti. Finale kadar rakiplerinin sırtını yere getiren, final maçında da rakibi Şakir Bozkurt’u yenen  Sait Bingöl, seyirci tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

Güreş severlerin, özellikle siyasilerin ve yerel yönetime talip olanların ilgi gösterdiği festivale katılanlar arasında ayrıca, Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı, Dulkadiroğlu ilçe belediye başkan aday adaylarından Necati Okay, Mustafa Özsoy, Dulkadiroğlu AK Parti İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP Merkez İlçe Başkanı Av.Barış Antürk, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, Belediye Zabıta Müdürü Ökkeş  Demirdöğen, Kahramanmaraş  İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, ünlü  güreşçilerimizden Mehmet Esenceli, Harun Doğan, Metin Karpuz yanında, çok sayıda köy ve mahalle muhtarı yanında, Bertiz’in akil adamı Bekir Eryılmaz da seyirciler (kadınlar  ve erkekler-çocuklar) arasındaki yerini aldılar.

Güreşlere 9 ilden 210 güreşçi katıldı. 



























































Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol